Nevím proč se mám líčit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.23 11:47
@Mar__tanka1983 píše:
Jestli se líčit nechceš, (pracovně) to nepotřebuješ, jsi spíš sportovní typ (vizáží i duchem, a dle toho hledáš i potenciálního partnera), tak přeci nemusíš.
Já se líčím minimálně, do práce nepotřebuji, i když dělám kancelářskou pozici.
Také si jen základně upravuju obočí, a pokud se třikrát do měsíce (na nějakou akci) líčím, stačí mi řasenka, pudr, maximálně jemné nude stíny. Nehty si stříhám úplně nakrátko a nelakuju.Ono fakt hodně záleží, jakou máš celkově pleť, jak výrazné vlastní rysy. Jo, líčením skoro každá žena o něco zkrásní, ale taky si myslím, že spoustu žen to nepotřebuje, protože samy o sobě jsou přirozeně hezké.
A naopak, ty, co musí mít na sobě tunu líčidel a makeupu, aby vůbec vylezly z bytu, se mi často nelíbí (a po odlíčení vyleze zničená pleť, nijaké řasy a kruhy pod očima, prostě právě ty věci, které potřebují líčením zamaskovat).

Jo no asi tak nějak jak to píšete. Fakt mi nějak pořád stačí ta kajalova tužka na tu jsem teda prostě navykla ale ano líčení je i nepraktické prostě když je člověk v pohybu a ano vadí mi i vypiplaní muži líbí se mi spíš ti co opravdu někde pracují v monterkach a zemědělci a tak no :D ne takoví ti " arabové " co navštěvují DM nebo " kravaťáci " tak možná že oni mě berou obdobně no :nevim: pleť mám světlou s pihami jemnou citlivou ale udržovanou a bez problémů. Někdy si dávam make-up kvůli mrazu ale jinak tomu moc nevěřím že je to zdravé to na sebe nějak často dávat. Rysy nevím, mám velké oči a výrazné lícní kosti, takový prostě ten typický slovanský typ v zahraničí si vždycky myslí že jsem Ruska :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.23 11:49
@Karamba2020 píše:
já myslím, že chlapovi se buď líbíš nebo ne, ale rozhodně to nebude kvůli tomu, jestli máš na obočí o tři chlupy víc nebo míň.
😂 Snad ano. No někdy občas člověk zaslechne že jako třeba chlap když řekne že se mu líbí nenalicene tak ve skutečnosti neví co říká že jen neví že byly nalíčené. A skutečně nenalicenou nebo téměř nenalicenou pak může brát za nějakého vagabudna třeba :)
  • Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
23.3.23 11:56
@Magical-eyes píše:
Dělej to jak jsi ty spokojená. :nevim:
Nic z toho, co popisuješ nemám a přesto se denně líčím. Už je to zvyk, něco jako čištění zubů…a dělám to pro sebe, protože se tak prostě cítím lépe a vím, že objektivně i lépe vypadám…ty prostě zmiňuješ extrémy :nevim:
Pro mě nenalíčená žena není zanedbaná, jen si říkám, že je to škoda, že by mohla vypadat lépe. Ona totiž bez líčení je hezčí fakt jen málokterá žena. Dokonce je i líčení nude, které má vypadat že se žena nelíčí.
A samozřejmě mluvím o slušivém líčení, ne nějak přešlapech.
A ohledně můžu - jsou ti, kteří preferují přírodní ženy…ale někteří z nich ani nepoznají, že je žena nalíčená :mrgreen:… prostě nic se nemá přehánět.
Na druhou stranu mám kamarádku, která občas zaplane touhou, že se teda už začne malovat, aby se stala přitažlivější pro druhé pohlaví. Většinou to skončí návštěvou u kosmetičky, nákupem drahých líčidel, 2-3 to zkusí a namaluje se a pak je zase několika měsíční až letá pauza… Prostě ji to není vlastní. Nenaučila se to v mládí, tak teď zůstává u jednotlivých časově vzdálených pokusů…

Před pár lety mi jeden chlap rekl ze se mu libim, jak jsem přirozeně nalicena. :lol: davam si make up, vytvaruju a vybarvim oboci, řasenka, tužka na oči. Samozřejmě po letech už jsem profík, žádná marfusa. Ale ipresto, dost mě pobavilo že říkal jaky mam hezky prirozeny líčení. :P :lol:

• Citovat
  • Upravit
1543
23.3.23 12:02
@Tajemnadama píše:
Před pár lety mi jeden chlap rekl ze se mu libim, jak jsem přirozeně nalicena. :lol: davam si make up, vytvaruju a vybarvim oboci, řasenka, tužka na oči. Samozřejmě po letech už jsem profík, žádná marfusa. Ale ipresto, dost mě pobavilo že říkal jaky mam hezky prirozeny líčení. :P :lol:

Já ráno dávám make up, řasenka, lehce linka, rozjasňovač, tvářenka, zafixuju pudrem, upravuji obočí pudrem na obočí a taky jsem párkrát slyšela, že já se přeci moc nelíčím :mrgreen: kolegyňka má zas prodlužované vlasy, umělé řasy, lehce zvětšené rty a když se o tom spolu bavíme za přítomnosti mužů, tak ti jsou z toho překvapení, pač to prostě nepoznají. My ženy si toho všimneme, pozorujeme a soudíme, ale když je to jinak decentní a hodící se k dané ženě, tak oni ti chlapi to fakt moc nepoznají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
23.3.23 12:03
@Anonymní píše:
Koště nemám, jsem hnědovlasá se světlou pletí, chápu to právě třeba u nějaké černovlásky no kdy srůstá obočí a tak a může to pak působit trochu mužně atd ale nerozumím proč prostě všechna obočí rovnat do jedné linie a tenhle typ " slovanského " obočí se i nějak jako špatně prostě rovná :nevim: byla jsem teď třeba fakt ráda za tu módu jen ucesaneho a právě tam často figuroval tenhle typ holek

Můžeš hodit foto? Myslím toho oboci. Mě by zajimalo co to je slovanské oboci :)

• Citovat
  • Upravit
338
23.3.23 12:03

Mě bude skoro 40 a nelíčím se skoro celý život, mám pleť bez pupínků, vrásek, výrazné tmavě hnědé oči a tmavě hnědé řasy a obočí a prokrvenou pusu (takže též výraznou). Myslím, že jsem díky tomu ušetřena právě všelijakých vyrážek i vrásek, protože se nemusím denně odlišovat a moje ségra díky malování řas (ten pohyb jak zvedneš čelo) má vrásky na čele snad od 25. Nemám ani umělé řasy ani nehty a když se jednou za čas namaluju, tak chlapovi se to spíš nelíbí, protože mu to přijde výrazné. Takže pokud máš dobrou pleť a výrazné rysy (oči, obočí, řasy, rty) není důvod. Zato je důvod denně používat krém s SPF. Nemáš zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.3.23 12:06

Každého věc. Ale řasenka a upravené obočí by měla byt samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.3.23 12:09
@freeport píše:
Každého věc. Ale řasenka a upravené obočí by měla byt samozřejmost.

S upraveným obočím souhlasím, ale řasenka? To je ten největší oser na celém líčení, blbě se odličuje, během dne má někdo žmolky nebo šmouhy. Když máš tmavé řasy, je lepší řasenky nenosit a když máš světlé, je lepší řasy nabarvit (a případně lash lift/trvalá na řasy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.23 12:10
@GerveisaOdZoly píše:
Mě bude skoro 40 a nelíčím se skoro celý život, mám pleť bez pupínků, vrásek, výrazné tmavě hnědé oči a tmavě hnědé řasy a obočí a prokrvenou pusu (takže též výraznou). Myslím, že jsem díky tomu ušetřena právě všelijakých vyrážek i vrásek, protože se nemusím denně odlišovat a moje ségra díky malování řas (ten pohyb jak zvedneš čelo) má vrásky na čele snad od 25. Nemám ani umělé řasy ani nehty a když se jednou za čas namaluju, tak chlapovi se to spíš nelíbí, protože mu to přijde výrazné. Takže pokud máš dobrou pleť a výrazné rysy (oči, obočí, řasy, rty) není důvod. Zato je důvod denně používat krém s SPF. Nemáš zač.

Vždycky se chci trochu opálit takže na jaře nepoužívám (jsem hodně světlá mám pihy) ale ano to souhlasím v létě pak ano není zdravé být se světlou pletí na přímém slunci

• Citovat
  • Upravit
4465
23.3.23 12:10

Každý má právo se sebou dělat/ nedělat, co chce.
Já se líčím denně. Nemám na sobě nic umělé, kromě barvy na vlasy, ale jsem pořád upravená, jemně nalíčená a navoněná a v tom se cítím ok. Miluju výrazné rtěnky, takže občas vsadím na rudou rtěnku zajímavého odstínů a muži se můžou po…
Chlapským řečím o nenalíčené a přirozené kráse nevěřím. Sice to dost často říkají, ale nakonec se po té „kosti“ s rudou rtěnkou stejně otočí :mrgreen:
Neznám nikoho, komu by neprospělo trochu pudru, řasenky a rtěnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.3.23 12:16
@Anonymní píše:
Vždycky se chci trochu opálit takže na jaře nepoužívám (jsem hodně světlá mám pihy) ale ano to souhlasím v létě pak ano není zdravé být se světlou pletí na přímém slunci

Nejde o světlou pleť, asi sis všimla, že i s opalovacím krémem u moře se opálíš. Jde o ochranu pleti, pokud nechceš mít v 45 pigmentové skvrny a vrásky, tak si dávej krém denodenně bez ohledu na jaro/léto/zimu nebo slunko/zataženo - UV paprsky pronikají i mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.3.23 12:16

@cverunka Tak teda zrovna pudr prospěje málokomu, nad 40 let bych řekla, že nikomu. Ale se rtěnkou souhlas, ta opravdu prospěje každé a miluju je, čím výraznější, tím lepší, ale na denní bázi je nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
23.3.23 12:17
@GerveisaOdZoly píše:
@cverunka Tak teda zrovna pudr prospěje málokomu, nad 40 let bych řekla, že nikomu.

Není pudr jako pudr😉 A samozřejmě, každý ať volí podle typu pleti.

Příspěvek upraven 23.03.23 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.23 12:18
@GerveisaOdZoly píše:
Nejde o světlou pleť, asi sis všimla, že i s opalovacím krémem u moře se opálíš. Jde o ochranu pleti, pokud nechceš mít v 45 pigmentové skvrny a vrásky, tak si dávej krém denodenně bez ohledu na jaro/léto/zimu nebo slunko/zataženo - UV paprsky pronikají i mraky.

Až takhle nedávám, opravdu jen o sezóně, ale pozor si na to dávat musím, jsem opravdu hodně světlá a SPF používám ( a slamák dlouhé rukávy atd )

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.3.23 12:19
@Anonymní píše:
Koště nemám, jsem hnědovlasá se světlou pletí, chápu to právě třeba u nějaké černovlásky no kdy srůstá obočí a tak a může to pak působit trochu mužně atd ale nerozumím proč prostě všechna obočí rovnat do jedné linie a tenhle typ " slovanského " obočí se i nějak jako špatně prostě rovná :nevim: byla jsem teď třeba fakt ráda za tu módu jen ucesaneho a právě tam často figuroval tenhle typ holek

Já nikde nepíšu, že máš mít uniformní obočí. :roll:
Jen, že i drobná úprava je znát.
K čemu je vlastně ta diskuze.? Všechny, co se líčí už jsi shodila, všechno je hnus a špatně….., Tak se nemaluj, no…. Tobě to tak vyhovuje. Jen mám pocit, že se před ostatními cítíš méněcenná…..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml