Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda,ja jsem v patem tydnu,a vubec nic mi neni…doktor rikal,ze se to zlomi tak od cca 10tydne a zacne mi byt taky spatne…tak bud v klidu ![]()
Opravdu?
Já jsem právě všude četla, že tak kolem 7tt nevolnosti začínají a ve 12tt začínají ustupovat, tak jsem se těšila a ono zatím tohle. Ale jsem šťastná za to, že mi není špatně celé 3 měsíce.. no i když těžko říct, kdy tohle skončí ![]()
Lucka
Anonymní píše:
Ahoj holky
omlouvám se za svou anonymitu, ale jsou tu známí, kteří ještě o mém těhu netuší, tak bych ráda, aby to tak bylo ještě alespoň do výsledků scereeningu.
A teď k dotazu. Dnes jsem 11+2 a v pondělí mi začaly nevolnosti a zvracení. Když cokoli sním (většinou kromě ovoce, ale i po něm někdy), buďto to vyzvracím a když to nevyzvracím, tak mi je hrozně špatně. Po zvracení se cítím dobře, ale jakmile to ve mně zůstane, je to peklo. Do 11tt mi vůbec nic nebylo, žádné nevolnosti ani zvracení, jen jsem byla hrozně unavená, jinak nic. Všude píšou, že ve 12tt většině maminek přestává být špatně, ale mě to v 11tt začaloVím, že na tom jsou maminy i mnohem hůř než já, ale vůbec nemám sílu, ujít 1km je pro mě nadlidský výkon, kopce vůbec nedávám, pořád mi je zima, jsem hrozně slabá, kruhy pod očima a neustále bych spala nebo alespoň ležela v teplé posteli.
Je to normální, že do teď mi nic nebylo a pak tohle? Je všechno v pořádku? V úterý jsem byla na kontrole u Dr., ale jenom mi prohmatal břicho a prý se mu to moc líbí. Za týden v pondělí jdu na velký screeningový ultrazvuk, tak snad bude všechno v pořádku.
Najde se tu některá maminka, která to měla podobně - ze začátku vůbec nic a když má všechno končit, tak nevolnosti a kdyžtak, co vám pomohlo?
Předem moc děkuju za pomoc
Lucka
ahoj, tak me nevolnosti taky zacali az pozdeji kolem 10tt. a drzi se me do ted, pres den jsem uplne v pohode, rano lehka snidane s latte pak polivka k obedu, o hodku dyl neco vetsiho a na veceri taky neco malo, vetsinou studenou, salat ovoce nebo polivku.
u me problem nastava okolo 22hod. nebo kdykoliv se chystam ke spanku, ze sprchy volam na manzela at mi poda kybl a proste vsechno vylita
kolikrat si rikam ze „dnes“to bude ok tak neni, ted teda tukam pac behem tydne jsem vecer zvracela jen 4×, ale taky uz nemuzu, u prvniho jsem tohle nezazila, do 14 tt a konec nevolnosti
jinak ucucavani coca coly pomaha rano kdyz mam pocit ze omdlim nebo kdyz jdu na nakup a vim ze to neustojim, jinak na nevolnosti me nezabira nic, po lizatkach je mi blbe, homeopatika nezabiraji. ![]()
mně bylo špatně až cca do 18 tt .. a teď v 28tt to nějak začíná znovu nebo co ![]()
bellezza píše:
ahoj, tak me nevolnosti taky zacali az pozdeji kolem 10tt. a drzi se me do ted, pres den jsem uplne v pohode, rano lehka snidane s latte pak polivka k obedu, o hodku dyl neco vetsiho a na veceri taky neco malo, vetsinou studenou, salat ovoce nebo polivku.
u me problem nastava okolo 22hod. nebo kdykoliv se chystam ke spanku, ze sprchy volam na manzela at mi poda kybl a proste vsechno vylitakolikrat si rikam ze „dnes“to bude ok tak neni, ted teda tukam pac behem tydne jsem vecer zvracela jen 4×, ale taky uz nemuzu, u prvniho jsem tohle nezazila, do 14 tt a konec nevolnosti
jinak ucucavani coca coly pomaha rano kdyz mam pocit ze omdlim nebo kdyz jdu na nakup a vim ze to neustojim, jinak na nevolnosti me nezabira nic, po lizatkach je mi blbe, homeopatika nezabiraji.
A v kolikátém tt jsi, jestli se můžu zeptat?
Já když nic nejím, tak mi je dobře, ale zase musím něco jíst. Že by mimi mělo málo živin, o to strach nemám, ale já jsem jako praštěná paličkou. Od začátku těhu jsem zhubla 4 kila (jedla jsem menší porce, protože víc jsem do sebe nenacpala, ale špatně mi nebylo ani jsem nezvracela) a to ve 12tt má být váhový přírůstek 2-3kg. Bojím se, aby mě Dr. neposlal do nemocnice, že nepřibírám, jenom hubnu.
Lucka
ixule píše:
mně bylo špatně až cca do 18 tt .. a teď v 28tt to nějak začíná znovu nebo co
Jak tak koukám, ono je hodně mamin, co jim nepřestane být špatně kolem 12tt
A tobě bylo špatně od začátku nebo až později?
Lucka
Anonymní píše:ixule píše:Jak tak koukám, ono je hodně mamin, co jim nepřestane být špatně kolem 12tt
mně bylo špatně až cca do 18 tt .. a teď v 28tt to nějak začíná znovu nebo coA tobě bylo špatně od začátku nebo až později?
Lucka
mě to začlo prakticky hned na začátku, cca 6tt, je fakt, že někdy to bylo horší, někdy lepší .. trošku pomáhaly zázvorová lízátka a ucucávání ledové coca-coly a pořád jíst, nikdy nemít prázdný žaludek, jedla jsem hlavně ovoce, ale to má každá jinak, chce to vyzkoušet ![]()
ixule píše:
mě to začlo prakticky hned na začátku, cca 6tt, je fakt, že někdy to bylo horší, někdy lepší .. trošku pomáhaly zázvorová lízátka a ucucávání ledové coca-coly a pořád jíst, nikdy nemít prázdný žaludek, jedla jsem hlavně ovoce, ale to má každá jinak, chce to vyzkoušet
Tak to si nedovedu představit, mně je špatně týden a už jsem hotová
No, asi fakt musím zkoušet. Škoda, že ještě v dnešní době nevymysleli nějaké prášky na těhu nevolnosti ![]()
Lucka
Anonymní píše:bellezza píše:A v kolikátém tt jsi, jestli se můžu zeptat?
u me problem nastava okolo 22hod. nebo kdykoliv se chystam ke spanku, ze sprchy volam na manzela at mi poda kybl a proste vsechno vylitakolikrat si rikam ze „dnes“to bude ok tak neni, ted teda tukam pac behem tydne jsem vecer zvracela jen 4×, ale taky uz nemuzu, u prvniho jsem tohle nezazila, do 14 tt a konec nevolnosti
jinak ucucavani coca coly pomaha rano kdyz mam pocit ze omdlim nebo kdyz jdu na nakup a vim ze to neustojim, jinak na nevolnosti me nezabira nic, po lizatkach je mi blbe, homeopatika nezabiraji.Já když nic nejím, tak mi je dobře, ale zase musím něco jíst. Že by mimi mělo málo živin, o to strach nemám, ale já jsem jako praštěná paličkou. Od začátku těhu jsem zhubla 4 kila (jedla jsem menší porce, protože víc jsem do sebe nenacpala, ale špatně mi nebylo ani jsem nezvracela) a to ve 12tt má být váhový přírůstek 2-3kg. Bojím se, aby mě Dr. neposlal do nemocnice, že nepřibírám, jenom hubnu.
Lucka
dneska jsem 15+5tt. a vahu mam porad od zacatku stejnou
bellezza píše:
dneska jsem 15+5tt. a vahu mam porad od zacatku stejnou
Tak hodně štěstí, ať to brzy přejde a konečně si odpočineš a začneš si užívat 2. trimestr ![]()
Lucka
Tak mně začne být blbě tak asi v okamžiku,kdy se spojí spermie s vajíčkem
a přestane po porodu…A to pekelně,fakt,bliju,hubnu,je mi strašně slabo,prostě se třemi dětmi jsem takhle čistý rok jen proležela v posteli…Do pátého měsíce-pohybů,nedokážu zvládnout ani normální domácí práce…No,ale už mám splněno,s dětmi končím.A z lékařského hlediska mám vždy úplně bezproblémové těhotenství
Akorát ten čas vůbec nežiju…Ale člověk něco obětuje,že jo… ![]()
zoretka píše:
Tak mně začne být blbě tak asi v okamžiku,kdy se spojí spermie s vajíčkema přestane po porodu…A to pekelně,fakt,bliju,hubnu,je mi strašně slabo,prostě se třemi dětmi jsem takhle čistý rok jen proležela v posteli…Do pátého měsíce-pohybů,nedokážu zvládnout ani normální domácí práce…No,ale už mám splněno,s dětmi končím.A z lékařského hlediska mám vždy úplně bezproblémové těhotenství
Akorát ten čas vůbec nežiju…Ale člověk něco obětuje,že jo…
Tak ode dneška teda budu říkat, že se mám skvěle! Upřímně tě lituju, vůbec si to nedovedu představit. Ale je pravda, že pro dětičky asi ženská něco vydrží
Tak hlavně hodně radosti a štěstí s dětmi ![]()
Lucka
Anonymní píše:ixule píše:Tak to si nedovedu představit, mně je špatně týden a už jsem hotová
mě to začlo prakticky hned na začátku, cca 6tt, je fakt, že někdy to bylo horší, někdy lepší .. trošku pomáhaly zázvorová lízátka a ucucávání ledové coca-coly a pořád jíst, nikdy nemít prázdný žaludek, jedla jsem hlavně ovoce, ale to má každá jinak, chce to vyzkoušetNo, asi fakt musím zkoušet. Škoda, že ještě v dnešní době nevymysleli nějaké prášky na těhu nevolnosti
Lucka
vymysleli .. já jednou poslala manžu do lékárny na něco na žaludek, jako na trávení, s tím, aby je upozornil, že jsem těhu (bylo mi blbě, ale ne jako od těhu nevolností) a oni mu místo toho dali něco právě na těhotenské nevolnosti a stálo to pár desítek korun .. já už to tedy nevyzkoušela, protože už jsem to nepotřebovala, ale zkus se zeptat v lékárně ![]()
Ahoj holky
Vím, že na tom jsou maminy i mnohem hůř než já, ale vůbec nemám sílu, ujít 1km je pro mě nadlidský výkon, kopce vůbec nedávám, pořád mi je zima, jsem hrozně slabá, kruhy pod očima a neustále bych spala nebo alespoň ležela v teplé posteli.

omlouvám se za svou anonymitu, ale jsou tu známí, kteří ještě o mém těhu netuší, tak bych ráda, aby to tak bylo ještě alespoň do výsledků scereeningu.
A teď k dotazu. Dnes jsem 11+2 a v pondělí mi začaly nevolnosti a zvracení. Když cokoli sním (většinou kromě ovoce, ale i po něm někdy), buďto to vyzvracím a když to nevyzvracím, tak mi je hrozně špatně. Po zvracení se cítím dobře, ale jakmile to ve mně zůstane, je to peklo. Do 11tt mi vůbec nic nebylo, žádné nevolnosti ani zvracení, jen jsem byla hrozně unavená, jinak nic. Všude píšou, že ve 12tt většině maminek přestává být špatně, ale mě to v 11tt začalo
Je to normální, že do teď mi nic nebylo a pak tohle? Je všechno v pořádku? V úterý jsem byla na kontrole u Dr., ale jenom mi prohmatal břicho a prý se mu to moc líbí. Za týden v pondělí jdu na velký screeningový ultrazvuk, tak snad bude všechno v pořádku.
Najde se tu některá maminka, která to měla podobně - ze začátku vůbec nic a když má všechno končit, tak nevolnosti a kdyžtak, co vám pomohlo?
Předem moc děkuju za pomoc
Lucka