Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Pronajali jsme si pokoj a po 5 měsících jsme se odstěhovali. Majitelé nám ale nechtějí vrátit kauci, a ohaneji se smlouvou, kde je napsano, že pokud nájemník nebydlí minim.7 měsíců, jedná se o pouze krátkodobý pronájem, kdy bychom platili vyšší cenu a že se proto v tomto případě kauce nevrací.
Co vy na to?
tak se do té smlouvy podívej, co je tam psané, ne
@JancaS84 smlouva na neurčito, výpověď taky v pořádku, jen jsme nedodrzeli minim.dobu pronájmu, jak píši vyse
Tak máte-li ve smlouvě napsáno, že bude-li pronájem kratší než 7 měsíců, platí jiné platební podmínky, chápu, že zadržením kauce si majitelé kompenzují ten rozdíl
@vokishka píše:
tak se do té smlouvy podívej, co je tam psané, ne
Však já vím, ze je to takhle v té smlouvě napsáno, to nerozporuju, ale stejně…může to takto vubec napsat a tu kauci fakt nevratit nebo alespoň její část?
@Anonymní píše:
Však já vím, ze je to takhle v té smlouvě napsáno, to nerozporuju, ale stejně…může to takto vubec napsat a tu kauci fakt nevratit nebo alespoň její část?
Proč jste si oprávněnost také podmínky nezjistili ještě před podpisem smlouvy?
@Anonymní píše:
Tak i kdyby to takto nemohl napsat…vy jste s tím souhlasili, tak asi na to mají právo
@Anonymní píše:
Zda je to podle zákona, to netuším, ale každopádně jste to měli řešit, než jste tu smlouvu podepsali. Nebo jste si mysleli, že je to tam jen tak pro srandu králíkům?
@lucad77 píše:
Zda je to podle zákona, to netuším, ale každopádně jste to měli řešit, než jste tu smlouvu podepsali. Nebo jste si mysleli, že je to tam jen tak pro srandu králíkům?
Jako většinou. Podepíšou a až pak při problému řeší co tam je.
@bedrisek píše:
Proč jste si oprávněnost také podmínky nezjistili ještě před podpisem smlouvy?
Aby jí pak mohli beztrestně porušit
@Anonymní píše:
Tak jste to neměli podepisovat, teď je pozdě.
Pokud vím, tak tohle neodporuje žádnému paragrafu OZ, takže je ujednání platné, ale doporučuju se obrátit na právníka. Kauci ve výši jednoho nájmu naprosto chápu, majiteli většinou uteče jeden měsíční nájem než se nastěhuje. Pro majitele jsou pendleři nevýhodní.
Pronajali jsme si pokoj a po 5 měsících jsme se odstěhovali. Majitelé nám ale nechtějí vrátit kauci, a ohaneji se smlouvou, kde je napsano, že pokud nájemník nebydlí minim.7 měsíců, jedná se o pouze krátkodobý pronájem, kdy bychom platili vyšší cenu a že se proto v tomto případě kauce nevrací.
Co vy na to?