Blechy

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3496
24.2.07 08:40

Blechy

Ahoj holky, je to trapné, ale objevily se nám doma blechy. Zvíře nemáme, tak to nechápu. Jediné co mě napadlo, kde se u nás mohly vzít je, že mi kamarádka půjčila oblečení na malou a oni mají doma psa, tak že to snad bylo v té tašce. Převážně je nacházím v ložnici v posteli a jsem taky občas poštípaná.

Jak seč jich zbavit? Postel jsem několikrát vysála, peřiny nechala půl dne na mrazu a přesto tam stle /asi/ jsou. Našla jsem jich doma už asi 5 za poslední měsíc.

Pomoc....... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2257
24.2.07 09:12

Ahoj, nic si z toho nedělelj, my je doma měli taky,ale ze psa. Já jsem to řešila tak, že jsem koupila ve zverexu takovou lahvičku,jmenuje se to BIOKILL , je to inspekticidum a jak se tam píše:neškodný pro člověka a teplokrevné živočichy, účinný proti všem známým druhům hmyzu a jeho zárodkům, dlouhodobá účinnost,schopnost biologicky se sám odbourat.Bez zápachu.
Postříkáš tím všechno, kde blechy jsou+všechno opravdu před tím důkladně vyčistit, blechy jsou mrchy a je fakt, že mě tohle pomohlo, psovi jsem tím vystříkala pelech+nám postel atd a pomohlo..zkus to :wink: Krásný den 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
24.2.07 10:26

Jj určitě se poptek ve zverimexu nebo možná i v lékárně na nějaký přípravek.
Hlavně to chce trpělivost - bleší vajíčka můžou docela dlouho vegetovat než se vyklubou, takže to chce pořádně uklízet delší dobu… zkusila bych radši i dát vyčistit peřiny, aby se ti nedržely v nich
a blechy si můžeš přinést i normálně z procházky, jsou to mrchy skákavý a když si pohladíš blechatýho psa, tak je to hned

Tak přeju hodně úspěchů s jejich hubením

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
24.2.07 11:42

My jsme je jednu dobu měli u rodičů, protože tam byl podkrovní pokojík a dostali se tam myši. Koupili jsme tehdy nějaký sprej v lékárně a bylo po nich docela rychle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.2.07 14:08

Holky, málem mám chuť tuhle debatu přeřadit do domácích zvířat :oops: :D:D:D:D:D

Ale teď vážně:

Je fakt, že psí blechy na člověka nejdou a ani se na člověku nedrží… Spíš se jedná o blechy lidské a ty získat do domácnosti je teda pořádný průser.
Nám se to povedlo, když mi bylo kolem dvanácti a pamatuji si ten šrumec. Mám dojem, že je tenkrát dovlekl bratránek z pouti…
My tenkrát nakoupili orthosany a diffusily a pořádně jsme vydrhli orthosanem sebe, zvířata, koberce, podlahy, veškeré prádlo… Pak jsme vsechno ještě jednou vystříkali diffusilem.
Bylo to strašné, ale pomohlo to.

Ale opravdu doufám, že už to nebudu muset nikdy řešit.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.14 19:39

Oživuji diskuzi. Jsem ve 22tt a včera jsem na našem domácím jezevčíkovi našla dvě blechy. Viděla jsem je podruhé v životě, tak jsem myslela že je to nějaký brouk a neřešila to. Jenže dnes jsem našla další tři a i podle obrázků na netu jsou to blechy. Prohlédla jsem mm po mm celého psa a našla jsem další dvě, ale všechny (včerejší i dnešní) byly mrtvé. Psa koupeme 1/14dní, je domácí, pouze ho venčíme, jenže tady u baráku nám pobíhají bažanti a zajíci. prosím o radu co dělat. V sobotu jsem koupala speciálním šamponem pro alergie(od veterináře) a kapali jsme antibiotikum proti vnitřním a vnějším parazitům(záněty v uších. Teď čtu že jsou i proti blechám, je možné že proto byly všechny mrtvé? Vím že se asi ptám jako debil, ale chovala jsem hodně zvířat, ale blechy ne, tak nevím :) Je to moje první bližší setkání(viděla jsem je jednou u babičky na kočce). A ještě dotaz, můžou nějak ublížit mě nebo miminku? Ps: opravdu máme doma čisto, tak prosím bez urážek apod. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
106
27.10.14 19:51

Jde o to koupit přípravek, který zabije jak blechy tak jejich vajíčka a to je Biokil..je neškodný i pro děti. jo a v krajním případě můžou přenášet i nemoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.14 20:04

@Tahina Tohle bylo nějaké antibiotikum pouze na recept a ničí: blechyvajíčka larvy na zvířeti i v okolním prostředí. při alergické dermatitide vyvolane blechami, parazitoz vyvolanych oblymi cervy. prevence onemocneni dirofiláriemi, léčba sarkoptového svrabu, léčba infestace všenkami, ušního svrabu, a na chronickou alergii. to píšou na tom balení. to jsme jí kapali v sobotu po koupání kvůli uším, blechy jsem našla včera a dnes. takže to asi zabilo i vejce( kožich a kůže občas pokousaný, ale čistý, nemá tam ani trus. Asi jen vyšiluji, co jsem v těhu, jsem dost citlivá a hodně mě to vyděsilo, jestli se nemůže něco stát.

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.14 20:26

Ahoj, neboj ty blechy jsou mrtvé díky přípravku co jste použily-něco podobného jsme měli loni na kotě kvůli svrabu v uších a blechám. Ještě bych pro jistotu koupila sprej proti blechám a to kde pes leží bych vystříkala a co jde oprat oper ať se potvory nevrátí. Jinak je novinka na našem trhu a to je tableta proti klíšťatům a blechám, je sice drahá ale dle naší veterinářky nejlepší varianta když máme děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
27.10.14 20:46

Kup mu comfortis, jsou to tablety co pes sežere učinkují do 30 minut a fungují snad měsíc, takže pokud se vylíhnou z vajíček nový blechy zase se na něj pak přisajou a chípnou :palec: prodávají ho zatím jen na veterině, ale funguje parádně :palec:,akorát jestli se to sneses těmi antibiotiky nebo co to měl, na to se radši zeptat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
27.10.14 20:51

@hedabedna Funguje to 12 týdnů-teď jsme aplikovali na psa a stojí to kolem 600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
27.10.14 20:57
@baaruunkaa píše:
@hedabedna Funguje to 12 týdnů-teď jsme aplikovali na psa a stojí to kolem 600,–

no tam je to podle váhy ne? my měli na kočky a na 4-6 kg myslim byla za 200,– tak na jezevčíka to taky nebude tolik ne :think:
ale fakt to funguje hned, jenže nám to minule některá ze dvou vyzvracela bohužel nevim která, takže je vlastně ošetřená jen jedna ale i tak je tu klid, nikdo se nedrbe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
27.10.14 21:02

@hedabedna My máme možná od jiného výrobce a máme dvoukilového zabijáka nebo má veterinářka takovou přirážku :think:. Máme kočku a ta má obojek a teď štěně a to má tu tabletu-zatím jsem spokojená. potuluje se tu v okolí hrozně moc koček tak nechci žádnou další nevítanou havěť v baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
27.10.14 21:08
@baaruunkaa píše:
@hedabedna My máme možná od jiného výrobce a máme dvoukilového zabijáka nebo má veterinářka takovou přirážku :think:. Máme kočku a ta má obojek a teď štěně a to má tu tabletu-zatím jsem spokojená. potuluje se tu v okolí hrozně moc koček tak nechci žádnou další nevítanou havěť v baráku.

no je fakt že mi to máme od venkovskýho dr a v praze kamarádka dávala o kilo navíc :mrgreen: takže minule sme jich tam u něj kupovali 8 :mrgreen: no vydělávat se holt musí :twisted: už aby to prodávali volně na netu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
27.10.14 21:21

@hedabedna Tak jsem to našla-my máme Bravecto a je to na těch 12 týdnů proto ta vyšší cena a Confortis je na 30 dní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný