Nevyběhlo těsto na roládu

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2092 příspěvků 19.12.16 12:44
Nevyběhlo těsto na roládu

Ahoj, dělala jsem těsto na roládu přesně dle návodu 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky (platí poměr 1 vejce = 1 lžíce cukru = 1 lžíce mouky)

šlehala jsem, pak lhce vmíchala, vše jak má být a těsto vůbec nevyskočilo:(

možná mám moc vlký plech a těsto se rozlilo a bylo příliš níznké? Kolik cm cca má, když ho vylejete syrové n plech? moje mělo tak 1 cm výšku. A právě že víc nevyběhlo. :( Takhle zatočená roláda (chtěla jsem udělat takové roládové kousky) byla strašně divná… jak je z fotky vidět, je to takové nenadýchané, bylo to takové na jídlo dost těžké. A jak bylo těsto placaté a nevyběhlo, tak tam bylo moc krému a samozřejmě to nechutnalo tak dobře… (barvila jsem ho na červeno, toho si nevšímejte:) ) nevíte co s tím? (troubu jsem při pečení neotvírala..!)

Reakce:
 
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2092 příspěvků 19.12.16 12:45

Já jsem samozřejmě chtěla toto :(

 
paandatko
Ukecaná baba ;) 1195 příspěvků 4 inzeráty 19.12.16 12:56

A jaky jsi mela postup? Nejprve bilky do tuha s cukrem, pak primichavat pomalu zloutky a nakonec prosatou mouku?

 
amylon
Kecalka 255 příspěvků 19.12.16 12:58

Hezké červené těsto! tyhle červené dorty jsou teď in, taky to chci zkusit :D. Připadá mi malinko nedopečené, ale to se z fotky asi správně nepozná. Mně nevyběhne někdy těsto, když mám studená vajíčka. Poznám to už při šlehání, že hmota nezhoustne.Jak je to husté, hodně světlé s malými bublinkami, tak vím, že to bude v pořádku.

 
KatieAndLily
Ukecaná baba ;) 1369 příspěvků 19.12.16 12:58

U piškotového těsta platí na jedno vejce 30g cukru a 35g mouky. Vejce šlehat s cukrem na nejvyšší rychlost do vysoké pěny, pak zkouška (udělat rýhu, zatahuje se pomalu, je hotovo)
Pak ručně zamíchat mouku, lehce ale rychle a pak co nejrychleji na plech s pečícím papírem, rozetřít a do trouby. Pokud se vejce přešlehají nebo zamícháte moc pomalu mouku tak těsto zřídne a nenabyde.

Vejce nesmí být studená a mouka prosátá.

 
Avu
Ukecaná baba ;) 1725 příspěvků 19.12.16 13:06

Podle me jsu malo slehala vejce, bud musis udelat snih zvlast a nebo slehat cele vejce min. 15 minut, ale lépe 20-25 min. Vejce se zdaji byt naslehane uz po cca 5ti minutach, ale pak se behem dalsich 10min jeste zpevnuje struktura. co jsi pouzila za barvivo? Prasek, gel? Mohla by to byt taky pricina.

 
cecetka
Kelišová 7361 příspěvků 19.12.16 13:21
@KatieAndLily píše:
U piškotového těsta platí na jedno vejce 30g cukru a 35g mouky. Vejce šlehat s cukrem na nejvyšší rychlost do vysoké pěny, pak zkouška (udělat rýhu, zatahuje se pomalu, je hotovo)
Pak ručně zamíchat mouku, lehce ale rychle a pak co nejrychleji na plech s pečícím papírem, rozetřít a do trouby. Pokud se vejce přešlehají nebo zamícháte moc pomalu mouku tak těsto zřídne a nenabyde.Vejce nesmí být studená a mouka prosátá.

Na 1 vejce vel. M davam jen 20 g cukru krupice a 20 g polohr. mouky. K tomu lzicku sody (misto prdopec).
Sleham jen snih s cukrem, pak opatrne vmicham zloutky, mouku a sodu. Davam do vyhrate trouby na 180 stupnu.

 
rvhp
Kecalka 169 příspěvků 19.12.16 13:37

@Niemeyer já jsem s tím taky vždycky bojovala než jsem přišla na chybu v postupu. Měla jsem recept kde se slehaji žloutky s cukrem a pak se vmicha mouka. Vedle jsem uslehala snih se spetkou soli a pak jsem hmotu ze žloutku vyklopila do sněhu a zamíchala. Chyba, musí se opačné. Sníh tak po ctvrtkach přidávat do hmoty ze zloutku a hodně jemně vmichat. Spis tak jemně přendavat. A od ty doby mám kraaaasne rolady :mrgreen:

 
amylon
Kecalka 255 příspěvků 19.12.16 13:51

Jo, taky si myslím, že žloutky se mají šlehat a ne jen zabalovat.

 
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2092 příspěvků 20.12.16 00:32

Napřed jsem ušlehala žloutky s cukrem, šlehala jsem je tak, až z nich byla příjemná „pěna“. Pak jsem vyšlehala sníh, bez soli teda. A vmíchala ho opatrně do žloutků a potom pomalu přisypávala mouku a míchala.

(barvivo je potravinářské tekuté odstín Malina. A barvivem to není, ostatní pláty jsem nechala v původní barvě a byly stejné. Jen z těch nemám fotku:)

 
KatieAndLily
Ukecaná baba ;) 1369 příspěvků 20.12.16 00:46

@Niemeyer Já piškotové těsto nikdy nedělala zvlášť ze žloutků a bílků :nevim: vždy celá vejce a těsto bylo krásně nadýchané a vysoké jak má být

 
rvhp
Kecalka 169 příspěvků 20.12.16 12:10

@Niemeyer tak zkus příště tu mouku dat do vyšlehanych zloutku a teprve potom tam vmichat sníh.

 
Niemeyer
Ukecaná baba ;) 2092 příspěvků 20.12.16 12:21

A nemá se do toho třeba dát nějaký prášek do pečiva nebo jedlá soda?? tím by to vskočilo stoprocentně. A nebo že bych to udělala z těsta na normální dort, kde je prášek do pečiva?

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Malý blondýn s černou botou: Má Juncker během konference každou botu jinou?

Na tiskovou konferenci v belgickém Bruselu, kde vystoupil předseda Evropské... číst dále >

Bratr Václava Neckáře: Skladatele dnes nikdo nechce, to nejlepší už bylo složeno

Přestože víc se mluví o jeho bratrovi, herci a zpěvákovi Václavu Neckářovi... číst dále >

Články z Ona Dnes

O 10 let mladší: Přece nesklouznu zpátky, kdy jsem byla vyžraná kisna

Drahomíra a Tomáš jsou kamarádi, kteří postrádají sebevědomí. Oba mají za... číst dále >

Život první dámy Zemanové: otec v uranovém lágru, její dceři hrozil únos

Ze všech polistopadových prvních dam je Ivana Zemanová ta nejméně viditelná.... číst dále >