Nevolnost při cestování

116
7.7.05 14:38

Nevolnost při cestování

Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Zjistili jsme, že našemu 16 měsíčnímu chlapečkovi je při delším cestování autem špatně a pokaždé zvrací :cry: . Nejdříve jsme mysleli, že je to náhoda, že mu nesedlo jídlo před odjezdem, ale už se to stalo 3×, vlastně během každé jízdy delší, jak 2 hodiny. Dnes jsem se ptala v lékárně, ale nabídli mi pouze Kinedryl, který je až od dvou let :( . Tak jsem volala dětské lékařce a ta poradila nějaká homeopatika. Nemáte Vy sami s tím nějakou zkušenost? Moc by mi to pomohlo, protože malý kromě toho, že je mu špatně, tak v autě ani nechce moc spát, aby třeba větší část cesty prospal. Tím by se možná hodně vyřešilo, ale bohužel. Díky za každou radu :)
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
7.7.05 15:58

Ahoj,

co vím, tak homeopatika na to existují, ale pokud bude mít váš malý cestovní nevolnost, jakou mám já, tak na to bohužel nezabírá vůbec nic. Trpím tím odmala a i když mě cpali Kinedrylem nebo čímkoli jiným, stejně to nepomohlo. Zá:,–(ní problém je v sezení v autě vzadu. Dobře mi bylo, jen když jsem viděla ven z auta, sledovala neustále silnici a nepodívat se ani bokem a hlavně nepozorovat nic v autě, ale těžko to vysvětlíš takhle malýmu dítěti… Taky mi pomáhalo, když jsem celou dobu mluvila nebo zpívala, jakmile jsem ztichla, tak už se stavělo na zvracení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.7.05 16:30

Je pravda, že od té doby, co jezdím s malým vzadu, tak mi taky není zrovna dobře a to jsem na nevolnosti nikdy netrpěla. Snažím se ho celou dobu nějak zabavit, zpívat mu, ale na něj to prostě přijde a je to. No, zkusím koupit ta homeopatika a uvidíme. Pro sebe si ale budu muset koupit Kinedril. Je ale zvláštní, že když jezdil v miminkovské „přepravce“, otočený proti směru jízdy, tak mu nic nebylo. Až teď, co sedí čelem dopředu :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.7.05 16:36

Ahoj Sarko,

nevim, jestli to vyrazne pomuze, ale proti nevolnostem je vyborny zazvor, at uz jako odvar (caj), nebo pridany do neceho, nebo uzuzlany syrovy (ale pali, tak to asi ne).
Kazdopadne ho testovali i na kosmonautech, a vsichni se po jeho poziti pobl…li vyrazne pozdeji nez bez nej (testovali je na nejake centrifuze, kolik vydrzi :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
7.7.05 17:44

Ahoj, mamča mi řkala že už jako kojenec jsem třeba při jízdě autobusem v hlubokém kočárku blinkala a zůstalo mi to celé dětství. Teď už v pohodě. Prý mi dávala čtvrtku kynedrilu. Ale to bylo tenkrát…před 30 lety :lol: Jinak jsem slyšela že se dětem můžou na delší cesty podávat i nějaké prášky na spaní určené pro děti, třeba když se jede na dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.7.05 18:05

Ahoj, ten zázvor by měl opravdu pomáhat. Já osobně mám tzv. období, kdy mi je v autě špatně a pak je období, třeba i několik měsíců, kdy je mi
fajn. V lékárně se dá koupit homeo tabletky jmenují se Avioplant a jsou s obsahem zázvoru. Já jsem Avioplant vyzkoušela v extrémním prostředí, skákali jsme padákem a pak to točení na padáku fakt nic moc pro můj žaludek a to musím přiznat moc nezabral, ale v autě jsem s ním neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.7.05 18:34

Holky,
díky za rady. Zítra vlítnu do lékárny a zeptám se na to, co mi poradila doktorka a na to s tím zázvorem. Snad to dopadne :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
7.7.05 19:57

Ahoj,
my jsme tohle řešili před 14 dny, kdy jsme vyrazili na dovču a cestou nám malá zvracela obloukem 8O Koupila jsem jí pak v lékárně homeopatikum Cocculine (kolem 40 Kč), tabletku dokonce dokáže sama vycucat, a bylo po problému :lol: Další jízdy autem skoro celé prospala, takže myslím, že to má i zklidňující účinek.
Silvie+Anetka 10,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.7.05 22:39

Ahoj Anette,
přesně tak se jmenuje ten lék, co nám poradila doktorka - Cocculine. Tak doufám, že to našemu malému taky pomůže. Mám se zeptat v lékárně, ale prý se užívá asi 1 tableta 3× denně den před jízdou, je to nějak tak?
Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
8.7.05 10:15

Sari,
nám lékárník řekl 2 tabletky večer před jízdou, pak jednu tabletku hodinu před a v případě potřeby i během jízdy. My jsme ale na večer zapomněli :oops: , takže jsme malé dali jen jednu tabletku asi 2 hodiny před jízdou a stačilo to. :)
Příjemné cestování!
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
8.7.05 12:15

Ahoj holky,

jen k tomu Avioplantu - je až od 6 let :o
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
8.7.05 21:10

sendy, jsem ráda, že jsi to našla. Hned jak to dočtu jsem chtěla napsat, že se zázvorem u malých dětí neriskovat. Je to silně agresivní pro žaludek i u dospělého člověka, zvlášť v syrovém stavu by neměl do těla přijít ani kousek, lepší je jenom šťáva a to ještě silně ředěná. Mému známému se stalo, že mu při vaření za nehtem zůstalo trochu šťávy od strouhání zázvoru a šel na malou. Holky, já viděla brečet chlapa, který si nemohl pomoct od toho pálení…! Tak bacha na zázvor. Jinak, při vaření ho používám moc ráda

• Citovat
  • Upravit
473
11.5.06 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
11.5.06 14:29

Leeo, to téma jsem zakládala já, potřebovala jsem taky poradit. Před chvílí jsem ti odpovídala na tvůj dotaz u tebou založené diskuse. Já vím, je to těžké, ale asi ti na ty krátké vzdálenosti nezbyde nic jiného, než dát na sedačku nějaký igeliťák, který potom vyhodíš a malému vzít věci na převlečení. Ty já už beru sebou preventivně radši pokaždé, když někam jedeme. Možná ale kdybys dala Cocculine, tak by se mu udělalo třeba špatně jenom při cestě tam a na zpáteční cestu by mu zabraly tabletky a bylo by to v pohodě. Fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
11.5.06 14:31

Založila jsem ve stejné době stejnou diskusi, tak jdu ted sem…

[quote:c6f2402acb] (((Ahojte, mému synovi budou dva roky, od novorozence jezdí dost často autem a vždy bez problému. Před měsícem se mi v autě poprvé poblinkal, nejdřív mě napadlo, že mu něco nesedlo, nebo, že si nacpal do pusy prst apod… Jenže se to od té doby stává stále častěji, jedno jak dlouho jedeme. Včera taky a dneska zase, a to jsme se teprve rozjeli… nemocný není, takže je mu prostě asi špatně v autě. (jako mě, když jsem byla malá ).
Chci se zeptat, jestli má někdo podobný problém a jak ho řešíte. (vím, že se dá dát kynedril, ale to jenom na dlouhou cestu…). Navíc mě štve, že pokaždé to odnese i sedačka, takže ji musím pracně vytáhnout z auta, celou umýt a vyprat…no však víte… , navíc když jedeme jenom do obchodu a stane se to po cestě tam, musíme se vrátit… Přemýšlím o někakém fíglu…máte typ? )))
Díky L.

U nás to prášky asi nevyřeší, nemáte nějakou radu jak s tím nepořádkem v autě? Přikrýt ho něcím(dítě)? Vyrobit nějaký speciální bryndák? Překrýt něčím, alespon tu sedačku?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí