Nevlastní syn

Anonymní
12.1.11 11:34

Nevlastní syn

Ahoj holky, snad pochopíte proč anonymně :wink: potřebuju radu jak se zachovat, mám nevlastního syna, je mu 14 let, (bydlíme ve společné domácnosti 5 let, s manželem máme ještě dvě malé děti)říká mi maminko, mám ho ráda jako vlastního, ALE poslední dobou mi po ránu než odejde do školy píše na papírky vzkazy typu: můžeš mi sáhnout…, …dokážu ti, že se nestydím.......apod. není to denně, jen někdy, zatím jsem s tím nic nedělala, jsem z toho trochu mimo a nevím jak to mám řešit.
(první takový papírek našel manžel, když syn nebyl doma, nijak nereagoval, byl z toho sakra v pr…)
Já teď nevím, jestli si se synem mám na rovinu promluvit, nebo dělat že nic, nechci aby se cítil nějak ponížený :nevim:
Všem děkuju za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5778
12.1.11 11:38

Jejda… to bych hned řešila, a hlavně řekla manželovi, ať si o tom sním promluví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.1.11 11:45

Já bych to nechala pořešit a probrat manžela ze synem. Ale taky bych to určitě nenechala jen tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
12.1.11 11:48

to ti teda nezávidím. :roll: jsem zvědavá,co ti holky poradí.....asi bych to taky řekla manželovi a aby si s ním nějak klidně promluvil,přece jen je to chlap.to je teda těžká situace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.1.11 11:55

Já bych taky byla za promluvení si s ním, ponížit by ho vysvětlení že toto se nedělá nemělo a je to lepší než kdyby si myslel že se ti ty papírky líbí :nevim: Docela se divím že si s ním nepromluvil jeho otec, když ten papírek sám našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
12.1.11 12:01

Tohle je trapná situace, ale chce to ráznej rozhovor, nejlépe s otcem, musí vědět že to není v pořádku a být mu trapně. Přece jenom v dnešní době kluci už ve 14 ví co a jak. On to bude nějakej pubertální výlev ale nesmí se to podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
12.1.11 12:03

No to je teda sila,ale urcite hned resit, nez se do toho nevinne zamotas ty sama.asi bych resila hned na miste nedalo by mne to nereagovat,takhle v tom bude pokracovat dal…Ta puberta je nekdy na zblazneni ,ale resit se to musi.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
12.1.11 12:04

taky bych to viděla na nějakej pubertální výlev, kdo ví jestli ho k tomu nehecují třeba spolužáci nebo kamarádi. Určitě bych nedělala že se nic neděje, chtělo by to rozhovor jestli to zvládneš sama nevím, ale otec by se k tomu měl postavit čelem a zatrhnout to okamžitě.
Asi by si měl už najít nějakou slečnu přiměřeného věku, by ho ty nápady rychle přešly :wink:

• Citovat
  • Upravit
8911
12.1.11 12:24

Okamžitě bych řešila! Resp. měl to hned udělat jeho otec, když ten první papírek našel. Nebála bych se ani pohovoru mezi 6 očima (vy 2 s manželem a puberťákem), aby viděl, že si oba o jeho chování myslíte to stejné a že si to nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.11 12:29

Holky, díky moc, teď si uvědomuju, že se to řešit fakt musí, promluví s manželem a něco s tím uděláme. Ještě jednou díky :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.11 12:35

ahojky anonymní

Wiolla píše:
Okamžitě bych řešila! Resp. měl to hned udělat jeho otec, když ten první papírek našel. Nebála bych se ani pohovoru mezi 6 očima (vy 2 s manželem a puberťákem), aby viděl, že si oba o jeho chování myslíte to stejné a že si to nemůže dovolit.

S tím naprosto souhlasím .anonymní 2

• Citovat
  • Upravit
48576
12.1.11 13:55
Anonymní píše:
ahojky anonymní
Wiolla píše:
S tím naprosto souhlasím .anonymní píše: Více

Tak tohle bych nedělala.Je to puberták,velmi citlivé téma a aby pak kluk třeba neskočil pod vlak a nebo tak..
At si s nim promluví tatínek,ale v klidu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.1.11 13:56

a zakladatelko si si 100% jistá že to jsou lístečky pro tebe?Oslovuje tě?Co nějaké signáli od něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.1.11 14:07
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:
ahojky anonymní
Wiolla píše:
S tím naprosto souhlasím .anonymní píše: Více
Tak tohle bych nedělala.Je to puberták,velmi citlivé téma a aby pak kluk třeba neskočil pod vlak a nebo tak..
At si s nim promluví tatínek,ale v klidu. :hug:

Já jsem nepsala, že se to má hrotit. Řešit se to i tak dá v klidu. Podle mě je ale důležité dát najevo, že to OBA vnímají stejně (aby si kluk neřekl: no jo, táta žárlí, ale „mamině“ se to třeba líbí). Ať už to bylo jakkoliv, tak je důležité, aby pochopil, že ti dva dospěláci jsou PÁR, který patří k sobě a že to co „matince“ navrhoval by bylo nepřijatelné, ať už by to navrhoval kdokoliv (nejen nevlastní syn)…

Ale OK, zakladatelka ho zná líp, takže klidně pohovor rozdělit na 2 - jeden o samotě s tátou, druhý o samotě s nevlastní mamkou. Ale vymezit se vůči tomu podle mě musí oba. :nevim: Nebo aspoň se miminálně zeptat, co to má znamenat a komu to bylo určené…

Příspěvek upraven 12.01.11 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.11 14:08

Kami, na tom lístečku je napsané maminka nebo mamince, naposled ho nechal okatě ležet na svém prázdném stole :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi