Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim, mam takovy nedulezity predvanocni dotaz: proc se do bramb. salatu davaji brambory, ktere se predtim vari cele a neoloupane? Je to tak ve vsech receptech, ale vlastne vubec nevim proc.
Já tahle vařím jen když jsou brambory rozumně staré. Teď už je radši loupu a vařím normálně na půlky.
@Vendy31
A jedla si někdy vařené brambory - ve vodě, bez slupky? Asi ano. Pak asi taky víš, že chutnají jinak, také jsou tužší.
Další věc je, že na salát se používají jiné odrůhy než na přílohy (byť to jde i udělat „z normálních“).
@Vendy31 píše:
Zdravim, mam takovy nedulezity predvanocni dotaz: proc se do bramb. salatu davaji brambory, ktere se predtim vari cele a neoloupane? Je to tak ve vsech receptech, ale vlastne vubec nevim proc.
asi že mají jinou chuť? moje mamka jednou uvařila brambory na salát klasicky - oloupaný a nakrájený a nebylo to prostě ono..
@Vendy31 Co je toto za dotaz? Jedlas někdy brambory vařené ve slupce? Mají přece úplně jinou chuť ![]()
@hanyny píše:
@Vendy31 Co je toto za dotaz? Jedlas někdy brambory vařené ve slupce? Mají přece úplně jinou chuť
No tak se zeptala, hrůza
to raději 10× o pozitivním testu?
Brambory vařené ve slupce mají jinou chuť, vůni než oskrabane.
Já ještě vyžadují malé brambory na salát, takové ty zmetky malé.
To mám od babí, ta by velký na salát nevarila.
@hanyny píše:
@Vendy31 Co je toto za dotaz? Jedlas někdy brambory vařené ve slupce? Mají přece úplně jinou chuť
Hm, co by to tak mohlo být za dotaz? „Z kategorie vaření“? „Zvědavý“? „Takový co neprovokuje rypny a stejně se jedna ozve“? Takový nějaký dotaz to je.
@Nowuka2 píše:
No tak se zeptala, hrůza![]()
to raději 10× o pozitivním testu?
@hanyny píše:
Tak třeba je moc mladá, teprve začínající kuchařka. Jako to zas každá se občas snažíme si usnadnit práci, zrovna u salátu se to nevyplati uspěchat.
Zeptala se včas, 24.by bylo pozdě ![]()
A já to například ani nevím, roky vařím oloupané a svět se nezboril ![]()
Já nad tím náhodou taky hloubala, protože brambory na loupačku jsou crcačka. Ale jedna sestřenka je dělá z loupaných a chuťově je to prostě jiné.
Jsem kdysi dávno chodila s klukem, měl bráchu kuchaře, ten dělal salát jak se dělá, jeho mamka z oloupaných pokrajenych dělala. No ona neměla dobrý salát, byl jiný, se pak dohadovali. Kdo nezná rozdíl udělej si malý vzorek od obou ať můžeš porovnat.