Večerní uspávání v kočárku, 16měsíční

28
13.4.15 12:37

Večerní uspavani v kočárku, 16m..

Ahoj holky, mám dotaz, můj 16 měsíční syn neusne večer jinak než u kojení, chtěla bych přestat a na vyrvavaci metodu nemáme s přítelem koule :D A jediné jak by usnul je houpat v kočáře a pak přesunout do postylky. Má s tím někdo zkušenosti? Nevím jestli to není z bláta do louže, ale zase si říkám že do 18 ho tak uspavat snad nebudu muset..Díky za rady a názory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
13.4.15 12:40

@Dudka Můj názor je přesně to,,z bláta do louže,, a to mi to kojení nepřijde tak blbý jako ten kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
13.4.15 12:45

Mě to tedy nepřijde v ničem lepší, ale volba je samozřejmě na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
13.4.15 12:48

@Dudka myslím,že ani jedno není OK, musíš ale sama uvážit, co je lepší. Nikdy jsem nebyla zastáncem uspávání, ale když to jinak nejde, tak nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.4.15 12:48

No taky se přidávám, přijde mi to z bláta do louže, já dávám večer před spaním UM a pomaloučku snižuju dávku, tam se to odbourvá lépe než u toho kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
13.4.15 12:50

Nikdo neříká, že bez kojení ho musíš nechat vyřvat, aby usnul.Chce to jiný rituál. My čteme pohádky. Ale pravdou je, že mladší začal poslední dobu hodně špatně usínat, takže si ho beru do postele, uspím a pak ho přenesu do jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.4.15 12:54

MĚ TO VŮBEC nepříjde, jako dobré řešení:-D jÁ BYCH HO PROSTĚ ŠOUPLA DO POSTÝLKY A CHVÍLI HO NECHALA VYBREČET, A CHODILA BYCH K NĚMU PO NJAKÝCH INTERVALECH. Nešla bych k němu hned, jak by zakňoural. Jaký si to uděláš, takový to máš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.4.15 13:06

@Dudka - jak bylo psáno, jedno horší než druhy. Chápu, ze na vyrvani nemáte nervy, ale budete v tom litat jeste dlouho. Teď mate jeste šanci, pokud je v postýlce, až bude v posteli, tak vám zdrhne. První kluk od malička fáze ustavení chování, kdyz jsem ho neunesla, vložení v kočáru, kdyz se tam nevešel, chození večer s nim lehnout, skončilo to asi ve 4letech. Ale stejne šílený. Další tři deti, nekompromisně od mimina jsem je večer z postele nevyndala a vždy usinali vždy sami, bez problému. Nebudu lhát, taky občas rvali, ale pohladila jsem je, dala dudana a šla jsem pryč. Svoje deti miluji, ale nejsem nevolník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.4.15 13:07

Na usínání u kojení nevidím nic špatného 8o
asi hlavně proto, že moje 16měsíční holčička takhle taky usíná :mrgreen: když neusne u prsa, tak ji dám do postýlky a ležím vedle ní, dokud neusne.

a ty chceš ukončit kojení? jestli jo, tak si třeba přelep bradavky, nebo dej nějakou jinou/novou pevnou podprdu a vysvětli klukovi, že mlíčko už prostě není. a můžeš ho normálně uspat v postýlce (zpívat, hladit, držet za ruku, k tomu pustit ukolébavku atd. atd.). nebo ho může uspávat tatínek, takhle velký kluk dobře ví, že z táty nic nepoteče :-)

uspávat večer v kočárku – to by mohl být do budoucna úplně stejný problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.4.15 13:12

Doporučuju knihy „Každé dítě může dobře spát“ a „Dětská nespavost“. není nad spokojené dítě, které umí samo usnout v postýlce, samozřejmě po nějakém krátkém rituálu (písničce, pohádce, básničce, pusince…)Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.4.15 13:14

@Dudka Víš co, ona ta vyřvávací metoda není tak hrozná, jak to zní. Nutně to neznemená, že se bude dítě zalykat. Aspoň si o tom něco přečti.
Ale na uspávání kojením nevidím nic špatnýho, pokud ti dobře usíná.
Já uspávala hodinu, jak 2× přes den, tak večer - prso, hladit, prso, dudel, uklidnit, hladit, prso… a na to jsem „koule“ neměla já ;). Po „vyřvávácí“ metodě, která zabrala po 2 krátkých pláčích, spala malá o mnoho líp. A to i v noci. Jde o to, že to dětem zlepšuje spánek jako takový. Ale s nočním buzením nepíšeš, jak to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
13.4.15 13:16

@Dudka a s tím kočárkem si jezdíte doma? To bych to klidně dělala, on se svět nezboří a jak píšeš do 18 to nebude. Já mám ráda večer klid a nevím proč by moji kluci měli jít spát vystresovaný a ubrečený, takže jsem uspávala tak jak to vyhovovalo nám všem - takže nejdřív usínali u kojení a když jsem je převedla na UM, tak u lahvičky, nejstarší u toho vyžadoval vždycky mojí přítomnost, hladil mě po ruce a pak usnul, prostřední zase chtěl vždycky spíš být sám a ten nejmladší je zatím na UM asi dvě měsíce, takže tam nevím jak se to bude vyvíjet. JO neřikám, že jsem toho někdy neměla plné zuby a přála si, aby ten nejstarší vlezl do postele a spal, ale většinou to bylo fajn, taková naše chvilka před spaním, pohádky nikdy nechtěl, tak jsem tam seděla a jenom ho nechala mě hladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
13.4.15 13:18

Já tedy nejsem proti kojení. Mám ale takovou blbou otázku. Nekazí se dětem zoubky? Nebo vyčistíte zoubky a poté kojíte?
I když já neuspávám, malá usne v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.4.15 13:27

@kvitk1 - taky nechápu, kamarádka takhle uspavala do dvou let, kojila i v noci a kluk ve čtyřech letech zuby úplně sileny. Trhali mu je v Motole pod narkozou a ten dr, kdyz mu řekla o svém kojení večer a v noci do dvou let si tukal na čelo a říkal ať se nedivi, co ma kluk v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.4.15 13:28

Jenže já když ho večer položím do postylky bez toho aby usnul bez prsa tak následuje hroznej, ale hroznej řev az se začíná dusit, a nezabírá nic :( V noci se budí tak 2-3krat pokud tedy nerostou zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí