Zápis do školy

35
12.1.11 10:55

Zápis do školy

Zdravim všechny, nevíme jak se rozhodnout, dat či nedát do školy. Dcera je zářijová (12) tudíž by nemusela jít letos k zápisu, ale vzhledem k tomu že je šikovná umí spousty věcí, už i čte, píše, má celkový přehled. Jen je ještě taková hrčka, u ničeho dlouho nevydrží, ale nevim kdyby šla do školy až za rok, jestli by ji to tam bavilo, když bude už skoro vše znát, aby nevyrušovala a tak. Jak to v první třídě jde rychle? je pravda, že tady u nás půjdou ted děti který budou i o ten rok starší, a těm se asi nevyrovná, tak aby se tam necítila, nějaká špatně, ale zase tam budou děti i jen o pár měsíců starší a s těma je nastejno. Máte doma taky podzimní dětičky? Jak jste to řešili vy? Děkuji za každé postřehy, rady, zkušenosti. Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
12.1.11 11:00

jakto že nemusela?já mám za to že všechny děti narozené například v roce 2003/2004 musí k zápisu na školní rok 2010/2011 a pokud nechceš tak jedině podat odvolání a zažádat si o odklad ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
12.1.11 11:01

Pro mně to aktuální ještě není, ale budu to řešit taky. Syn je narozený 9.9. - takže to bude stejné. Ale předem jsem rozhodnutá ho dát až od těch 7. Ať si ještě pohraje, však se za život nasedí a napracuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.1.11 11:03

Ahoj!

A jak se k tomu staví ona? Chtěla by do školy?

Pokud je hodně zvídavá, zajímá se o písmenka, čísla a další věci, tak bych o tom hodně uvažovala. Zvlášť, když už umí i číst.

Navíc do té doby, než půjde do školy se hodně zlepší.
Jestli má ona sama zájem do školy jít, těší se, tak bych k zápisu šla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.1.11 11:05
dzarunka píše:
jakto že nemusela?já mám za to že všechny děti narozené například v roce 2003/2004 musí k zápisu na školní rok 2010/2011 a pokud nechceš tak jedině podat odvolání a zažádat si o odklad ne??

no Lucinka je narozená září 2005

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 11:06
veverka80 píše:
dzarunka píše:
jakto že nemusela?já mám za to že všechny děti narozené například v roce 2003/2004 musí k zápisu na školní rok 2010/2011 a pokud nechceš tak jedině podat odvolání a zažádat si o odklad ne??
no Lucinka je narozená září píše: Více

takže letos musíte k zápisu a tam si zažádat o odklad a k odkladu je potřeba posudek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
12.1.11 11:08

u nás v MŠ je napsáno, že mají dojít k zápisu děti, které v záři dovrší 6 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 11:08

Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad. Dítě, které dosáhne šestého roku věku v době od září do konce června příslušného školního roku, může být přijato k plnění povinné školní docházky již v tomto školním roce, je-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé a požádá-li o to jeho zákonný zástupce. Podmínkou přijetí dítěte narozeného v období od září do konce prosince k plnění povinné školní docházky podle věty druhé je také doporučující vyjádření školského poradenského zařízení, podmínkou přijetí dítěte narozeného od ledna do konce června doporučující vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře, která k žádosti přiloží zákonný zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym99
12.1.11 11:11

Celé rozhodnuti je ciste na Vás. Vy znate sve dite nejlepe a muzete posoudit jestli to ve skole zvladne ci ne. Podle mne pokud umi dite trochu cist a pocitat - ma prehled co je scitani a odcitani, celkovy prehled tak je to dost dobry zaklad. Musi se umet take o sebe postarat- jidlo a prevlikani, aby nezdrzovalo ale taky hlavne se musi umet prosadit- to je obcas problem mezi starsima detmi, ale zavisi spise na povaze. A stejne i kdyz pujdete k zapisu tak budete muset absolvovat minimalne jedno sezeni v ped.psych poradne. Jako u odkladu.(cca v breznu) a tam Vam poradi, ale rozhodnuti je na Vas.Mame listopadove dite, spousta lidi nas odrazovalo ji dat do skoly drive, ve skole zadne problemy nema(umela cist a pocitat -scit a odc. do 100 pred nastupem+ nejake psaci pismena psat a vse tiskaci psat+ byla sobestacna). Jediny problem ze zacatku- mesic az dva bylo v prosazeni se. Jinak podle meho nazoru treba ve srovnanim s druhou tridou v prvni jedou docela rychle- porad plati ze na pololeti deti ctou. A temer vse pisi. Coz je pro deti , ktere jdou do skoly" ciste a " a toto ani trochu neumi podle mne dost. Ale samozrejmne zavisi na ucitelce(li). take bych rozhdne koukala , kdo bude v 1. tride za ucitele a jestli nejde treba vice kamaradek ze skolky , okoli apod. Nastupovat mezi "zname " dela hodne.

• Citovat
  • Upravit
35
12.1.11 11:11

Právě že by chtěla do školy, protože jako zářijová zůstala ve dvojce (školce) a všichni kamarádi postoupily do třídy vyšši, v tý dvojce jsou ted podle ní samy prtata ona je i velkýho vzrůstu měří 118cm, váží 23kg, a nemůže se tam nějak srovnat, nebaví jí to tam a to školku měla moc ráda šla do ní ve třech letech a nemusela, jsem doma s mladším synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 11:12
anonym99 píše:
Celé rozhodnuti je ciste na Vás. Vy znate sve dite nejlepe a muzete posoudit jestli to ve skole zvladne ci ne. Podle mne pokud umi dite trochu cist a pocitat - ma prehled co je scitani a odcitani, celkovy prehled tak je to dost dobry zaklad. Musi se umet take o sebe postarat- jidlo a prevlikani, aby nezdrzovalo ale taky hlavne se musi umet prosadit- to je obcas problem mezi starsima detmi, ale zavisi spise na povaze. A stejne i kdyz pujdete k zapisu tak budete muset absolvovat minimalne jedno sezeni v ped.psych poradne. Jako u odkladu.(cca v breznu) a tam Vam poradi, ale rozhodnuti je na Vas.Mame listopadove dite, spousta lidi nas odrazovalo ji dat do skoly drive, ve skole zadne problemy nema(umela cist a pocitat -scit a odc. do 100 pred nastupem+ nejake psaci pismena psat a vse tiskaci psat+ byla sobestacna). Jediny problem ze zacatku- mesic az dva bylo v prosazeni se. Jinak podle meho nazoru treba ve srovnanim s druhou tridou v prvni jedou docela rychle- porad plati ze na pololeti deti ctou. A temer vse pisi. Coz je pro deti , ktere jdou do skoly" ciste a " a toto ani trochu neumi podle mne dost. Ale samozrejmne zavisi na ucitelce(li). take bych rozhdne koukala , kdo bude v 1. tride za ucitele a jestli nejde treba vice kamaradek ze skolky , okoli apod. Nastupovat mezi "zname " dela hodne.

podle mě jim bez posudku odklad nedají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.1.11 11:12

právě že nemusíme, je to jen na nás jestli ji dáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 11:14
veverka80 píše:
Právě že by chtěla do školy, protože jako zářijová zůstala ve dvojce (školce) a všichni kamarádi postoupily do třídy vyšši, v tý dvojce jsou ted podle ní samy prtata ona je i velkýho vzrůstu měří 118cm, váží 23kg, a nemůže se tam nějak srovnat, nebaví jí to tam a to školku měla moc ráda šla do ní ve třech letech a nemusela, jsem doma s mladším synem.

vy jste ve školce neměli odborného poradce?my jo takže i když je dcera až únorová tak jsme dostali doporučení na odklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 11:16
veverka80 píše:
právě že nemusíme, je to jen na nás jestli ji dáme

no ale k zápisu musíte a zažádat kdyžtak o odklad ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.1.11 11:17

ne, nikdo tam nebyli jsme z malého města, tak se na nás asi nedostalo :-D , ted může jít k zápisu a když ji jako přijmou, tak pak musí do ty pedagopsycholog. poradny a tam to musí ještě schválit, tak nějak mi to bylo řečeno ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí