Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Loni jsme změnili dodavatele, vyplnili smlouvu, kde jsme se dohodli na platbě inkasem. My jsme to zadali v bance. Jenže - teď jsme zjistili, že si oni za celý minulý rok nevybrali ani jedno inkaso ! Teď ( když jsme MY na to přišli ), tak to samozřejmě chtějí doplatit. Dá se s tím něco dělat? Stalo se vám to někomu?
A vy jste na to celý rok nepřišli, že se Vám nestahuje částka?
.
Dajdula píše:
Ne, v našem rozpočtu je to jen malá položka
Tak pokud je to malá částka, tak to je ok
. Jsem myslela, že Vám to udělá za rok nějaký ranec.. Jinak zkušenost s tím nemám, akorát když je málo peněz na účtu, nebo když máš nastavený nějaký limit a ta částka ten limit přesáhne - potom se Ti to taky nestáhne. Ale když jde o malé peníze tak bych to nijak neřešila, doplatila, zkontrolovala jestli mám nastavené v pořádku limity, popř. udělala bububu ať už se to nestane a dál to neřešila..
Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek.
.
Dajdula píše:
Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek..
Heh, tak to je dobré.. takže jako rok nemáte zaplacenou elektřinu?
Od koho odebíráte? Většinou po dvou neprovedených platbách posílají upomínku a po třetí odpojujou, takže koukám
.
No, napsala jsem to špatně. Není to malá částka a za ten rok to je dost peněz, ale jak měsíčně platíme různé splátky, zálohy, pojistky,hypotéky apod., tak se tam ta záloha na elektriku ztratí. Takže teď nemáme na to zaplatit to v plné výši. Tak jsem třeba myslela, jestli tyhle společnosti přistupují na splátkové kalendáře nebo něco takového, když je to jejich chyba.
Kallkapa píše:Dajdula píše:Heh, tak to je dobré.. takže jako rok nemáte zaplacenou elektřinu?
Jde o to, že dodavatel elektriky si to inkaso vůbec nevyžádal, tudíž peníze nám zůstávaly na účtu. Prostě neposlal požadavek..
Od koho odebíráte? Většinou po dvou neprovedených platbách posílají upomínku a po třetí odpojujou, takže koukám
![]()
.
RSP energy a neposlali ani ťuk. Takže nemáme za loňský rok zaplaceno. No, od března jdeme jinam.
No oni nám žádnou upomínku neposlali, protože tam asi mají pěknej bordel a kdybysme na to nepřišli my, tak to do teďka neví ![]()
Tak na splátkový kalendář by měli přistoupit i kdyby to Vaše vina byla, protože oni chcou své peníze a ty jim je v kuse nemůžeš dát (protože je nemáš) takže jsou většinou schovívaví. Ale to se musíš optat přímo u svého dodavatele jak se to bude řešit, já jsem ještě případ ročního nezaplacení elektřiny bez odpojení nezažila ani neznám Vašeho dodavatele.. ![]()
No, já o tom taky neslyšela, až když paní, co od ní kamarád kupoval dům, dlužila Čezu 87 000 za elektriku - to muselo být taky nejmíň za rok. Jenže ona to neplatila záměrně ![]()