uspávanie 9.mesačného mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
24.2.07 09:15

uspávanie 9.mesačného mimi

Ahojte! Mám dievčatko, ktoré má 9. mesiacov. Doteraz som ho uspávala vždy iba ja. Teraz sa naskytla príležitosť, že si konečne niekam s manželom možeme vyrazit a ja mám obavu, ako to malá zvládne večer, ked ju bude uspávat babička. Máte s tým niekto skúsenost? Ako to takto velke detičky zvládajú..?!? Už teraz mám obavu a premýšlam, či to nie je moc skoro na povyrazenie. Alebo sa zbytočne trápim a miminka to zvládajú lepšie, než rodičia? POradíte mi? Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
24.2.07 10:49

bubulili,

záleží na okolnostech, tedy

1. jestli kojíš (já ano)
    b) jestli máte zavedeny uspávací rituály (my ne)
    c) jestli vaše holčička je zvyklá na dudlík a UM (náš Matěj ne)
    d) v kolik hodin chodí normálně spát (u nás kolem 22.hodiny)

Babičky hlídaly jen párkrát:

1. maturitní ples - Matěj to zvládnul, ale s tím, že usnul ležící babičce na těle a ta se pak bála pohnout, naštěstí měla u sebe telefon, takže jsme ji kolem 23.hodiny vysvobodili
  1. večírek - tady to nevyšlo, Matěj plakal, tak jsem se musela vrátit, manžel se bavil dál
  1. sraz se spolužáky se ZŠ - úplná pohoda - vrátila jsem se kolem půlnoci, Matěj spal vedle babičky v posteli..

Základ je mít s sebou telefon - a je jasné, že na něj budeš každých 5 minut koukat, jestli jsi něco nepřeslechla :wink:

Takže, já bych to zkusila! Hezky se bavte!

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.2.07 11:07

Dakujem Nanka.

Nie, nekojím, takže v tomto to je jednoduchsie.
Rituál mám akurát v tom, že po uložení do postielky sa momentálne velmi tahá na moje ruky..(posledný týžden ju moc nenosím na rukách ja, ale babička, takže asi je to aj chýba) Poukazujem jej v izbe plyšové zvieratka a dáme „papa“, lebo už išli spinkat a tak možem kludne uložit malú aj ja.., potom sa to ale bohužial opakuje, lebo sa nevie ešte uložit. Po:,–(í sa a postaví v postielke a musím jej dat čajík. Proste vymýšla, ale potom už zaspinká. Bohužial, tento týžden u starých rodičov sa vačšinou stalo, že na mojich rukách. Možno koli tomu mám tie obavy… No uvidím, ale dakujem, že si napísala svoj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.2.07 15:11

Ahoj bubulili,
jestli je ti k necemu i pohled z druhe strany(jako uspavacka, ktera dostane za ukol uspat male dite), tak tady je.

jedno mrne jsem uspavala cca sedmimesicni - bylo to v pohode, rodice mi rekli co jim zabira, a zabralo to) . Pozdeji jsem s tim samym mimcem mela jednou problem ho uspat- usnulo jen mne v rukou a jak jsme se hnula tak sirena :-). ale pry na nej neco lezlo.
Druhe mrne uspavam obcas taky cca od trictvrte roku a obvykle v pohode. jednou jsem mela problem, kdyz jsem ji dala spat moc brzo - desne jsem ji tim nastvala :).

Taky bych to byt tebou zkusila. Deti na „cizi“ element nekdy reaguji az prekvapive dobre :). ano a rodice snaseli odlouceni taky hur nez deti :D (ale to je vcelku samozrejme).
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný