Nevím, jestli změnit práci..

Anonymní
15.2.23 11:06

Nevím, jestli změnit práci..

Ahoj, jdu si za vámi pro radu.
Je mi 21. Mám maturitu z obchodky a už třetím rokem pracuji v callcentru. Jako první práce to bylo dlouhou dobu super, 6h pracovní doba, na tu dobu fajn peníze a v práci pohoda. Postupem času už mě ale drtí stereotyp, nebaví mě být výplatou závislá na zákaznících a hlavně je tu pro mě na prd kolektiv. Nikdo mi nic špatného nedělá, ale cítím jak tu hloupnu a pracuju jako robot. Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět. Včera jsem se překonala a šla na pohovor, pracovala bych jako administrativní pracovnice, použivala bych program Pohoda a byla v kanceláři většinu času sama. Hodně mě to láká, ale zároveň se hrozně bojím, že se to nenaučím a vyhodí mě třeba ve zkušebce, tady mám určitou jistotu, že mě nikdo nevyhodí i se hodně bojím případný reakce na výpověď a průběh 2 výpovědních měsíců.. Prosím poraďte mi jak se rozhodnout, jak se nebát a jak to celé vyřešit.. Jsem úplně na nervy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35763
15.2.23 11:16
@Anonymní píše:
Je mi 21. Mám maturitu z obchodky a už třetím rokem pracuji v callcentru. Jako první práce to bylo dlouhou dobu super, 6h pracovní doba, na tu dobu fajn peníze a v práci pohoda. Postupem času už mě ale drtí stereotyp, nebaví mě být výplatou závislá na zákaznících a hlavně je tu pro mě na prd kolektiv. Nikdo mi nic špatného nedělá, ale cítím jak tu hloupnu a pracuju jako robot. Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět. Včera jsem se překonala a šla na pohovor, pracovala bych jako administrativní pracovnice, použivala bych program Pohoda a byla v kanceláři většinu času sama. Hodně mě to láká, ale zároveň se hrozně bojím, že se to nenaučím a vyhodí mě třeba ve zkušebce, tady mám určitou jistotu, že mě nikdo nevyhodí i se hodně bojím případný reakce na výpověď a průběh 2 výpovědních měsíců.. Prosím poraďte mi jak se rozhodnout, jak se nebát a jak to celé vyřešit.. Jsem úplně na nervy.

Ano, jdi do toho. V nové práci si všechno piš, na vše se ptej a určitě to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.2.23 11:18

Tak s takovým nastavením půjdeš asi z callcentra přímo do penze, chudá jak kostelní myš. Probuď se a neblbni! Trochu sebevědomí by to chtělo! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.2.23 11:18

Ahoj, určitě nemá cenu se trápit někde, kde ti to nevyhovuje. Jsi mladá, a nasbíráš zkušenosti i v jiném oboru, navíc říkáš, že máš vystudovanou obchodku, což znamená že určitě máš nějaké základy účetnictví - třeba by ses mohla pak dostat i na účtárnu nebo na nějaké obchodní oddělení - být závislá na zákaznících by mě osobně nebavilo, ale tohle je zase na tobě.. pokud dokážeš prodat, proč ne. Takže bych se určitě nebála vyzkoušet zas něco jinýho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
15.2.23 11:23

Poradím ti jedno. Zamysli se a odpověz si na následující otázky:

1. Když by mě z té nové práce zavolali, že mě nakonec nechtějí, mrzelo by mě to moc nebo by se mi spíše ulevilo, že se to rozhodlo samo?

2.Když by mě z té současné práce vyhodili mrzelo by mě to, že jsem ztratila šanci pravovat na dobrém místě? Ztrátu přímu do toho neplést.

3. Máš pocit, že má smysl pro tuhle současnou firmu pracovat a nebo nedokáže ocenit co ji přinášíš?

Odpovědi na tyhle otázky ti dají i odpověď na tu hlavní otázku.

Co se týče nové práce, řekni jim co neumíš, ale taky řekni, že se to chceš naučit. Pokud obojí bude pravda, nikdo tě nevyhodí. Pokud budeš lhát a zjistí se to, tak tě vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
15.2.23 11:25
@Anonymní píše:
Je mi 21. Mám maturitu z obchodky a už třetím rokem pracuji v callcentru. Jako první práce to bylo dlouhou dobu super, 6h pracovní doba, na tu dobu fajn peníze a v práci pohoda. Postupem času už mě ale drtí stereotyp, nebaví mě být výplatou závislá na zákaznících a hlavně je tu pro mě na prd kolektiv. Nikdo mi nic špatného nedělá, ale cítím jak tu hloupnu a pracuju jako robot. Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět. Včera jsem se překonala a šla na pohovor, pracovala bych jako administrativní pracovnice, použivala bych program Pohoda a byla v kanceláři většinu času sama. Hodně mě to láká, ale zároveň se hrozně bojím, že se to nenaučím a vyhodí mě třeba ve zkušebce, tady mám určitou jistotu, že mě nikdo nevyhodí i se hodně bojím případný reakce na výpověď a průběh 2 výpovědních měsíců.. Prosím poraďte mi jak se rozhodnout, jak se nebát a jak to celé vyřešit.. Jsem úplně na nervy.

