Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už jen to, že jsi šla na pohovor je skvělým startem a je vidět, že jsi odhodlaná nějaké změny dělat. Tak to teď nezahoď jen kvůli nějakému strachu. Každý se někdy nové práce bál, ale zkušenostmi se člověk otrká. I kdyby jsi to tam nakonec nezvládla, tak dále budeš hledat něco jiného, rozhodně lepšího než je call centrum. Nepodceňuj se a jdi za lepším. V nové práci tě můžou naučit nové věci a můžeš se posouvat dál. Nejhorší je se zaseknout v neperspektivním zaměstnání a zůstávat tam zbytečně dlouho jen proto, že se člověku nechce udělat ten krok. To dáš.
@Anonymní píše:
Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět.
Mě zaujalo tohle. Začínala jsi tam na 6h a máš na to normální zaměstnaneckou smlouvu, nebo jedeš od začátku na dohody?
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si za vámi pro radu.
Je mi 21. Mám maturitu z obchodky a už třetím rokem pracuji v callcentru. Jako první práce to bylo dlouhou dobu super, 6h pracovní doba, na tu dobu fajn peníze a v práci pohoda. Postupem času už mě ale drtí stereotyp, nebaví mě být výplatou závislá na zákaznících a hlavně je tu pro mě na prd kolektiv. Nikdo mi nic špatného nedělá, ale cítím jak tu hloupnu a pracuju jako robot. Navíc mě šéf vidí jako stroj na peníze a dostávám další a další dohody o provedení práce a z 6hodin je najednou 8h a na penězích to není pomalu vidět. Včera jsem se překonala a šla na pohovor, pracovala bych jako administrativní pracovnice, použivala bych program Pohoda a byla v kanceláři většinu času sama. Hodně mě to láká, ale zároveň se hrozně bojím, že se to nenaučím a vyhodí mě třeba ve zkušebce, tady mám určitou jistotu, že mě nikdo nevyhodí i se hodně bojím případný reakce na výpověď a průběh 2 výpovědních měsíců.. Prosím poraďte mi jak se rozhodnout, jak se nebát a jak to celé vyřešit.. Jsem úplně na nervy.
Jako mladá a bezdětná bych strach neměla.
Určitě to zkus, když se nebudeš flákat, tak to půjde. Zrovna Pohoda má volně dostupná videa s různými postupy a skvělou zákaznickou podporu, kde ti poradí.
Budeš mít v nové práci někoho, kdo tě zaučí?
Jinak bych řekla, že práci v call centru seženeš případně bez problémů, pokud bys náhodou zjistila, že ti to v administrativě opravdu nejde.
Ano určitě změň práci, i kdyby to mělo být jiné callcentrum, kde budeš mít nějký karierní postup, ne jen že budeš sedět a volat.
@Nikol556 píše:
Vůbec si nevěřím, nemám s tím žádnou zkušenost, jde tam o výdejky, skladovky, faktury a já jsem to nikdy nedělala. Poslední dobou mám pocit, že je mi předurčený tu zůstat do smrti😄
Pohoda je účetní program, tak se hod do klidu, to se naučí i simpanc. A pokud si měla dobře výsledky v callcentru, tak si holka šikovná a naučíš se všude všechno.
Jen si myslím, že tě ta bud. prace bude po čase nudit a že pokud v tobě dříme zdatna obchodnice, která se nebojí mluvit a nabizet, tak doporučuji i zkusit práci jako obch. zastupce v zaměstnanecké poměru, s firemním autem a dalšími benefity. Já myslím, že to po téhle uctarine ještě prijde ![]()
Jinak akt podání výpovědi patří ke stres
ovým, nepříjemným momentum, a zrovna tak i v opačném gardu, takže nic nenadelas, je třeba k tomu přistoupit tak, že život není jen procházka ruz. sadem, ale musí se vyřešit i nepříjemné věci. Jednou dáš výpověď ty, jindy ji zas můžeš dostat a tak to ber a jdi si za svým!
@Nikol556 píše:
Vůbec si nevěřím, nemám s tím žádnou zkušenost, jde tam o výdejky, skladovky, faktury a já jsem to nikdy nedělala. Poslední dobou mám pocit, že je mi předurčený tu zůstat do smrti😄
No tak si věřte víc. To se naučíte. Zvládli to jiní, zvládnete to i vy.
Příspěvek upraven 15.02.23 v 17:44
Holka, mladá jseš jen jednou. Tak neváhej a ber, co život da. Az se jednou vdáš a přijdou děti, bude to těžší. A člověk většinou na sklonku života lituje co neudělal a ne to, co udělal. Aspoň to zkus, práci v callcentru najdeš vždy. Já nevaham ani chvíli. Znám ten pocit, kdy je člověk nedoceněný, kde se cítí jen jako takové číslo, jako jeden z mnoha. A to ani sebelepší plat nepomůže.
@Petr-33 píše:
Mě zaujalo tohle. Začínala jsi tam na 6h a máš na to normální zaměstnaneckou smlouvu, nebo jedeš od začátku na dohody?
Mám klasický HPP, ke kterému se dle (časté potřeby) přidávají dohody
Dcera byla v call centru na brigádě při vysoké, nevydržela tam ani semestr. Prý úplně cítila, jak jí odumírají mozkové buňky. Nejvyšší čas to zabalit a začít něco nového.
V tomhle případě platí: risk je zisk. Po třech letech tě už call centrum fakt nikam neposune. Pohoda je pohoda, za měsíc, dva jsi si budeš vědět rady i poslepu. Každý program se časem naučíš, pokud budeš aspon trochu chtít.