Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v 10tt a každý den zvracím hlavně večer, jsem moc unavená a je mi tak zle že nejsem někdy schopná normálně fungovat. To co jsem milovala k jídlu teď nemůžu ani vidět a ani cítit, ať sním cokoliv tak někdy mi po tom blbě je a nebo není ( taková sázka do loterie 😂 ) Jsem z toho až otrávená a celá nesvá. Poradíte mi jak to zvládnout a nezbláznit se?
Jsem 9+6. Je mi taky spatne, hlavne vecer. Radu nemam, ale nejsi v tom sama ![]()
Na nevolnosti ti nic nepomůže, bohužel musíš vydržet, ono to brzy přejde ![]()
Vydržet..nevolnosti způsobují hormony..teoreticky až se to ustálí (koncem 1. Trim. Tak by se mělo ulevit…ale mě v prvním těhotenství třeba bylo napřed nejvíc blbě když sem měla ráno prázdný žaludek..takže jsem i během noci kdy sem courala na WC pořád něco udobavala…potom, to už bylo nějak koncem 1.trim., mi najednou hrozně vadilo mléčné…-jogurty, sýry ale i třeba jen trochu mlíka do kafe…pak to najednou zase přešlo ale zas mi vadilo sladké
..ale nějak od 15-16tt už sem mohla vše…zase ale po 20tt mě začala hrozně pálit zaha…😂 Ono to je pořád něco…
Večer jsem zkusila tabletky se zázvorem které mohou těhotné ženy a musím říct že se mi ulevilo, já co nemůžu jíst jsou uzeniny a sýry po tom mi je šíleně blbě 😂 když jsem to jednou snědla tak 3 dny jsem nevstala pomalu ani s postele jak mi bylo zle 😂 Takže moje snídaně vypadá tak že buď něco sladkého a nebo zelenina, ovoce 😂 nic jiného nemůžu
@Gizzel píše:
Ahoj holky, jsem v 10tt a každý den zvracím hlavně večer, jsem moc unavená a je mi tak zle že nejsem někdy schopná normálně fungovat. To co jsem milovala k jídlu teď nemůžu ani vidět a ani cítit, ať sním cokoliv tak někdy mi po tom blbě je a nebo není ( taková sázka do loterie 😂 ) Jsem z toho až otrávená a celá nesvá. Poradíte mi jak to zvládnout a nezbláznit se?
Chodíš do práce nebo jsi na neschopence? Já obě těhu prozvracela do cca 2.trimestru. V tomhle jsem kolikrát ještě i ve 2.trim zvracela.. nepomohlo nic.
@korn123 jsem doma mám teď dovolenou 😂 kterou si moc neužívám 😂
Řekni to doktorovi, mě napsal proti zvracení léky a pomohly. Měla jsem to sice ke konci těhotenství, ne na začátku, ale každý den a opravdu mi to kazilo celé dny.
Ahoj. Me zacly nevolnosti v 7 tt a ted jsem 18 tyden a je mi zle furt.
![]()