Sla bych do toho jineho, jinak smekam..ja delala v callcentr par mesicu jako brigadu a nikdy vice, nabizeni pr2cicovin chudakum na druhe strane. Ale zas je fakt ze callcentra jsou nyni o tom ze jen beres fony a odpovidas, nenabizis, ale stejne bych sla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
15.2.23 11:30

Určitě bych vzala tu novou práci. Ale včera byl teprve pohovor, to ti hned řekli, že tě vezmou? A pak je otázka, jestli by případně počkali dva měsíce s nástupem než ti skončí výpovědní lhůta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikol556
15.2.23 11:32
@lucik2011 píše:
Určitě bych vzala tu novou práci. Ale včera byl teprve pohovor, to ti hned řekli, že tě vezmou? A pak je otázka, jestli by případně počkali dva měsíce s nástupem než ti skončí výpovědní lhůta

Věděla jsem o té práci dopředu. Aktivně někoho začnou shánět a dělat pohovory zhruba za 14 dní s nástupem od 1.5., což stíhám, když dám do koncem měsíce výpověď..

• Citovat
  • Upravit
24652
15.2.23 11:36

Proč byste to nezvládla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikol556
15.2.23 11:37
@lucad77 píše:
Proč byste to nezvládla?

Vůbec si nevěřím, nemám s tím žádnou zkušenost, jde tam o výdejky, skladovky, faktury a já jsem to nikdy nedělala. Poslední dobou mám pocit, že je mi předurčený tu zůstat do smrti😄

• Citovat
  • Upravit
201
15.2.23 12:18
@Nikol556 píše:
Vůbec si nevěřím, nemám s tím žádnou zkušenost, jde tam o výdejky, skladovky, faktury a já jsem to nikdy nedělala. Poslední dobou mám pocit, že je mi předurčený tu zůstat do smrti😄

Je ti 21 píšeš. Proboha i hlupákovi musí být jasný, že nemáš praxi a že se budeš vše z praxe teprve učit. S tím tě taky berou. S tím, že se budeš muset vše naučit, ovšem také s tím, že si tě budou moci „tvarovat“ podle svého a nebudeš mít zkažené návyky a móresy z předešlých zaměstnání. Samozřejmě vědí, že budeš dělat chyby, ale zase ti nebudou platit tolik jako zkušené ženské o 20 let starší.

Zlomit ti vaz může jenom pár věcí.

• nebudeš mít snahu naslouchat a učit se
  • budeš příliš lpět na tom, že nepřetáhneš pracovní dobu ani o minutu
  • že jsi tvrdila, že něco umíš a zjistilo se, že jsi lhala
  • že když uděláš chybu, tak si nezapíšeš přesně postup abys chybu nedělala a uděláš ji znovu a znovu a znovu
  • že dostaneš úkol a ty ho zapomeneš splnit, nebo uděláš částečně, protože sis nezapsala co přesně máš dělat

Toto ti říkám jako člověk co podniká a má zaměstnance, bereme lidi jak zkušené tak právě i nezkušené a obojí má své výhody a nevýhody, ale vždy to musí dávat smysl oběma stranám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21297
15.2.23 12:20
@Anonymní píše:
Je mi 21. Mám maturitu z obchodky a už třetím rokem pracuji v callcentru. Jako první práce to bylo dlouhou dobu super, 6h pracovní doba, na tu dobu fajn peníze a v práci pohoda. Postupem času už mě ale drtí stereotyp, nebaví mě být výplatou závislá na zákaznícícha hlavně je tu pro mě na prd kolektiv. Nikdo mi nic špatného nedělá, ale cítím jak tu hloupnu a pracuju jako robot. Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět. Včera jsem se překonala a šla na pohovor, pracovala bych jako administrativní pracovnice, použivala bych program Pohoda a byla v kanceláři většinu času sama. Hodně mě to láká, ale zároveň se hrozně bojím, že se to nenaučím a vyhodí mě třeba ve zkušebce, tady mám určitou jistotu, že mě nikdo nevyhodí i se hodně bojím případný reakce na výpověď a průběh 2 výpovědních měsíců.. Prosím poraďte mi jak se rozhodnout, jak se nebát a jak to celé vyřešit.. Jsem úplně na nervy.

mně teda práce v callcentru a otravování lidí voláním a vnucováním připadá jako mnohem horší práce, než se učit Pohodu :mrgreen: Prodáváš něco, ne? Když píšeš, že jsi závislá na zákaznících :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
15.2.23 12:37
@Nikol556 píše:

To zvládneš. Pohoda není ten nejhorší účetní program a snad tě někdo zaučí.
Přijmeš zboží, uděláš dodák, na základě toho fakturu, inventuru na konci roku…
S prstem v nose.
Pokud to tedy nebude tak, že si budeš sama sobě skladníkem, ano i takové firmy jsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
15.2.23 12:43

Ja jsem ve 20 presla z vystudovaneho oboru do uplne noveho. Od krav k lidem. Nikdy bych nerekla ze budu pracovat kde delam. Je to super, a hodlam se dovzdelavat. :)

• Citovat
  • Upravit
3459
15.2.23 12:49
@Anonymní píše:

V 21 letech bych litovala každé chvíle, kdy se nemůžu rozvíjet a učit se novým věcem a poznávat a zkoušet co by mě v životě bavilo.
Samozřejmě, že tu práci zmen. Do call centra se můžeš kdykoliv vrátit. V nové si vyzkoušís něco nového, naučíš se s novými nástroji. Kariérne povyrostes. Změna je těžká vždy, ale vždy otevírá něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová