Zápis do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
12.1.11 12:34

tak jsem to našla-my máme psané nezralost v oblasti emoční a sociální......takže nezáleží jen na dovednostech......nevíte kde by se daly stahnout psych testy?nemůžu nic najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.1.11 12:38
Sunnyside píše:
Na poradně bych nic nenechávala, poslechla si jejich názor, to ano, ale je to proboha tvoje dítě, ty ho znáš líp než nějaká ženský (byť se zkušenostma) za půl hodiny povídání!

Vem si to tak, kdyby byla holka narozená o 14 dní dřív, tak toto vůbec neřešíš a do školy jde…

Pokud je šikovná, motoricky zdatná, v kolektivu neustrašená, dokáže se sama obléct, dojít na wc atd., tak bych jí do školy dala. Někdo ve třídě prostě nejmladší být musí a pokud je holka šikovná, tak nač by měla dřepět ještě rok ve školce, toť můj názor.

Moje dítě je prázdninový, o okladu vůbec neuvažuju.

Nechápu ten trend nechávat děti zbytečně ve školce, aby si prodloužily dětství… to je blbost neskutečná, promiňte.

to jsem si taky myslela že jí znám nejlíp a ono prd.....ve školce se chová úplně jinak než doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35521
12.1.11 13:40

Taky souhlasim, sice o nastupu do skoly rozhoduji rodice, ale skutecne neni od veci se poradit… nejsme totiz jako rodice objektivni, nemame srovnani s vrstevniky, hlavne v rizenych cinnostech, ktere delaji ve skolce…a deti se skutecne mohou ve skolce a doma projevovat ruzne…
moje kamaradka ma dceru narozenou o prazdninach, je mensi nez ostatni, neni sikovna na sport, nema rada kresleni… o odkladu neuvazovali… holcicka sice hezky cte, ale se psanim ma problemy, ma pomalejsi tempo a deti ji ve skole sikanuji(podobne to bylo uz ve skolce, ale to se doma nedozvite, ze…)… nastesti ma nekonfliktni povahu a vypada to, ze ji odstrkovani z kolektivu nejak nevadi… pry… (otazkou je, co se ji honi v hlave a jak se to projevi pozdeji)… doma trenuji chovani v podobnych situacich, snazi se to resit, ale ja jsem presvedcena, ze si tohle mohli usetrit, kdyby ji dali do skoly o rok pozdeji…navic ani moc nechodi ven, protoze porad dela nejake ukoly a odpoledne prospi(ostatni deti je zrejme zvladaji rychleji a s mensim usilim)
Zhruba kazdy druhy rok pry ze skoly museji jedno dite vratit do skolky, protoze ac skolka i psycholog doporucovali odklad, rodice si nenechali poradit…a dite proste nezvladalo…
Ono taky dost zalezi na tom, kolik je ve tride deti, jaka je skladba deti(vetsina pomalejsich, nebo rychlejsich, podle tech se pak jede), jak moc se jim ucitalka venuje, co s nimi pak delaji doma rodice a jake naroky zrovna ta vybrana skola ma(treba zrovna ta nase predpoklada dobrou pripravenost, coz i prislisny psycholog vi a podle toho muze poradit)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
12.1.11 15:04

Určitě souhlasím s tím, že je dobré se poradit v PPP. Ale každý rodič zná své dítě nejlíp a konečné rozhodnutí je na něm. Pokud je dcerka na začátku září,je šikovná, těší se do školy, tak bych k zápisu šla. Do školy ji zapsat můžete a pak máte do 31.5. čas se rozhodnout, jestli skutečně nastoupí. Za tu dobu může udělat velký vývojový skok a sami poznáte, zda jí další rok ve školce ještě má co nabídnout. Pokud se rozhodnete, že do školy nepůjde, stačí do školy přinést potvrzení od Mudr., že nedoporučuje nástup do školy.
Syn je listopadový a loni jsme to udělali stejně, když jsme si nebyli jistí, jestli ještě školka nebo už škola.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
12.1.11 15:30
Zubr píše:
Určitě souhlasím s tím, že je dobré se poradit v PPP. Ale každý rodič zná své dítě nejlíp a konečné rozhodnutí je na něm. Pokud je dcerka na začátku září,je šikovná, těší se do školy, tak bych k zápisu šla. Do školy ji zapsat můžete a pak máte do 31.5. čas se rozhodnout, jestli skutečně nastoupí. Za tu dobu může udělat velký vývojový skok a sami poznáte, zda jí další rok ve školce ještě má co nabídnout. Pokud se rozhodnete, že do školy nepůjde, stačí do školy přinést potvrzení od Mudr., že nedoporučuje nástup do školy.
Syn je listopadový a loni jsme to udělali stejně, když jsme si nebyli jistí, jestli ještě školka nebo už škola.Martina

Tohle je super řešení, udělala bych to naprosto stejně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.1.11 16:00

no určitě nějak takhle to dopadne i u nás, zajdeme k zápisu a pak se rozhodneme a navštívíme PPP, děkuji všem za příspěvky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
13.1.11 13:31

Ahojky,já bych ji do školy nedávala,nic ji přece neuteče,učení si ještě užije až až.Pokud by byla nějak extrémně nadaná,to by jsi věděla a už to nějak řešila…ale počítej s tím,že dnes už do školy nechodí žádná telátka ,ale víceméně všechny děti znají čísla,písmena a ne jen nějaké trapné barvy a tvary nebo mláďátka :lol: Holt dnes je doba, kdy ti naši prckové sedí u compu už v ranném věku a samozřejmě chtějí vědět, co je tuhle a támhle napsané. Taky si myslím,že se jim více věnujem,naši to kdysi nechávali na školách-tam ať nás to naučí.Takže jestli je to teď šikulenka,ať pak ve škole nepadne na prdelku z toho,že není nej.....a musím říct,že více rodičů se klaní k odkladům,takže bude jasně jedna z nejmladších.Držte se holky a hodně zdaru- ať se rozhodnete jakkoliv :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
22.1.11 13:01

veverko jsme na tom stejně…dcera je 27.9.2005…my k zápisu ale o rok dříve jdeme 8-)
Dcera je hodně šikovná, písmena atd. umí, její nejoblíbenější hraní doma je na úkoly, nejradši vyplňuje takové to…co k sobě patří, rozdíly atd (správně a rychle)
I je velká, hraje si ve školce i mimo ni jen se staršími dětmi, nemá problém se soustředi…
takže máme rozhodnuto.
Jen musí být posudek z PPP o zralosti dítěte, tam ještě před zápisem jdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.2.11 14:31

no u nás to dopadlo tak, že jsme nakonec ani k zápisu nešly, dcera se sekla, že nemůže jít ještě do školy, protože prej nechodila do předškolácký třídy ve školce :-(, doufám že jí to teda neuškodí, a půjde k zápisu až za rok, bylo to těžké rozhodování, ale nechtěla jsem to lámat přes koleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.1.12 12:11

Zápis do školy

Ahojky
Mám syna který se narodil v únoru 2006.Takže mu bude 6 let,ale zápis do školy je už v lednu,tak nevím jestli jít či ne.Poradíte mi.Pokud bych chtěla odklad,co mám proto udělat?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
6.1.12 18:03
Enigma píše:
Ahojky
Mám syna který se narodil v únoru 2006.Takže mu bude 6 let,ale zápis do školy je už v lednu,tak nevím jestli jít či ne.Poradíte mi.Pokud bych chtěla odklad,co mám proto udělat?Děkuji

K zápisu MUSÍ všechny děti, kterým bude do konce srpna 6 let, takže pokud vám bude šest v únoru, tak ano, k zápisu jít. Pokud chceš odklad, tak myslím, že od letoška je (opět) změna a k odkladu musíš se žádostí doložit potvrzení jak pediatra, tak z pedagogicko-psychologické poradny. Každopádně co a jak, na jakém formuláři dát žádost, co přiložit, do kdy podat - to ti řeknou u zápisu (žádost o odklad se dává myslím do konce května nebo tak nějak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radka Bíbrová
14.10.12 12:17

Zápis do školy

Dobrý den, už je to nějaký pátek, co tady byla diskuze, zda dát dítě v 6 letech (zářijový 12) k zápisu a do školy. Já právě teď řeším stejný problém, učitelky ve školce mi doporučily, že ano, ale tlak našich známých je tak velký, že začínám mít pochybnosti :( …jsou názory, že kluk se později vyvíjí, že mu to neuškodí když půjde o rok později, ať si ještě užije dětství apod… Zajímalo by mě jak jste dopadli vy, kteří jste děti zářijové dali do školy a jak to dopadlo :) Děkuji všem za odpověď Radka.

• Citovat
  • Upravit
9867
14.10.12 12:39

Moje zarijove dite slo do skoly v peti (necelych sesti) a dobre. Je to hodne indidualni, takze tezko radit - ovsem pokud jsou ucitelky pro, asi bych na ne dala. Nase nejmladsatko je srpnove a pristi rok jde do skoly urcite.
Dite se jeste mezi patym a sestym rokem hodne zmeni, dospeje…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radka Bíbrová
14.10.12 13:10

Děkuji za názor :)

• Citovat
  • Upravit
5226
14.10.12 13:16

Naše dcera je také rozená v září, před pár dny jí bylo šest let, ale k zápisu teprve půjdeme. Chodí stále do školky, je také šikovná, ale abych řekla pravdu, ani jsem nepřemýšlela, že by už letos chodila do školy, asi bych se bála toho, že se během začátku školního roku zjistí, že na školu není připravená a vrátí mi ji zpět do školky. Je to asi individuální, každé dítě je jiné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí