Prvňáček a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6024
6.8.19 07:12

Podle me uplne v pohode. My delali ukoly kdyz starsi spal. Rano jsem vodila starsiho ja nebo manzel, kdyz mohl. Ale s kocarem to bylo fajn, lepsi nez vztejajici se batole, co odmita jit :lol:
Odpoledne mel vetsinu krouzku v ramci skoly, takze to bylo fajn a vyzvedli jsme ho odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
6.8.19 07:17

Já zrovna teď tuhle situaci mám :) Je to skvělé přijdeme ze školy malá spí ještě v kočárku tak si uděláme úkoly a pak až do večera můžeme dělat co chceme :) Ven s ním jdu kdy si řekne on mě na hřišti stejně už moc nepotřebuje :) Jo a zvládli jsme to krásně i se stěhováním a přestupem v první třídě na jinou školu :) Dle mého je to skvělé načasování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
6.8.19 07:20

Mimčo se mi narodilo před necelými dvěma měsíci a syn oslavil 6. Naštěstí má odklad, ale zas nás to čeká příští rok, kdy už z malé bude batole. A víš co? Nějak to neřeším :nevim: však budeme na to dva, každý jedno na starost a pojede se. První třída budiž, ale obávám se, že kolem 6. začneme pokulhávat v matice :mrgreen: :mrgreen: Ty neřeš takové věci dopředu, ještě nejsi ani těhotná :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
6.8.19 07:23

No já zvládala blbě. Malý se narodil když měli starší právě před pololetním vysvědčením. První a druhá třída. Bylo super že první pololetí jsem byla doma ( od srpna jsem byla na nemocenské), takže jsem je vodila, vyzvedávala, chodili jsme na kroužky, učení nebyl problém. Když se malý narodil, byly pak zrovna 10 dní prázdniny, takže super. Manžel dělal na směny, takže při odpolední je vozil do školy. Potom už jsem musela já, kočárkem absolutně new, ale měla jsem šátek, takže mimi do šátku a děti odvést na autobus. Asi v dubnu začali chodit sami. Odpoledne je vyzvedávala babička většinou. Mimco nemělo režim, kojit se chtělo furt, kroužky bych nedávala. Ale kdybych měla jen jedno starší dítě, které bych vyzvedávala z družiny, tak by to bylo v pohodě.
Obecně mi hodně pomáhá babička, protože malý venku spí jen v kočárku který jede. A spí přes oběd. Se staršími dětmi se to kloubí dost blbě. Ale co už, vždycky to nějak jde. Každý věkový rozdíl má něco. Mezi prvním a druhým mám rozdíl 22 měsíců, mezi druhým a třetím skoro 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22226
6.8.19 07:44

Ahoj, u nás úplně pohoda, ono také záleží, jaké miminko bude, zda hodné, spavé, ubrečené..měli sme skoro 7 letého v srpnu a v červnu se nám narodil druhý syn, takže dva týdny byla školka, pak přes léto sme se pěkně sladili a pak první třída, nosila sem takže pohoda, mladší byl spavec, takže cesty do a ze školy spal, ráno vzbudit, nakojit, obléknout pomoc staršímu a šli sme, pak sme přišli, nakojit, spát, bzbudit, nakojit, do nosítka, do školy, domů atd. šlo to pěkně, paradoxně když byl náhodou doma tatínek byl větší stres. Hodně štěstí při snažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
6.8.19 07:49
@Anonymní píše:
Holky, jak skloubit školáka (1. - 2. třída) a miminko?
Myslím tím třeba učení školáka, chození ven se starším dítkem i s kočárkem…?Plánujeme druhé, prvnímu je teď 5 let a nějak si to neumím představit.

A mne zas neprijde spatny, ze budes první roky skoly doma.. Maly miminko jeste hodne spi, v pohode uděláte ukoly..
S batoletem to fakt bude horsi.. Procházky jsou v pohodě, stejne jako s mladsim nebo starsim dítětem prece :nevim: mimino v kocaru a dite jde vedle tebe :mrgreen: cim starsi tim lepsi..
To mne pujde jedno dite do skoly, druhý do skolky a ja do práce a vsechno v zari, to teprve bude masakr asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102776
6.8.19 07:52

No, rekla bych, ze porad jednodussi, kdyz budes doma, at uz s miminem nebo batoletem, nez na plny úvazek v praci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
6.8.19 07:56
@Anonymní píše:
Myslím tím třeba učení školáka, chození ven se starším dítkem i s kočárkem…?Plánujeme druhé, prvnímu je teď 5 let a nějak si to neumím představit.

