Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevychovaná tedy rozhodně není. Tedy pokud s ní nejsou jiné problémy, ale pokud nemá ráda tvého přítele, tak to není nevychovanost. On by se měl nad sebou zamyslet a změnit svoje chování. Taky bych uvažovala, jestli chci být s někým, kdo chce něco takového po dvouletém dítěti a nic pro to nedělá.
@loveyme Problém není ve výchově dvouleté holčičky. Problém je ve tvém příteli. Já člověku, který mě „vychovával“ cca do pěti let také říkala táto. A říkám mu tak dodnes, ale nic k němu necítím. Nikdy se mi nevěnoval, nehrál si se mnou, prudil… Nemám ho ráda. To tatínek, ten který se mi věnoval v dobrém i zlém od pěti let do teď - toho miluji a nikdy na něj nedám dopustit.
Dokud se tvůj přítel nezačne chovat jako „táta“, nezačne se malé věnovat, chovat se k ní pěkně, hrát si s ní,… Tak ona ho nezačne na povel milovat. On si snad myslí, že si holčička vydedukuje - „máma ho má ráda, musím ho mít také ráda“
. To je padlé na hlavu. Není on mírně nedospělý, nevyzrálý? On si její lásku nevynutí, musí si ji svými činy zasloužit. A hlavně, jaký má vztah on k ní? Upřímně, nemohla bych žít s někým, kdo nemá rád mé děti takové, jaké jsou. Tebe má pravděpodobně rád, ale holčičku? Má ji rád od srdce, nebo z povinnosti? Ať nevymýšlí kraviny ohledně výchovy a zamyslí se nad sebou ![]()
Příspěvek upraven 14.04.15 v 11:29
Neni nebychovana. Treba ani nema duvod ho mit rada, nepotrebuje byt biologicky otec, aby mohl byt tatinkem, ale to asi neni ![]()
To víte že premejslim jestli s ním mám bejt. Navíc sem za ním šla do cizí zeme a nikoho jinýho tady nemám. A on vydrží bejt dva dny v tejdnu celý odpoledne nastvanej kvůli tomuhle. Kdybych četla ne o takovýho já tak bych holkce taky poradila ať utíká, ale z tyhle strany
![]()
Určitě nejde o nevychovanost. Jak píšou holky, pokud se jí nebude věnovat, nemůže očekávat, že mu bude skákat kolem krku.
Jedna moje kamarádka řeší podobný problém. Chlapa, s kterým má syna zavřeli na 3 roky za neplacení alimentů na předchozí dítě a když se před půl rokem vratil, malý mu odmítá říkat tati a říká mu jménem. Prostě ho bere jak kamaráda a né jako otce.
Pokud on k ní má postoj, že ji nemá rád, což podle mě vyplývá z toho, co píšete, je jasné, že ho nebude mít ráda ani ona
@loveyme Není nevychovaná, je pouze pravdomluvná. A mohu potvrdit, že pokud se dětem nevěnuje jejich vlastní otec, tak na něj děti reagují zcela stejně odmítavě.
Ahoj, podle me taky nevychovana neni a zda se mi, ze ma ve svych 2,5 letech vic rozumu nez „tatinek“ Prece nebudu mit rada nekoho, kdo se mi vubec nevenuje, „krade mi prizen maminky“a jeste se, pravdepodobne, na me tvari jak bubak, protoze ho nechci mit na povel rada. Chtelo by to trochu snahy a empatie ze strany partnera. On by mel byt ten, kdo ma vic rozumu a trpelivost ![]()
Lásku dítěti musíš dávat, aby jsi ji mohla od nich přijímat. Dítě nehledí na nic, prostě řídí se jenom citem. Tvůj přítel je sobec, který pro to nic nedělá a chce obdiv a to děti nechápou. Pokud ti to vyčítá, možná by stálo za zamyšlení, jestli je to ten správnej na život s tebou a tvým dítětem.
@loveyme píše:
Děvčata zdravim. Mám celkem problem. Dcera dva a půl roku je podle mého přítele nevychovana a měla bych s tím prej začít něco dělat. Hlavně jde ale o to, že ho malá prostě odmítá. Řekne mu že ho nechce že ho nemá ráda a hotovo. On se naštve na mě že s tím nic nedělám. já si s ní o tom ale přes den povídám a říkám jí že ja ho mám ráda. Ona řekne já ne.
To jí mám jako fakt řikat ze ho musi mit ráda? S nikým jiným tenhle problém nemá. On s ní prostě netravi žádnej čas a čeká že ho bude zbožňovat jenom proto že by měla.
Dá se v tomhle věku dítěti vysvětlit taková věc? Taky si myslíte že je nevychovana? Když mu řeknu že tohle nemůže chtít po dvouletým dítěti tak mi odpoví že už je na to dost velká. Řešili ste někdo podobnej problém?
Pokud se jí nevěnuje, tak co čekal? Každé dítě v tomto věku vzdoruje,,dělá nepořádek atd atd, ale že ho nemá ráda, tk to není nevychovanost. Já mám stejně starou dcerku, mám přítele a ona ho zase zbožnuje, hraje si s ní, snaží se jí vždy do něčeho zapojit, dělá s ní srandičky, jezdí s ní na nákupy, koupe jí, stavěj bábovky, HOTOVÝ TATÍNEK JAKÉHO SI PRO MALOU MŮŽE MÁMA PŘÁT ![]()
@loveyme Nedává, nedostává. Easy peasy. Kdo vychovával jeho, že to není štont pochopit?
Ehm, mě říkal můj vlastní čtyřletý synek, že mě nemá rád. Měl takové období. Jako těhule jsem si kvůli tomu i pobrečela. Už ho to přešlo. Tatínek je teď hodně mimo a synek se tímhle způsobem snažil, aby ve chvílích, kdy je doma, tak se mu věnoval naplno. Prostě nechtěl maminku, ta je všední, ale chtěl toho vzácného tatínka. Opakoval mi to asi měsíc v kuse několikrát denně. „Tebe já nemám rád, mám rád jenom tatínka…“