Vitamín D - nesnášenlivost

4
14.2.23 21:54

Vitamín D-nesnášenlivost

Zdravím, poraďte. Mela jsem covid, mam hraniční hodnoty štítky…beru jodid a byl mi doporučen vitamin D…priznam se, ze doplnky stravy jsem nikdy neuzivala…ale prijde mi blbost, abych co vezmu vitamin D mi bylo zle. Bolest na hrudi, slabost, takova divna nervozita jak pred zkouskou, po hodine se mi chce zvracet..zkozsela jsem vigantol v kapkach a v tabl.,po jidlem, pred…po vysazeni vse ok. Kdyz to zkusim znova po tydnu, zase… nechci byt za blbce. Ma nekdo zkusenost. Nic jineho neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1688
14.2.23 22:17

Přečti si nežádoucí ucinky vigantolu. Bolest žaludku, pocit na zvracení, atd.
Zkus nějakou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
14.2.23 22:28

Po Vigantolu jsou bolesti břicha častější, nosný roztok je rafinovaný olej, zkusil bych nějaké volně prodejné alternativy (Terezia™ atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
14.2.23 22:30

Rybičky - volejovky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.23 22:42

Jamieson pro mimina.
Asi budes muset zkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.2.23 22:47
@Doctus píše:
Po Vigantolu jsou bolesti břicha častější, nosný roztok je rafinovaný olej, zkusil bych nějaké volně prodejné alternativy (Terezia™ atd.).

v jiné debatě ta samá píše že zkoušela i tablety i jinou značku i něco jiného

ne, bolesti na hrudi a slabost, „divná nervozita“ a to co píše tam, po vitaminu D fakt nemá…tam bude příčina jiná

zcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
14.2.23 22:50
@Marseka píše:
Zdravím, poraďte. Mela jsem covid, mam hraniční hodnoty štítky…beru jodid a byl mi doporučen vitamin D…priznam se, ze doplnky stravy jsem nikdy neuzivala…ale prijde mi blbost, abych co vezmu vitamin D mi bylo zle. Bolest na hrudi, slabost, takova divna nervozita jak pred zkouskou, po hodine se mi chce zvracet..zkozsela jsem vigantol v kapkach a v tabl.,po jidlem, pred…po vysazeni vse ok. Kdyz to zkusim znova po tydnu, zase… nechci byt za blbce. Ma nekdo zkusenost. Nic jineho neberu.

Doporučuji Solgar Vitamin D3 1000 IU, brát při jídle.
Beru už nějaký ten rok. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.2.23 07:17

Dekuji moc holky..budu zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.2.23 21:06

@Monik29 zkusila jsem a sedí…mockrát děkuji…bylo mi receno, ze mi nejaka slozka nesedela- alergie se pry muze projevit i nervozitou ci uzkosti-…divne, ale hlavne ze sedi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
17.2.23 23:43
@Marseka píše:
@Monik29 zkusila jsem a sedí…mockrát děkuji…bylo mi receno, ze mi nejaka slozka nesedela- alergie se pry muze projevit i nervozitou ci uzkosti-…divne, ale hlavne ze sedi!!

To jsem moc ráda! :kytka:

Já měla asi před 10-ti lety vit. D na 9, má být 75 a výš a to byl červen a já ještě chodila na slunce atd. Teď se slunci vyhýbám, ale na posledním měření, už je to nějaký rok, mi vyšlo asi 83 :-)

Jinak od Solgaru beru víc věcí a brávala jsem i jiné vit. a minerály, ale třeba vysoká dávka C mi nesedla na reflux, protože se rozpouštěl v žaludku a dávka byla vážně moc, tak mám dětský, který se rozkouše a pohoda :mrgreen:
Mimochodem bere ho i naše morče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová