Prvňáček a miminko

1553
8.1.11 13:50

prvňáček a miminko

Ahoj,

je tu nějaká mamina,která když šlo první dítko do 1 třídy měla malé miminko?
Kluk jde v září do 1 třídy, a na začátku července se nám narodí mimi, tak by mne zajímalo, jak Vám to fungovalo, na co je zapotřebí dávat pozor a vůbec postřehy z této kombinace :palec:

Moc děkuji, snad se tu někdo podobný najde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6552
8.1.11 14:37

Ahoj,Klára šla do školy v září 2009-1.třída a Matyáš se narodil v úoru 2010. Za mně- nemůžu si vynachválit,ale-Klára je na svůj věk hodně dopředu, na miminko se těšila,já jsem dětská sestra,často za mnou chodila do nemocnice,takže „věděla“,co mim inka obnáší. Matyáš byl/a je/ strašně hodný,takže času na učení dost a dost a jestli je nějaký problém,tak teď,jak je Maty větší a upoutává pozornost. je potřeba víc hlídat a tak. Jinak za mně-ideální věkový rozdíl.

Nicméně vidím,že prvního máš chlapečka,takže těžko říct,sama teď vidím,jak moc jsou ti kluci jiní :mrgreen: :mrgreen:

Krásné těhulkování Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
8.1.11 14:43

moje mamka měla takhle sestru a mě.. já šla do první třídy když se narodila sestra… mamka si to chválila… já byla už velká.. a když jsem odešla do školy mohla se věnovat sestře… když jsem přišla domů ona byla doma… nemusela jsem do družiny… a měla na mě čas s úkolama.. a učením!
chtěla jsem to taky tak.. jen jsem nevydržela a moje dcery mají tři a půl roku rozdíl..
jinak z pohledu mého… ségra byla mazánek.. opečovávaná a věčně „malá“ na to aby něco „musela“ a já ta starší a rozumnější.. chytřejší a tak… ani jsme spolu moc dobře nevycházely.. každá jiné zájmy, teď v dospělosti se to naštěstí srovnalo a už si moc dobře rozumíme… a jsem ráda, že jí mám!
ale na tohle ses asi neptala co? :roll: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
8.1.11 14:50

Ahoj.
Mě se narodil druhý syn teď v září a starší zrovna nastoupil do první třídy.
Musím říct, že ze začátku to byl mazec, ale zvládnout se to dá. :palec: U mne je ještě horší, že vozím syna do školy autem skoro 20 km.
Pozor bych dávala hlavně na toho staršího. Můj syn se totiž bráčkou rád chlubí a tak mi bere kočárek a před kamarády se převádí. Doma mi zase dělá to, že malého vyndavá z postýlky a nosí mi ho, když brečí. Když to udělal prvně, tak mě málem kleplo, při představě že by třeba zakopl. A ani žárlení jsme se na začátku nevyhli. Ale prostě jsem si to s manželem rozdělili. Teď vím, že tomu staršímu musím věřit a občas mu bráchu dát, aby si nepřipadal odstrčený.
A jednu důležitou věc jsem poznala. V první třídě strašně dospěl a osamostatnil se. Což mě mrzí i těší zároveň. :-)
Domácí úkoly jsou horší. Mají docela vysoké nároky už na prvňáčky a nějak si zatím neumím představit jaké to bude až bude malej lézt a s velkým budu dělat úkoly.
Tak držím palce a přeji hodné miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.1.11 15:15

Ahoj holky tak tohle téma mě taky zajímá,i když se mě zatím netýká malé jsou 4 roky a taky bych chtěla miminko až půjde do školy.A můžu se zeptat na věk když máte takový rozestup mezi dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
8.1.11 15:34

ahoj holky,tak tohle presne budu resit i ja,syn bude mit 11.1. 6.let,v brezmnu ocekavam narozeni dcery,jsem zvedava jak to vsechno bude.Vzáří Lukáše čeká škola,mala bude mít půl roku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
8.1.11 15:45

Lulo,Klarku jsem mela v necelych 26 a Matyase v necelych 33 :-) Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
8.1.11 15:53

Kikina2004 tak to bych na tom byla úplně stejně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
8.1.11 15:56

Lukas 22 cerstvych,u druhé budu mít 28 a dva mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.11 17:00

Ahoj,nám to také tak vyšlo,dcerka je od září v první třídě a v březnu se jí má narodit bráška.Velmi oceňuji,že jsem v klidu doma,mohu se jí věnovat s úkoly a učením.Samozřejmě pak bude času mnohem méně,ale zase bude už druhé pololetí a dcerka na ten režim zvyklá.Už ted je to fajn.Také se těší,jak bude pomáhat,je rozumná,ale uvidíme,jaká bude realita,tak pak napíšu.Jinak dceru jsem měla v necelých 28 a letos mi bude v srpnu 35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.1.11 17:12

Ahoj, tak já to mám jako Ferum :mavam: Kluk šel do 1. a dcera se narodila 18.9. Máme velmi náročnou paní učitelku a syn je dyslektik s poruchou soustředění ( 10úkolů celkem běžná praxe). První týden s miminkem doma byl horor ikdyž byl partner s námi 14 dní doma.Ale to bylo hlavně tím, že jsem z porodnice odcházela s obrovskou depresí. Jinak během 3 týdnů se to srovnalo, hlavně já a dnes je to pohoda. Syn chodí do družiny - chce si hrát s dětmi, tak jsem s malou sama doma a užíváme si. Když přijde uděláme úkoly a po tom co přijde taťka domu se snažím věnovat jen klukovi, taťka ho pak uloží… Zvládnout se to určitě dá, pro mě je to takhle super. Užiju si oba a zároveň v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.1.11 18:25

U nás - 1.9. 2008 šla starší do školy a měla čerstvou 1,5 hodiny starou sestřičku. Mimi bylo hodné, tak se to dalo. Odvoz do školy zajišťuje manžel, vyzvedávání a kroužkovou logistiku já nebo prarodiče, což je moc fajn. Spíš teď je problém, jak chce batole školačce „pomáhat“, tak se neustále hádaj :lol: Zase ale starší už chvíli mrně zabaví, čte jí pohádky a neuvěřitelně ji táhne dopředu.
PS: jinak první ve 31, druhé ve 38 (obě plánovaně a velmi rychle)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.19 07:04

Holky, jak skloubit školáka (1. - 2. třída) a miminko?
Myslím tím třeba učení školáka, chození ven se starším dítkem i s kočárkem…?

Plánujeme druhé, prvnímu je teď 5 let a nějak si to neumím představit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.19 07:09

Není to dobře načasování :? Mám sestru o šest let mladší, kromě toho, že se mnou mamka nemohla jít první školní den, protože byla v porodnici, jsme se ještě o prázdninách stěhovali. Takže miminko, škola a stěhování. Nechtěla jsem se učit, dělala jsem i naschvály. Těch změn najednou prostě bylo moc a to děti nedávají. Raději ještě počkejte aspoň na tu druhou třídu, když už jste čekali doteď :zed:

• Citovat
  • Upravit
5040
6.8.19 07:11
@Anonymní píše:
Není to dobře načasování :? Mám sestru o šest let mladší, kromě toho, že se mnou mamka nemohla jít první školní den, protože byla v porodnici, jsme se ještě o prázdninách stěhovali. Takže miminko, škola a stěhování. Nechtěla jsem se učit, dělala jsem i naschvály. Těch změn najednou prostě bylo moc a to děti nedávají. Raději ještě počkejte aspoň na tu druhou třídu, když už jste čekali doteď :zed:

Ona se ale stěhovat neplánuje. A že by první školní den byla zrovna v porodnici se asi taky nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí