Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
prosím vás, poradíte mi, kde se dají sehnat nějaké nalepovací obrázky do koupelny na dlaždičky, aby to koupelnu trošku oživilo? My máme takové nemastné neslané dlaždičky, tak bych to chtěla trošku zpestřit, ale nějak nemůžu najít žádný odkaz.
Díky moc
Orpet
My jsme si oživili obkladačky v koupelně obrázky windowcolor, namalovali jsme si tam mořské motivy, rybky, mušle, koníky a tak. Malá to miluje a vždycky na ně ukazuje. A když se ti nebudou líbit, jednoduše je sundáš a nakreslíš si jiné. Máme tak ozdobené i prkýnko na WC.
a můžu se zeptat, z čeho jste brali předlohy? Podle fantazie? To asi nezvládnu ![]()
Já jsem na obkladačky udělala decoupage a pak přestříkala spec. lakem a už je to víc jak rok a drží to.A to nejsem nějak moc manuálně zručná, takže je to takové nic moc, ale oživilo to.http://i130.photobucket.com/…rnka01-4.jpg
Asi se teď zeptám úplně pitomě, ale to jsou ubrousky přestříkané lakem?
Orpet jo přesně.
V obchodě na mne koukali jak na cvoka co že to chci dělat, ale tohle jediný jsem zvládla.Malovat totiž neumím. ![]()
Orpet -
já jsem barvama na sklo - to jsou ty,co myslí asi Sati - takhle oživila zase kuchyňské kachličky.Předlohu jsem si našla v knížce - obkreslíš si to na papír - můžeš průsvitný a pak na to jen přiložíš tu folii a jednoduše obtáhneš obrys.A po hodině vybarvíš.Je to opravdu jednoduché ![]()
Stejně je lepší zvolit jeden motiv a toho se držet - v mém případě motýlci.
Ty barvy se dají kupovat po jedné - a obrysové jsou taky různé (černá, stříbrná,zlatá..)- já jsem si koupila dva odstíny modré,průsvitnou, zdobící glitr a stříbrnou konturu.Jedna stála 22,–,takže žádná velká investice.A zatím drží, přežívají i moje čištění odmašťovacíma přípravkama… ![]()
A ještě - když koupíš
u,tak tam jsou i nějaké motivy.Ale nějak se mi moc nelíbily a hlavně některé barvy se nám nehodí…
A pozor - vypadají úplně jinak za mokra než když vyschnou!Tak se neboj, že to ze začátku nevypadá vzhledně ![]()
Předlohy najdeš i na internetu, stačí když si zadáš Šablony pro windowcolor a vyjede ti tam spousta odkazů. Já jsem si tam stahovala hodně obrázků. Můžeš i nějaké dětské, malá to určitě uvítá. A na závěr ještě jedno doporučení: maluj na eurosložky takové ty vroubkované, jde to super sundat.
Holky, to jsou super nápady, asi se do toho pustím, jsem na to zvědavá ![]()
Ale přece jenom, neviděli jste někdo někde ty samolepky?
Dám pak zprávu, jak to všechno dopadlo ![]()
Sati -ty máš teda nápady ![]()
To jsem právě řešila na co malovat - ztratili jsme tu folii!!!!
A ještě máš i tip na stránky!!!A já hloupá projíždím dětské knížky ![]()
Díky ![]()
Jo to víš, u nás se maluje pořád, Jirka pořád něco tvoří, teď momentálně začal vyrábět dekorace na velikonoce. A to prkýnko na záchodě je taky jeho práce, nakreslil tam delfína v záchranném kruhu a malá, když se náhodou splete a vyčůrá se do nočníku, tak vždycky říkáme že jdeme krmit rybičku.
Jo ještě mě napadlo, kdo si netroufá na obrysy, jdou koupit už hotové stačí je jenom vybarvit barvičkama a dát na obkladačku. Je to naprosto jednoduché a zvládne to i malé dítě. Náš mladý na tom začínal, než se naučil kontury.
i my máme kachlíky udělané barvama na sklo jako Sati. vypadá to moc hezky a je to opravdu velice jednoduché, jen opravdu pozor na odlepovaní s folie, chce to trošku zručnost. My máme motivy chobotnice, mušlí, mořského koníka, rybiček, raka…synovi se to moc líbí.Jinak šablony s mořskými motivy jdou koupit i v papírnictví, já jsem to sehnala bez problémů. Jinak takový ty klasický samolepky do koupelny co myslíš jsem viděla v Bauhausu tuším, nebo Hornbach?? no prostě někde tam v oddělení tapet, bordur atd…
Tak hodně štěstí .-)
nase deti si hraji v koupelne s vodolepkami, jednak je muzes koupit (ruzne barvy, tvary - jabko, motyl,…) - jsou z podobneho materialu jako penove puzzle, nebo tam muzes davat primo casti z penoveho puzzle. My jsme si doma vyorbily s dcerou vlastni vodolepky, koupila jsem ve vytv. potrebach tu menu, maji ruzne barvy (1kx A4 stal 12Kc), na to jsme nakreslily vodni zvirata (kreslit fixama na textil, ty se nesmyvaji) a vystrihly, kdyz to namocis a plesknes na dlazdicky, tak to tam drzi a muzes to snadno presouvat.