Mám mezi první a druhou 6 let a super. Holka stejně chtěla chodit do družiny, takže jsem jen mimčo měla čas od cca 7.30-16.
Odpoledne jsme normálně chodili na kroužky, ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
6.8.19 08:00

@andelka83 to co píšeš je, ale spíš problém třetího dítěte než většího věkového rozdílu.

Já to měla u třetí obdobné a to mám rozdíl mezi 1.a2. 6let aezi 2.a3. 2roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.8.19 08:28

V září půjde dcera do první třídy a pokud to vyjde dle termínu, o dva týdny později se jí narodí sourozenec. Tak uvidím co a jak, hlavně časově, když bude mít manžel volno, bude to v pohodě, ale když bude v práci (chodí brzy ráno a vrací se v noci), tak to bude asi zajímavé. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
6.8.19 08:28
@Anonymní píše:

Já tak měla před 4 lety. Syn nastoupil do 1 třídy a za dva týdny se nám narodila dcera. Nic hrozného mi na tom nikdy nepřišlo. Teď syn půjde do 5 třídy a stále má jedničky. Stačí si udělat systém a je to :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
6.8.19 08:54
@Netopirek píše:
@andelka83 to co píšeš je, ale spíš problém třetího dítěte než většího věkového rozdílu.Já to měla u třetí obdobné a to mám rozdíl mezi 1.a2. 6let aezi 2.a3. 2roky.

Asi to bude obojím. Tím že jsou tři jsou horší ty kroužky. Jeden ho má, druhý ne, tak co s ním, a k tomu všude s mimcem. Když byli dva s malým rozdílem tak ta organizace taky nebyla nic moc. Režimove šli proti sobě. Ono se to vždycky nakonec nějak udělá. Určitě mám víc času a energie než když jsem chodila do práce a kluci do školky a školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
6.8.19 08:59

Nám to takhle hezky vyšlo, aniž bychom to cíleně plánovali. Syn půjde od září do školy a protože je listopadový, tak půjde vlastně téměř v 7 letech. Během necelých 14 dnů nám přibyde další člen (spíš členka :mrgreen: ) domácnosti. Sice na první školní den budu ještě po porodu taková bolavá, ale to se nějak zvládne :)
Syna budu ale i tak budu nechávat v odpolední družince, ne kvůli mé pohodlnosti, ale aby se zžil s novým kolektivem a pohrál si se stejně starými dětmi.
Ale jak moc to bude či nebude fajn, to ukáže až čas. Ale osobně si myslím, že to dopadlo jak nejlíp mohlo. Ty první a nejhorší 3 roky budu doma, pak už bude syn dost soběstačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
6.8.19 09:04

Za mě super. Miminko se nám narodilo na druhé pololetí první třídy. Starší nechodila do družiny ani na obědy, tři kroužky v týdnu. Bylo to náročné, protože jsem neměla zrovna klidné miminko, které by přes den spinkalo. Ale jsem ráda, dceři jsem se mohla věnovat, učit se s ni. Někdy jsem padala na pusinku :mrgreen: ale byla jsem ráda, že u toho můžu být, připravovat se s malou do školy. Kdybych chodila do práce, dělaly by jsme úkoly nejdříve v šest večer. V druhé třídě se připravovala sama, já jen kontrolovala, vařila a vodila na kroužky. Teď jde do třetí třídy. Jako přiznám se, že jsem ráda, že jsou prázdniny :mrgreen: ale neměnila bych. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.19 09:40

Syn jde v září do první třídy a v lednu se narodí ségra. Neplánovali jsme nic. Stalo se. Jsem moc ráda. Přijde mi to úplně super. Uvidíme tedy až jaká bude realita :mrgreen: První měsíce školy, kdy se syn bude aklimatizovat a všichni se budeme přizpůsobovat novému režimu, zvládneme ještě bez mimina. Pak budu ráno vodit syna s kočárkem a odpoledne vyzvedávat a koníčky s ním zajistí manžel. Já budu mít prostor na mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí