Nevybrané inkaso

1749
6.2.12 19:12

Nevybrané inkaso

Ahoj,
potřebovala bych poradit. Loni jsme změnili dodavatele, vyplnili smlouvu, kde jsme se dohodli na platbě inkasem. My jsme to zadali v bance. Jenže - teď jsme zjistili, že si oni za celý minulý rok nevybrali ani jedno inkaso ! Teď ( když jsme MY na to přišli ), tak to samozřejmě chtějí doplatit. Dá se s tím něco dělat? Stalo se vám to někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
6.2.12 19:14

A vy jste na to celý rok nepřišli, že se Vám nestahuje částka? 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.12 19:15

Ne, v našem rozpočtu je to jen malá položka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 19:19
Dajdula píše:
Ne, v našem rozpočtu je to jen malá položka :oops:

Tak pokud je to malá částka, tak to je ok :palec: . Jsem myslela, že Vám to udělá za rok nějaký ranec.. Jinak zkušenost s tím nemám, akorát když je málo peněz na účtu, nebo když máš nastavený nějaký limit a ta částka ten limit přesáhne - potom se Ti to taky nestáhne. Ale když jde o malé peníze tak bych to nijak neřešila, doplatila, zkontrolovala jestli mám nastavené v pořádku limity, popř. udělala bububu ať už se to nestane a dál to neřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.12 19:31

Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek. :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 19:37
Dajdula píše:
Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek. :roll: .

Heh, tak to je dobré.. takže jako rok nemáte zaplacenou elektřinu? :) Od koho odebíráte? Většinou po dvou neprovedených platbách posílají upomínku a po třetí odpojujou, takže koukám :palec: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.12 19:40

No, napsala jsem to špatně. Není to malá částka a za ten rok to je dost peněz, ale jak měsíčně platíme různé splátky, zálohy, pojistky,hypotéky apod., tak se tam ta záloha na elektriku ztratí. Takže teď nemáme na to zaplatit to v plné výši. Tak jsem třeba myslela, jestli tyhle společnosti přistupují na splátkové kalendáře nebo něco takového, když je to jejich chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.12 19:42
Kallkapa píše:
Dajdula píše:
Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek. :roll: .
Heh, tak to je dobré.. takže jako rok nemáte zaplacenou elektřinu? :) Od koho odebíráte? Většinou po dvou neprovedených platbách posílají upomínku a po třetí odpojujou, takže koukám :palec: :mrgreen: .

RSP energy a neposlali ani ťuk. Takže nemáme za loňský rok zaplaceno. No, od března jdeme jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.12 19:44

No oni nám žádnou upomínku neposlali, protože tam asi mají pěknej bordel a kdybysme na to nepřišli my, tak to do teďka neví :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.2.12 19:51

Tak na splátkový kalendář by měli přistoupit i kdyby to Vaše vina byla, protože oni chcou své peníze a ty jim je v kuse nemůžeš dát (protože je nemáš) takže jsou většinou schovívaví. Ale to se musíš optat přímo u svého dodavatele jak se to bude řešit, já jsem ještě případ ročního nezaplacení elektřiny bez odpojení nezažila ani neznám Vašeho dodavatele.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.2.12 08:17

No, já o tom taky neslyšela, až když paní, co od ní kamarád kupoval dům, dlužila Čezu 87 000 za elektriku - to muselo být taky nejmíň za rok. Jenže ona to neplatila záměrně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová