Nevychované dítě?

288
14.4.15 11:06

nevychovany dite?

Děvčata zdravim. Mám celkem problem. Dcera dva a půl roku je podle mého přítele nevychovana a měla bych s tím prej začít něco dělat. Hlavně jde ale o to, že ho malá prostě odmítá. Řekne mu že ho nechce že ho nemá ráda a hotovo. On se naštve na mě že s tím nic nedělám. já si s ní o tom ale přes den povídám a říkám jí že ja ho mám ráda. Ona řekne já ne.
To jí mám jako fakt řikat ze ho musi mit ráda? S nikým jiným tenhle problém nemá. On s ní prostě netravi žádnej čas a čeká že ho bude zbožňovat jenom proto že by měla.
Dá se v tomhle věku dítěti vysvětlit taková věc? Taky si myslíte že je nevychovana? Když mu řeknu že tohle nemůže chtít po dvouletým dítěti tak mi odpoví že už je na to dost velká. Řešili ste někdo podobnej problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
14.4.15 11:09

@loveyme on asi není její otec že? No buď jak buď i tady platí zákon akce a reakce. Pokud se jí nevěnuje, tak to dítě k němu tíhnout asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
14.4.15 11:09
@loveyme píše:
Děvčata zdravim. Mám celkem problem. Dcera dva a půl roku je podle mého přítele nevychovana a měla bych s tím prej začít něco dělat. Hlavně jde ale o to, že ho malá prostě odmítá. Řekne mu že ho nechce že ho nemá ráda a hotovo. On se naštve na mě že s tím nic nedělám. já si s ní o tom ale přes den povídám a říkám jí že ja ho mám ráda. Ona řekne já ne.
To jí mám jako fakt řikat ze ho musi mit ráda? S nikým jiným tenhle problém nemá. On s ní prostě netravi žádnej čas a čeká že ho bude zbožňovat jenom proto že by měla.
Dá se v tomhle věku dítěti vysvětlit taková věc? Taky si myslíte že je nevychovana? Když mu řeknu že tohle nemůže chtít po dvouletým dítěti tak mi odpoví že už je na to dost velká. Řešili ste někdo podobnej problém?

Nemůžeš ji „vysvětlit“, že by ho měla mít ráda. To musí ona cítit. Ano, můžeš o něm mluvit hezky, chválit ho před ní atd., ale pokud si on s ní nezačne ten vztah budovat sám (trávit s ní volný čas, povídat si s ní, hrát si s ní…), tak ho jen tak pro nic za nic mít ráda nebude. To si nevynutí a myslím, že by nebylo správné, aby jsi to od ní vynucovala ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.15 11:10

Na tohle je opravdu mala. Pokud chce, aby ho mela rada, tak se ji musi venovat a usilovat o jeji prizen. ON. Ne dite. Pokud to nechape asi jeste nedospel. Muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
14.4.15 11:10

Není ale říká mu tati. Sme spolu rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.4.15 11:11

To bys asi emla resit hlavme s pritelem a ne s dcerou. jak uz tady padlo - dite v podstate zrcadli, co se do nej vklada (samozrejme tam je i vliv povahy, veku atd.)
hlavne dospely by mel byt ten, kdo ma nadhled a chape vic. tezko chtit po dvouletem diteti rozumnou reakci, kdyz ji neni schopny dospely clovek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.4.15 11:13

Dcera je malá, tvůj přítel nedospělý. Tohle říkají i biologické děti svým rodičům - občas. Netřeba se naštvávat a hrotit to. Kdyby místo toho malou vzal a objal, nebo si s ní dál hrál, bude se chovat víc jak táta než tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.4.15 11:15

@loveyme

Tohle dělají děti i vlastním otcům. Nejsou hloupé. Pokud od něj lásku necítí, nebude ho mít ráda z povinnosti. A časem to bude jen horší. Chlapi si myslí, že děti jsou malí dospělí a musí poslouchat na slovo. Omyl. Je to to samé, jako když si rodiče myslí, že jejich děti k nim musí cítit úctu a vážit si jich za každou cenu. Taky omyl. Kde nic není, ani smrt nebere. Když si jich není za co vážit, děti to na povel taky neudělají.

• Citovat
  • Upravit
288
14.4.15 11:16

Díky díky. Mám stejnej názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.4.15 11:17
@loveyme píše:

To nic neznamená. Za pár let mu třeba bude za rohem říkat kreténe a bude to mít ten samý význam.

• Citovat
  • Upravit
326

@loveyme
lásku si nelze vynutit, to je obecně známý fakt. A tvůj přítel reaguje dost dětinsky, když si myslí, že ho dítě bez jakékoliv snahy bude automaticky milovat, jen proto, že mu musí říkat „tatínku“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419

A ptala ses jí proč ho nemá ráda? Vynutit se láska nedá, pokud se on nesnaží se s ní sblížit, tak ho těžko začne mít ráda „za nic“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
14.4.15 11:18

A ne, nemyslím si, že je nevychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.4.15 11:19
@loveyme píše:

Ona mu tak rika z vlastni iniciativy?
Podle me na nej zarli a tohle je zpusob jak to dava najevo. Další vec je, že pritel se ji zrejme nevenuje tak jak by mel, obzvlast, kdyz už ho tedy tituluje tati. Že ho odmita je vysledek obou techto veci, ne tve vychovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
14.4.15 11:25

@loveyme ehm, přečti si úvodní příspěvek ještě jednou a asi budeš vědět odpověď. Je to samozřejmě nesmysl. nemůžeš nikoho donutit mít někoho rád, ve dvou, pěti, v patnácti, v padesáti letech.
Pokud se jí on nevěnuje, nemůže se divit, že ho malá nechce. Právě naopak, holka začíná mít svou hlavu, tvoří si vlastní názory a rozhodně není nevychovanost mít je.
Já bych se skoro zamyslela, jestli bych chtěla trávit život s někým, kdo se snaží dítě nutit silou mít ho rádo :think:

Příspěvek upraven 14.04.15 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect