Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jejda… to bych hned řešila, a hlavně řekla manželovi, ať si o tom sním promluví..
Já bych to nechala pořešit a probrat manžela ze synem. Ale taky bych to určitě nenechala jen tak..
to ti teda nezávidím.
jsem zvědavá,co ti holky poradí.....asi bych to taky řekla manželovi a aby si s ním nějak klidně promluvil,přece jen je to chlap.to je teda těžká situace ![]()
Já bych taky byla za promluvení si s ním, ponížit by ho vysvětlení že toto se nedělá nemělo a je to lepší než kdyby si myslel že se ti ty papírky líbí
Docela se divím že si s ním nepromluvil jeho otec, když ten papírek sám našel.
Tohle je trapná situace, ale chce to ráznej rozhovor, nejlépe s otcem, musí vědět že to není v pořádku a být mu trapně. Přece jenom v dnešní době kluci už ve 14 ví co a jak. On to bude nějakej pubertální výlev ale nesmí se to podcenit.
No to je teda sila,ale urcite hned resit, nez se do toho nevinne zamotas ty sama.asi bych resila hned na miste nedalo by mne to nereagovat,takhle v tom bude pokracovat dal…Ta puberta je nekdy na zblazneni ,ale resit se to musi.. ![]()
taky bych to viděla na nějakej pubertální výlev, kdo ví jestli ho k tomu nehecují třeba spolužáci nebo kamarádi. Určitě bych nedělala že se nic neděje, chtělo by to rozhovor jestli to zvládneš sama nevím, ale otec by se k tomu měl postavit čelem a zatrhnout to okamžitě.
Asi by si měl už najít nějakou slečnu přiměřeného věku, by ho ty nápady rychle přešly ![]()
Okamžitě bych řešila! Resp. měl to hned udělat jeho otec, když ten první papírek našel. Nebála bych se ani pohovoru mezi 6 očima (vy 2 s manželem a puberťákem), aby viděl, že si oba o jeho chování myslíte to stejné a že si to nemůže dovolit.
Holky, díky moc, teď si uvědomuju, že se to řešit fakt musí, promluví s manželem a něco s tím uděláme. Ještě jednou díky ![]()
ahojky anonymní
Wiolla píše:
Okamžitě bych řešila! Resp. měl to hned udělat jeho otec, když ten první papírek našel. Nebála bych se ani pohovoru mezi 6 očima (vy 2 s manželem a puberťákem), aby viděl, že si oba o jeho chování myslíte to stejné a že si to nemůže dovolit.
S tím naprosto souhlasím .anonymní 2
Anonymní píše:
ahojky anonymníWiolla píše:S tím naprosto souhlasím .anonymní píše: Více
Tak tohle bych nedělala.Je to puberták,velmi citlivé téma a aby pak kluk třeba neskočil pod vlak a nebo tak..
At si s nim promluví tatínek,ale v klidu. ![]()
a zakladatelko si si 100% jistá že to jsou lístečky pro tebe?Oslovuje tě?Co nějaké signáli od něj?
Kamča.dalmatinka píše:Anonymní píše:Tak tohle bych nedělala.Je to puberták,velmi citlivé téma a aby pak kluk třeba neskočil pod vlak a nebo tak..
ahojky anonymníWiolla píše:S tím naprosto souhlasím .anonymní píše: Více
At si s nim promluví tatínek,ale v klidu.
Já jsem nepsala, že se to má hrotit. Řešit se to i tak dá v klidu. Podle mě je ale důležité dát najevo, že to OBA vnímají stejně (aby si kluk neřekl: no jo, táta žárlí, ale „mamině“ se to třeba líbí). Ať už to bylo jakkoliv, tak je důležité, aby pochopil, že ti dva dospěláci jsou PÁR, který patří k sobě a že to co „matince“ navrhoval by bylo nepřijatelné, ať už by to navrhoval kdokoliv (nejen nevlastní syn)…
Ale OK, zakladatelka ho zná líp, takže klidně pohovor rozdělit na 2 - jeden o samotě s tátou, druhý o samotě s nevlastní mamkou. Ale vymezit se vůči tomu podle mě musí oba.
Nebo aspoň se miminálně zeptat, co to má znamenat a komu to bylo určené…
Příspěvek upraven 12.01.11 v 14:08
Kami, na tom lístečku je napsané maminka nebo mamince, naposled ho nechal okatě ležet na svém prázdném stole ![]()
Ahoj holky, snad pochopíte proč anonymně
potřebuju radu jak se zachovat, mám nevlastního syna, je mu 14 let, (bydlíme ve společné domácnosti 5 let, s manželem máme ještě dvě malé děti)říká mi maminko, mám ho ráda jako vlastního, ALE poslední dobou mi po ránu než odejde do školy píše na papírky vzkazy typu: můžeš mi sáhnout…, …dokážu ti, že se nestydím.......apod. není to denně, jen někdy, zatím jsem s tím nic nedělala, jsem z toho trochu mimo a nevím jak to mám řešit.
(první takový papírek našel manžel, když syn nebyl doma, nijak nereagoval, byl z toho sakra v pr…)
Já teď nevím, jestli si se synem mám na rovinu promluvit, nebo dělat že nic, nechci aby se cítil nějak ponížený
Všem děkuju za názory.