Název knihy - dívka se ocitne na internátu v době 2. světové válk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
17.1.14 00:38

Nevím název knihy, poradíte?

Ahoj, potřebovala bych poradit. Nemůžu si vzpomenout na název jedné knížky třeba mi někdo poradíte. Hlavní hrdinka přijede bydlet do internátní školy jenže se ráno probudí v jiné době (spí ve speciální posteli)- přestavěná část školy je pryč a místo ní roste před oknem velký javor. Probudí se na pokoji s Emily, sestrou té holky co spala na jejím místě. Postupně se střídají, jelikož vypadají stejně, vždy hlavní postava a sestra Emy v době za 2 světové války a v té potom. nakonec jsou hlavní postava se „sestrou“ emily poslány do náhradní rodiny jenže tak už se nemůžu střídat. V náhradní rodině žije slečna Anežka a pak pan a paní na jméno si nevzpomenu. Anežka měla bratra Artura, ukazuje děvčatům fotku, kde je Artur s bubínkem, ale zemřel ve válce a nechává je hrát si s jeho cínovými vojáčky. Nakonec se hlavní postavě podaří vyměnit a pak se setkává s již starou Emily ve své době.. Mám dojem, že je v názvu něco s tím javorem, jenže na to nemůžu přijít. Postupně se hlavní hrdinka ve své době spřátelí se starší studentkou - dcerou Emily a díky ní se potkají. Je to už poměrně stará knížka, moje 26 letá sestra jí četla když jí bylo kolem osmi a nevim, zda není ještě starší. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21911
17.1.14 09:16

Promin, ze reaguji, protoze netusim o jakou knihu jde, ale se ztratila jsem se uz v polovine tveho prispevku :mrgreen:
Nicmene me chaoticke veci zajimaji a rada bych si ji precetla, jsi ve me vzbudila zvedavost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.1.14 10:58

Jojo jmenuje já si zaboha nemůžu vzpomenout na jméno knihy ani hlavní postavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
17.12.14 15:07

Marně vzpomínám na název knihy. Vybavují se mi jen útržky, hlavní hrdinka snad na gymplu, psala básničky či povídky, ale do soutěže je poslala její teta, u které bydlela na nějakou dobu. Nějakou úlohu tam hrál i šermířský kroužek.

Sázela jsem na Elišku Horelovou, ale podle wiki mi nic nesedí. Pak mě napadala Hana Pražáková a Výhra, ale když jsem to dogooglila, tak mi ten obsah taky až tak úplně nesedí. Určitě to vyšlo cca 1983 - 1987 v edici Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.5.15 04:16

Ahoj, staršně dlouho mi taky vrtalo hlavou, jak se ta knížka jmenuje, jako malá jsem ji četla a vybavuju si už jen útržky. Dlouho jsem googlila klíčová slova jako dívky, internát, válka a jedný, co jsem našla, byla vaše diskuze. Ale nedalo mi to spát a ejhle: podle mě je to Klára a Karolína, dvojčata přes propast času. Autorka je Penelope Farmerová. Pomohl mi tento referát http://ireferaty.cz/…propast-casu , popis sedí. Tak teď už jen obejít antikvariáty, já si ji rozhodně ještě jednou přečtu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
14.5.15 13:08

Jojo je to ona :palec: já jí pak časem našla v knihovně doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
26.1.16 14:10

Holky, poradíte? Indícií málo, ale snad někoho něco napadne…

Hledám knížku, kde paní umírá a sepisuje návod pro manžela, jak se chovat a co dělat, až zemře…Nebo možná píše o posledních přání? Měla jsem to, že si to přečtu a teď to nikde nemůžu dohledat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
26.1.16 14:18

Není to P. S. Miluji Tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
26.1.16 14:19

@Katerina308 To jsem četla, ale tohle je myslím něco jiného…tedy jen myslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
26.1.16 14:25

Připomíná mi to Hemingwae, ale nevzpomenu si na název knihy, ale pamatuji si, že na obálce je závodní auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
26.1.16 14:26

@Salorka Ahoj až to budeš vedět hod sem info docela bych si to přečetla podívám se na net jestli něco najdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
26.1.16 14:27

@Anikaa02 Jasnačka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
26.1.16 14:28

@Salorka Google zatím nic nenašel podívám se na to ještě doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.1.16 14:58

Zní to zajímavě, až to zjistíš tak to sem napiš :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
26.1.16 15:03

@kaja00 Ani google ani databaze knih…ale zkusím hledat ještě večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí