Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
veverko-tvoje žabka dovrší letos v září 6 let takže musíte k zápisu a oni vám jí přijmou,jen pokud by jste jí letos do školy dát nechtěli tak je potřeba ta žádost o odklad a posudek z poradny jinak ne
Dzarunko, oni ji chtějí dát DŘÍVE!!! O rok. Protože bude mít šest až v září, normálně by šla až příští rok, s odkladem až za dva roky!
no tak to jsem z toho blázen, tak jsem to špatně pochopila?
, se ještě na to jednou optán, je tam u nás víc takových podzimních, ale žádná z mamin neuvažuje je dát letos do školy, tak právě ani žádnej zápis neřešej ![]()
Pipet píše:
Dzarunko, oni ji chtějí dát DŘÍVE!!! O rok. Protože bude mít šest až v září, normálně by šla až příští rok, s odkladem až za dva roky!
vždyt jo,děti které dovrší ve školním roce 6ti let jdou letos k zápisu,nepůjde dřív ale normálně.....je narozená v roce 2005
dzarunka píše:veverka80 píše:no ale k zápisu musíte a zažádat kdyžtak o odklad ne
právě že nemusíme, je to jen na nás jestli ji dáme
nemusí, k zápisu musí děti narozené do konce srpna,,, teda aspoň u nás to tak je, zářijové děti letos nejsou předškoláci.
ale asi bych ji dala, těch 12 dní nehraje takovou roli a pokud je šikovná a sama chce, tak bych ji dala, poptej se názoru učitelky ve školce, asi budete muset mít posudek z PPP /to si ale jen myslím/, ale asi bych do toho šla.
A.
dzarunka píše:Pipet píše:vždyt jo,děti které dovrší ve školním roce 6ti let jdou letos k zápisu,nepůjde dřív ale normálně.....je narozená v roce píše: Více
Nevím, jak na vaší škole, ale běžná praxe je ta, že k zápisu musí děti, které dovrší do 31.8. šesti let.
dzarunka píše:Pipet píše:vždyt jo,děti které dovrší ve školním roce 6ti let jdou letos k zápisu,nepůjde dřív ale normálně.....je narozená v roce píše: Více
ano, ale v tomto školním roce, ne v roce školní docházky, ne? v roce předškolním. což ona nesplňuje.
no, já si zase potom říkám, co když se sekne a nebude se chtít učit a tak a pak si to budu zase vyčítat že se to uchvátalo, je to hrozný dilema, ještě máme týden na rozhodování…
k zápisu jdou letos děti,kter se narodily 1.9 2004-31.8 2OO5
Pokud se holčička v narodila v září 2005 tak k zápisu ještě nemusíte a je jen na vás jestli jí na vyžádání do školy dáte(budete muset mít posudek pedagogicko-psychologické poradny)
Ale psala si že je dcerka ještě nesoustředěná a že nevydrží sedět,tak bych určitě ještě počkala.
tak já se omlouvám já jsem to zmotala.....dřív bych jí teda nedávala nemáte kam spěchat
tady přidávám fotku z prosince, koza veliká je to (tedy jestli se mi to povede, premiéra)
já bych jí ještě nechala ve školce,kdyby ti jí pak třeba vrátili do školky tak by to pro ní mohlo mít následky ![]()
no ale zase září je za devět měsíců a určitě se ještě změní a ta školka ji už toho tolik nedá…jestli mi rozumíte ![]()
Dneska uz ani tak nezalezi, jestli dite cte, pise a pocita, protoze to jich umi hodne. Nejvic bych dala na to, jestli se vydrzi aspon 30 minut soustredit, 40 minut vydrzi sedet na miste a neni hracicka. Musi byt socialne vyzrala, to vam reknou v PPP, urcite bych tam zasla! Lepsi vedet, jak je na tom celkove, nez ji dat do skoly a pak ji muset ztahnout zpatky do skolky.
Taky pocitej s tim, ze se skolou konci veskera sranda, zacnou povinnosti, ktere neodlozis. Bude muset byt ve skole od pondeli do patku, zadny prodlouzeny vikend, dovolena se bude ridit prevazne prazdninama.
Ja znam hodne cervnovych,cervencovych a srpnovych deti, co budou mit odklad. Takze musis pocitat s tim, ze treba polovina tridy budou deti o vic jak rok starsi.
Pokdu mas obavu z toho, ze se bude potom ve skole nudit, vyber narocnejsi skolu, nebo tu, kde ucitelka vyjde vstric s individualem (mame to tak).
Tady to myslim naopak i kdyz pujde do skoly drive tak je treba posudek z poradny