Nevoňavá pračka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20840
26.2.07 12:16

Nevoňavá pračka

Ahoj,
prosím o radu… máme rok a kousek starou pračku - s předním plněním, ale to asi není ani důležité - a ikdyž ji nechávám po vyprání větrat, tak začína hm… nevonět. Prostě když otevřu dvířka, že tam dám prádlo, tak je to docela nářez. Nemáte někdo nějaký tip, co s tím?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5546
26.2.07 12:56

Ahojky,
já mám pračku taky s předním plněním a nikdy jí nezavírám. Ten šuplíček na prášek mám vyndavací, tak i po každým praní vytáhnu i ten šuplíček, protože se v něm drží maličko taky voda a když jsem ho tam někdy nechala, tak se tam začla dělat plíseň. Ale teď si na to dávám pozor a pračka je v pohodě. Takže pokud je to možný, pračku doporučuju nezavírat vůbec. Taky mě napadlo, jestli tam nemůžeš mít zapadlý např. kapesník nebo něco malýho, co by vždycky navlhlo a začlo pak plesnivět.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
26.2.07 13:07

a není něco v záhybech té gumy u zavírání? zůstává tam špína z prádla a třeba i malé předměty (jsem v naší zrovna našla dva knoflíky, které už chvíli postrádám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.2.07 13:51

Ahojky,
jsem si skoro jistá, že se vám vrací odpad zpátky do pračky! My jsme měli úplně to samé, když jsem vyprala prádlo, šlo to pár dnů, ale za den, dva byl smrad zpátky. Zavolala jsem opraváře a ten mi snad jen zvedl hadici výš, aby se odpad nevracel zpátky. Nevím, jestli jsem to dobře popsala, co přesně udělal, ale od té doby byl smrad pryč. Je to už několik let od té doby, už jsme se i přestěhovali (se stejnou pračkou) a nikdy se nám nic podobného neopakovalo.
Tak jen tip, co bys mohla zkusit.
PS: určitě to není jen tak pračkou, něco je tam špatně…
Slanka*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.2.07 17:30

Díky moc za rady :wink:
Gumu u dvířek vyčistím, doufám, že to pomůže. Jestli nee, zkusím tu hadici - to by mě vůbec nenapadlo, díky Slanko - ale to se u nás bude asi těžko realizovat… Na pračku máme připravený kohoutek ve stěne, tak nevím, jak to zvednout 8O snad to nějak půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.2.07 19:13

Tak to je zajímavé téma. Mě pračka nesmrdí nikdy. Kamarádka má pračku možná i lepší, poměrně novou a pořád jí smrdí. To bude na 100 procent ten odpad, myslíš, že stačí jen popotáhnout hadici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.7.07 21:40

Ahoj, obnovím diskuzi :wink:
Taky ta guma u bubnu trouchniví a drží se v ní plíseň (čuchni k ní). Mi teď chystáme výměnu gumy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hudson
1.9.10 14:33

rada

jedině ocet .vždy s práškem trochu octa :wink:

• Citovat
  • Upravit
4
11.9.10 21:29

nevoňavé prádlo

Ahojte,
nám nesmrdí pračka, ale prádlo po vyprání, přebije to jen silná aviváž. Pračka je stará už tak 6 let a dříve z ní prádlo nesmrdělo, takže si myslíme, že je asi zanešená. Zkoušeli jsme ji proprat octem bez prádla, ale nějak to nepomohlo. Nevíte, co jiného by se na pročištění dalo použít? Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
12.9.10 06:14

mě taky prádlo jak ho hned nevyndám z pračky tak je cítit,peru většinou v persilu,nikdy se mi to nestávalo až teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hudson
12.9.10 14:06

rada

ten ocet je nejlepší a něco proti plísni nastříkat buben prazdný ,nechat působit a pak propláchnout ,nejde to napoprvé musíte vícekrát)))

• Citovat
  • Upravit
hudson
12.9.10 14:07

ocet vždy při praní trochu ,zápach neodstraníte hned,musíte vícekrát))

• Citovat
  • Upravit
Čečelka
1.9.13 16:46

nevoňavá pračka

Ahojky. Mám pračku miele s horním plněním již asi 5 let. Zápach z ní jsme odstraňovali neúspěšně několik měsíců /proplachovali jsme, ocet dávali, odpad čistili…/. Protože mám 2 kočky a 2 jezevčíky, chloupku je v prádle dost. Zavolala jsem opraváře a jeho první cesta vedla do boku pračky, kde odmontoval boční stěnu a k čerpadlu pak vede přisávací hadice prý na vzduch. Ta byla plná těch chlupů, šupin prášku a žmolků nevábného vzhledu a vůně. Od té doby pračka pere čistě, odstřeďuje normálně jako nová a voní po vyndání prádla. Jen škoda, že jsem se nedívala, jak se odmontovává ten boční plech, abych v případě opakující vady, požádala o pomoc mého šikovného manžela a neplatila pak 500 kč za opraváře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný