Nevyběhlo těsto na roládu

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2195 příspěvků 19.12.16 12:44
Nevyběhlo těsto na roládu

Ahoj, dělala jsem těsto na roládu přesně dle návodu 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky (platí poměr 1 vejce = 1 lžíce cukru = 1 lžíce mouky)

šlehala jsem, pak lhce vmíchala, vše jak má být a těsto vůbec nevyskočilo:(

možná mám moc vlký plech a těsto se rozlilo a bylo příliš níznké? Kolik cm cca má, když ho vylejete syrové n plech? moje mělo tak 1 cm výšku. A právě že víc nevyběhlo. :( Takhle zatočená roláda (chtěla jsem udělat takové roládové kousky) byla strašně divná… jak je z fotky vidět, je to takové nenadýchané, bylo to takové na jídlo dost těžké. A jak bylo těsto placaté a nevyběhlo, tak tam bylo moc krému a samozřejmě to nechutnalo tak dobře… (barvila jsem ho na červeno, toho si nevšímejte:) ) nevíte co s tím? (troubu jsem při pečení neotvírala..!)

Reakce:
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2195 příspěvků 19.12.16 12:45

Já jsem samozřejmě chtěla toto :(

paandatko
Ukecaná baba ;) 1217 příspěvků 2 inzeráty 19.12.16 12:56

A jaky jsi mela postup? Nejprve bilky do tuha s cukrem, pak primichavat pomalu zloutky a nakonec prosatou mouku?

amylon
Kecalka 299 příspěvků 19.12.16 12:58

Hezké červené těsto! tyhle červené dorty jsou teď in, taky to chci zkusit :D. Připadá mi malinko nedopečené, ale to se z fotky asi správně nepozná. Mně nevyběhne někdy těsto, když mám studená vajíčka. Poznám to už při šlehání, že hmota nezhoustne.Jak je to husté, hodně světlé s malými bublinkami, tak vím, že to bude v pořádku.

KatieAndLily
Ukecaná baba ;) 1373 příspěvků 19.12.16 12:58

U piškotového těsta platí na jedno vejce 30g cukru a 35g mouky. Vejce šlehat s cukrem na nejvyšší rychlost do vysoké pěny, pak zkouška (udělat rýhu, zatahuje se pomalu, je hotovo)
Pak ručně zamíchat mouku, lehce ale rychle a pak co nejrychleji na plech s pečícím papírem, rozetřít a do trouby. Pokud se vejce přešlehají nebo zamícháte moc pomalu mouku tak těsto zřídne a nenabyde.

Vejce nesmí být studená a mouka prosátá.

Avu
Závislačka 2612 příspěvků 19.12.16 13:06

Podle me jsu malo slehala vejce, bud musis udelat snih zvlast a nebo slehat cele vejce min. 15 minut, ale lépe 20-25 min. Vejce se zdaji byt naslehane uz po cca 5ti minutach, ale pak se behem dalsich 10min jeste zpevnuje struktura. co jsi pouzila za barvivo? Prasek, gel? Mohla by to byt taky pricina.

cecetka
Echt Kelišová 7855 příspěvků 19.12.16 13:21
@KatieAndLily píše:
U piškotového těsta platí na jedno vejce 30g cukru a 35g mouky. Vejce šlehat s cukrem na nejvyšší rychlost do vysoké pěny, pak zkouška (udělat rýhu, zatahuje se pomalu, je hotovo)
Pak ručně zamíchat mouku, lehce ale rychle a pak co nejrychleji na plech s pečícím papírem, rozetřít a do trouby. Pokud se vejce přešlehají nebo zamícháte moc pomalu mouku tak těsto zřídne a nenabyde.Vejce nesmí být studená a mouka prosátá.

Na 1 vejce vel. M davam jen 20 g cukru krupice a 20 g polohr. mouky. K tomu lzicku sody (misto prdopec).
Sleham jen snih s cukrem, pak opatrne vmicham zloutky, mouku a sodu. Davam do vyhrate trouby na 180 stupnu.

rvhp
Kecalka 169 příspěvků 19.12.16 13:37

@Niemeyer já jsem s tím taky vždycky bojovala než jsem přišla na chybu v postupu. Měla jsem recept kde se slehaji žloutky s cukrem a pak se vmicha mouka. Vedle jsem uslehala snih se spetkou soli a pak jsem hmotu ze žloutku vyklopila do sněhu a zamíchala. Chyba, musí se opačné. Sníh tak po ctvrtkach přidávat do hmoty ze zloutku a hodně jemně vmichat. Spis tak jemně přendavat. A od ty doby mám kraaaasne rolady :mrgreen:

amylon
Kecalka 299 příspěvků 19.12.16 13:51

Jo, taky si myslím, že žloutky se mají šlehat a ne jen zabalovat.

Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2195 příspěvků 20.12.16 00:32

Napřed jsem ušlehala žloutky s cukrem, šlehala jsem je tak, až z nich byla příjemná „pěna“. Pak jsem vyšlehala sníh, bez soli teda. A vmíchala ho opatrně do žloutků a potom pomalu přisypávala mouku a míchala.

(barvivo je potravinářské tekuté odstín Malina. A barvivem to není, ostatní pláty jsem nechala v původní barvě a byly stejné. Jen z těch nemám fotku:)

KatieAndLily
Ukecaná baba ;) 1373 příspěvků 20.12.16 00:46

@Niemeyer Já piškotové těsto nikdy nedělala zvlášť ze žloutků a bílků :nevim: vždy celá vejce a těsto bylo krásně nadýchané a vysoké jak má být

rvhp
Kecalka 169 příspěvků 20.12.16 12:10

@Niemeyer tak zkus příště tu mouku dat do vyšlehanych zloutku a teprve potom tam vmichat sníh.

Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2195 příspěvků 20.12.16 12:21

A nemá se do toho třeba dát nějaký prášek do pečiva nebo jedlá soda?? tím by to vskočilo stoprocentně. A nebo že bych to udělala z těsta na normální dort, kde je prášek do pečiva?

Váš příspěvek

Poslední články

Nejčastější chyby při usazování dětí do autasedačky

Téměř denně cestuje většina rodičů se svými dětmi autem. Snad žádný z nich by... číst dále >

Opepřete Valentýn lehce hříšnými kartami, stačí si je stáhnout

Valentýn je za dveřmi. Připravili jsme pro vás proto karty ke stažení, se... číst dále >

Články z Expres.cz

Kamarádka heroinové Terezy v exkluzivní zpovědi: Do Pákistánu ani za milion!

Přinášíme vám slibovanou exkluzivní zpověď kamarádky Terezy Hlůškové (22),... číst dále >

Překvapení, které vylezlo z tanečnice Lálové: Nevypadám, ale dělám MMA!

Krásná tanečnice Veronika Lálová (27) vypadá něžně až křehce, ale v rozhovoru... číst dále >

Články z Ona Dnes

Vyprošťováky, které vás po divoké noci nakopnou do nového roku

Silvestrovská noc bude možná dlouhá a zábavná, ale první novoroční ráno může... číst dále >

Dárky z vánočního kvízu jsou rozdané. Kdo bude mít dalšího Ježíška?

Jako odměnu jsme si pro naše věrné čtenářky a čtenáře již tradičně připravili... číst dále >