Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tezko soudit bez fotky a tim nerilkam, ze ji sem mas dat..
Znam par holek, co se nemusi licit a nejak moc upravovat, protoze jsou krasne tak jako tak, ale u vetsiny zen je nejaka ta uprava ku prospechu ![]()
Zrovna ta řasenka udělá hrozně moc a trvá to fakt chviličku. Neříkám lepit si umělé, ty taky nemám ráda. Ale řasenku považuji za takový základ. Taky mám řasy dlouhé, ale s řasenkou je to ještě o něčem jiném ![]()
Dělej to jak jsi ty spokojená. ![]()
Nic z toho, co popisuješ nemám a přesto se denně líčím. Už je to zvyk, něco jako čištění zubů…a dělám to pro sebe, protože se tak prostě cítím lépe a vím, že objektivně i lépe vypadám…ty prostě zmiňuješ extrémy ![]()
Pro mě nenalíčená žena není zanedbaná, jen si říkám, že je to škoda, že by mohla vypadat lépe. Ona totiž bez líčení je hezčí fakt jen málokterá žena. Dokonce je i líčení nude, které má vypadat že se žena nelíčí.
A samozřejmě mluvím o slušivém líčení, ne nějak přešlapech.
A ohledně můžu - jsou ti, kteří preferují přírodní ženy…ale někteří z nich ani nepoznají, že je žena nalíčená
… prostě nic se nemá přehánět.
Na druhou stranu mám kamarádku, která občas zaplane touhou, že se teda už začne malovat, aby se stala přitažlivější pro druhé pohlaví. Většinou to skončí návštěvou u kosmetičky, nákupem drahých líčidel, 2-3 to zkusí a namaluje se a pak je zase několika měsíční až letá pauza… Prostě ji to není vlastní. Nenaučila se to v mládí, tak teď zůstává u jednotlivých časově vzdálených pokusů…
Já se běžně vůbec nelicim. Maximálně tak když se šlo někam na akci…např koncert..ale tam taky max řasenku a oční linky…o muze jsem neměla nikdy nouzi ač nejsem žádná zásadní kráska… ![]()
Dlouhé řasy a umělé drápy mít nikdy nebudu. Nemám ráda cokoliv na puse, rtěnku nepoužívám. Když už se chci na významné chvíle přišmrcnout, volím BB krém, řasenku a trochu stíny. Vlastním i pudr a zdravíčko. Linku kolem očí jsem zkoušela a připadám si s ní divně. Profesionální líčení jsem zkoušela jednou. Jsem prostě šmudla ![]()
Já se nelíčím vůbec, respektive jednou, dvakrát za rok, když jdeme na nějaký ples nebo tak. A vůbec mi to nevadí.
Nekoukej venku po Ukrajinkach, ale mrkni po zenach na nejake sportovni akci
. Budou na tom podobne, jako ty.
Jestli se venujes sportu, hledej muze tam, ti opravdu tolik umelou krasu nevyhledavaji.
Klid, nelíčím se vůbec. Naposledy ve studentském věku. Mám dítě s autismem, se kterým trávím většinu času nebo jsem venku v přírodě. Žijeme ve velkém městě a nijak mě to netrápí. Vypadám mladší, i když už úplně nejmladší nejsem. Mám vlivem stresu více opotřebovaný obličej, ve kterém lze leccos vyčíst, ale ne, líčení je pro mne nezajímavé téma. A jsem tedy šťastně vdaná, mnoho let. Vztah můžeš najít i bez líčidel a někteří muži to třeba ani rádi nemají. Jednoho takového mám doma.
Decentně se líčit a upravit žádnou ženu ještě nezabilo. A většině to vždy prospěje.
Pravidelně používám makeup nebo BB cream, řasenku, sem tam stíny. Obočí jen lehce upravené a už roky chodím na manikúru. Upravené ruce jsou základ. Jo a barvím si vlasy, protože mám šediny.
@Magical-eyes píše:
Dělej to jak jsi ty spokojená.
