Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj tak to teplem asi nebylo resp nejspíš nechalo za následek to že manžel na nás pouští klimu o 20 stupnů chladnější než je venku…dnes u dr kašel na průduškách,dostali jsme na kašel něco a atb sumetrolim ale problém je že malej mi po tom poprvé hrozně hystericky plakal až řval a ted mi to vydávil zpátky opět s pláčem:(Tak nevím …v 8 večer má dostat zas ty atb a bude to boj a tuším že to opět vydáví:(Tak nevím zda zítra zavolat k dr nebo to do něj cpát když to stejně vydáví?Na ko jdem až v pátek a to ještě k jiné i dnes jsme byli u jiné naše má dovču bohužel:(Tak si nevím rady.Je mi ho líto chudáčka
Crystal87 :ahojky známe se z jiné diskuze na lidé.cz a já bych ti poradila aby jsi to do něho necpala a zítra zavolala dr, třeba mu dá jiné léky ,které bude líp snášet a určitě líp zaberou,Jinak at je vám brzo líp.
Jo?tka ted teda nevím s kým mám tu čest ![]()
ale dík asi to tka udělám řpece nemá cneu do něj cpát něco co stejně vydáví:(chudinka můj
no já mám zase opačnou zkušenost, atb snášela dobře ale nezabrala a dostali jsme megahnusnej klacid, hořkej. Doktorka mě upozorňovala, že to bude boj že to není dobrý ale že to do ní musím nějak dostat, že nic jiného už nemá. Přimíchala jsem jí do toho švestkovou šťávu asi 2× mi to taky vydávila a pak v pohodě. Já bych to min. zkusila a pak zítra volala dr. ![]()
Maty je koukám stejně starej jak tvý dítě a musím přiznat, že já osobně do něj ŽÁDNÝ léky prostě nedostanu. Ani dětský sirupy. Všechno mi zvrací. Takže antibiotik se bojím jako čert kříže. Já bych to zkoušela dál a vysvětlovala. A případně požádala lékaře o tabletky, který se dají rozdrtit nebo kapky - a zamíchat je do medu nebo něčeho podobnýho.
A Matyho bych určitě nenazývala chudáčkem, v našem případě je to vyčuranost a tvrdohlavost ![]()
Já jsem Lucce občas něco míchala do neředěnýho Kubíka. Jinak by si to taky nevzala. Klacyd jsem do ní dostala jen tím stylem, že jsem jí to dávkovala po troškách a mohla to zapíjet, jinak by mi ho nesnědla, když jsem to do ní nacpala najednou, tak mi to taky vydávila.
Jo klimošky jsou nebezpečný.
ahoj, já kdysi takhle vyzvracela pokaždý jedny ATB a byla to alergie, já bych mu to nedala a zavolala určitě dr než aby mu bylo zle a trápil se
My právě nikdy s léky problémy neměli vždycky spapal co jsem mu dala at to bylo dobrý nebo ne…on kubíka nepije pije jen čaj a stejně má i dietku
uvidíme ted večer zkusíme ty antibiotika a kdžy nic zítra klušu k dr pro něoc jinýho.On právě nikdy žádný scény nedělal až dneska to byl hysterák že nechápu doted co to
přitom pro sirup si šle poslušně ještě s radostí že mu bude dobře
S léky ti neporadím, ale není trochu nerozumné pouštět klimu o 20stupňů míň, než je venkovní teplota? A ještě k tomu na dítě? Neber to nijak zle, ale já bych tohle nedovolila…
xzuzkax píše:
S léky ti neporadím, ale není trochu nerozumné pouštět klimu o 20stupňů míň, než je venkovní teplota? A ještě k tomu na dítě? Neber to nijak zle, ale já bych tohle nedovolila…
Jinak, Crystalko, já bych ještě aspoň dneska a zítra zabojovala a třeba přimíchala do nějaké té šťávy, jak píšou holky… Nebo do klasického sirupu, jestli máte doma, takové ty obarvené slaďárny Jupí nebo tak něco… A dopol. zavolala doktorce.
Jinak naše Helča bere léky v pohodě, je-li to sirup, může být hořký, kyselý, cokoli, bere vše… Pilulky nezvládá, čípky také ne. Klacid jsme brali před dvěma měsíci a ještě olizovala lžičku… ![]()
Zkus ještě večer a pak třeba ráno - pokud ti to ale vyzvrací po delší době a né hned při pláči tak to může být i alergie. A pak by bylo na místě změnit lék. ![]()
Rozhodně telefonát s doktorkou by nebyl od věci kousnout tě snad nekousne. ![]()
tak v 8 měl atv a sice úak trošku vyteklo z pusinky hlenama ale nevydávil to sice dávil dávil ale nevydávil…tak uvidíme ráno..
no já to vím jenže můj je takový pako že mu to říkám při každé cestě jenže to je jak házet hrách na zed!ted se snad poučil sjela jsem ho jak malý dítě tka snad už bude poslouchat a nebude to pouštět