Nic z toho, co popisuješ nemám a přesto se denně líčím. Už je to zvyk, něco jako čištění zubů…a dělám to pro sebe, protože se tak prostě cítím lépe a vím, že objektivně i lépe vypadám…ty prostě zmiňuješ extrémy
Pro mě nenalíčená žena není zanedbaná, jen si říkám, že je to škoda, že by mohla vypadat lépe. Ona totiž bez líčení je hezčí fakt jen málokterá žena. Dokonce je i líčení nude, které má vypadat že se žena nelíčí.
A samozřejmě mluvím o slušivém líčení, ne nějak přešlapech.
A ohledně můžu - jsou ti, kteří preferují přírodní ženy…ale někteří z nich ani nepoznají, že je žena nalíčená… prostě nic se nemá přehánět.
Na druhou stranu mám kamarádku, která občas zaplane touhou, že se teda už začne malovat, aby se stala přitažlivější pro druhé pohlaví. Většinou to skončí návštěvou u kosmetičky, nákupem drahých líčidel, 2-3 to zkusí a namaluje se a pak je zase několika měsíční až letá pauza… Prostě ji to není vlastní. Nenaučila se to v mládí, tak teď zůstává u jednotlivých časově vzdálených pokusů…
@debra.morgan
Nejsem chodící galerie, jsem člověk. Vím, že můžu vypadat lépe, ale proč vstávat o 15 minut dřív? Nejlepší na tom je, že když se pak maluješ denně lidem už to ani nepřijde, jednou se nenamaluješ a jsi za strašáka ![]()
Asi takto, nedovedu si představit ráno vstát a odejít jen tak. Minimálně základ potrebuji: sjednotit pleť make-upem, pudr (jinak se hned lesknu), procesat obočí a řasenka. Většinou si dělám i stíny, ale obecně se licim běžné jen lehce, takovým tím stylem „takhle raní stanu z postele“ (
). Jsem zastánce přirozeného líčení, ale občas ráda zaexperimentuji s výraznou rtěnkou. Co se týče obočí, ano, vytrhavam, abych poupravila tvar.
Umělé řasy se mi nelíbí, některé gelové nehty…no každý má svůj styl, já podporují přirozenost, než na první dobrou umelost. ![]()
Přemýšlím jestli mám v okolí někoho kdo se nelíci a „nepotřebuje to“ a asi ne…to minimum (sjednotit plet) asi prospěje každému… ![]()
Edit: ráno mi úprava trvá opravdu 5min (s vlasy 10)…
Příspěvek upraven 23.03.23 v 07:32
Když to vyhovuje tobě, tak se malovat nemusíš. Dělej tak, jak chceš ty.
Ahoj, možná přihlouplé téma, ale jste také některé ženy, co se (moc) nelíčí? Hlavně s nástupem jara všude teď kolem samé ty umělé řasy, sousedka s nimi taky včera mrkala na nového přítele. Nehty skoro samozřejmost (někdy fakt mi to přijde až legrační), obočí hodně upravované, líčení, barvy na vlasy tohle všechno… Přijdu si pak úplně zanedbaně někdy. A nevím, zda si to jen nevymlouvám, že jsem líná se líčit a matlat si řasenku škubat obočí a tak. Ovšem nevím, proč si každý něco upravovat.. proč dělat si obočí jiné a řasy umělé? Je to špatně jsem zanedbaná když mi to stačí takhle? Vnímá to tak okolí/muži? U sebe prostě jsem hnedovlaska a mam hnědé, výrazné obočí a nějak nevím proč to někde škubat nebo malovat nebo tak 🤷 jednou jsem zkusila tužku/gel a bylo to spíš komické. Takže úprava spočívá v tom, že si ho jen učešu ráno. Oči nápodobně dávám si už léta jen kayalovou tužku pro lehké zvýraznění řasy oči mám modré a řasy tmavé a celkem dlouhé takže mi přijdou výrazné samy o sobě tak mi přijde zbytečné patlat si řasenku 🤷 vlasy si nebarvím ale mám je dlouhé a upravuji si je do různých účesů. Čas do péče o sebe radši venuji sportu, tanci, (dětem) prostě zdraví obecně
ale někdy nevím no. U takových že jako upravených žen co jsou hezký oblečené vídám i líčení řasenky atd. Jde mi i o muže. Jsem po rozchodu. Zda to vnímají jako neupravenost. Jo, rtěnku si občas dávám ráda různých barev. Díky