Snižuje se na jeho úroveň

92
10.4.15 15:04

Snizuje se na jeho uroven

Ahoj maminky,
chci se zeptat zda je tady nejaka co ma deti 11 mesicu od sebe.
Mam holcicku, ktere je 2 roky a 2 mesice a syna 1rok a 3 mesice.
Dcera je posledni dobou naprosto neunosna :-(
Neustale se snizuje na pozici sveho mladsiho bratra.. ze starsiho si neveme nic.
Saha do jidla, protoze jsem to malemu zakazala, tak to zkusi ona, neji, zkousi co si muze dovolit a nocnik??? Boze to vubec :-( :zed: :zed: :zed:
Bude nosit plenky, protoze je ma i mladsi bracha..domlouvani a vse okolo nepomaha..je ji to fuk..posledni dobou se chovanim snizila na hranici jednoho roku..Bracha je drive narozeny, takze nocnik jeste vubec nechape, abych to zacela treba obracene, ze naucim nejdriv jeho a ona se priuci, ale ne.. Maly papa krasne, mala u jidla poletuje, nechce, krouti se a dela vse co nema… mate nekdo podobne zkusenosti??? Nechci si stezovat a vim, ze casem se to srovna, ale jak vydrzet a nebo co udelat lip?? Hodi se mi jakakoliv rada ;)
Drive takova nebyla, ted mam pocit, ze je horsi nez maly a kolikrat se mi zda, ze ho jeste nabada k lumparnam :?
Obcas, kdyz si hraji slysim jak maleho poucuji, ze tytyty to se nedela, ale pak to udela ona a jeste horsi…
Co s tim? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
10.4.15 15:07

No nevím, jsou jí dva roky, je to pořád malé dítě, ikdyž máš ještě mladší :nevim: Jsem dost vysazená na toto, vidím to u svých kamarádek, které mají dvě malé děti, tak to starší najednou berou jako „starší“, ale vzdyt je to ještě malej prcek, má prostě nárok :nevim:

Jo a edit: Můj syn taky v roce a půl papal krásně, ted jsou mu tři a jídlo je horor. A to se přitom na ničí úroveň nesnižuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
10.4.15 15:15

Žárlí. Nechce vyrůst, chce být malé obletované mimino. Nechce být ta starší co už všechno dělá sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
10.4.15 15:18

@nuchka Když se malé dítě snižuje na úroveň mladšího, může to být tím, že žárlí a chce stejnou pozornost jako miminko. Někde jsem četla, že radí za pokroky chválit až přehnaně: Vidíš, jak Ti to jde, brácha je ještě malý, ten to neumí… Ona je v podstatě chudák, hned dostala brášku a neužila si to mazlící období. Nebuď na ni přísná. Rozvíjej ji v řeči a těchto dovednostech, na nočník se naučí tak jako tak, pochovej si ji jako miminko, ať tu pozornost cítí a za všechny pokroky ji výrazně pochval. Nevyčítej. Co se jídla týče, každé dítě je jiné. Mám dceru skoro 5 let starou a jí často méně než brácha 22 měs. Taky má mladší 11 kg a ona 14 kg. Takže co se jídla týče, vůbec to nemusí být u vás tím, že by se snižovala na jeho úroveň, má třeba menší apetit. Mému synkovi je o 4 měsíce méně než Tvojí dceři. Pořád ho chovám jako miminko. Na nočních nechce, rád se tulí, mazlí často, kojí a spí se mnou v posteli - miminko prostě. Samozřejmě běhá, ale ani moc nemluví. Nedovedu si představit, že by se můj rozmazlovaný klouček měl ještě dělit o pozornost s díkem o rok mladším, to bych nezvládala - tolik pozornosti dávat.

Příspěvek upraven 10.04.15 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.4.15 15:20

To ja vsechno vim, ze je mala a taky se tak chovam, nemyslim si, ze je nejak zanedbavana, naopak, kdyz braska spi, tak ma cas jen sama semnou, kreslime, povidame pohadky a tak…nekdy mam prave pocit, ze ji leze na nervy, kdyz ji pomaham do obleceni a ona se vzteka, ze sama, ale na druhou stranu pred braskou dela, jak kdyby nemela ruce, nohy a nechapala jednoduche veci jako pojd sem, jdeme koupat a tak… :zed: zacinam silet :zed: Vubec si nedokazu predstavit, ze ma jit ted na zapis do skolky…budou na me koukat,.ze jsem se zblaznila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.4.15 15:23

@4family : Nevim jestli je vetsi chudak mala, nebo ja :lol: Ne deti jsou zlaticka a i kdyz malej byl neplanovany, tak se prave snazim rozdelit lasku stejne a kolikrat lezime spolu v posteli a mazlime se…myslim, jestli to nema vliv i na to, ze uz neni tata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
10.4.15 15:26

@nuchka Chceš toho po ní moc. Můj synek, jak píšu výše, je o 4 měs. mladší než Tvá dcera a je chovaný jako miminko. Neposlouchá mě vůbec na nějaké - pojď, jdeme se koupat, by reakce nebyla. Musím vzít, odnést, položit na přebalovák, svléknout… jako mimino. Dcerka v jeho věku byla komunikativnější a poslušnější, ale zase třeba nechtěla moc chodit, nechala se všude venku nosit a nebo v kočárku seděla ještě do 3 let a to jsem si myslela, že bych něco takového nedopustila. Neboj, ve školce jsou zvyklí na ledasco :-), do 3 let se naučí, co je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
10.4.15 15:29
@nuchka píše:
@4family : Nevim jestli je vetsi chudak mala, nebo ja :lol: Ne deti jsou zlaticka a i kdyz malej byl neplanovany, tak se prave snazim rozdelit lasku stejne a kolikrat lezime spolu v posteli a mazlime se…myslim, jestli to nema vliv i na to, ze uz neni tata :nevim:

Když není táta, určitě to vliv má, protože nejsou 2 další ruce, které můžou mazlit. Možná je nedomazlená, to že spolu ležíte v posteli a mazlíte se je fajn, to potřebuje víc než společné kreslení si. Nakonec, když táta není, můžeš spát s oběma v manželské posteli a tím se nahradí tolik společného času - celá noc, kdy bude dcerka cítit mámu u sebe. No a větší chudák jsi asi ty, mě byl hráblo, bez keců. Já na MD pracuju, chodím si do práce odpočinout, děti jsou v tu dobu s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.4.15 15:35

@4family Jsem u 4 mesice vdova :,( Ver mi snazim se jak muzu krome nedele jsem kazdou noc na nocni, spim 4,5 hodin denne, ale uzivit deti musim… od te doby co neni spi semnou v posteli pres poledni spanek..ani nevi, ze mama na noc mizi do prace.
to prave ona na takove veci reaguje ulne v pohode a umi si i uklizet v tomhle je bajecna, ale ne, kdyz je malinkej za zady… Jen jsem chtela znat naor ostatnich jestli jsem spatna mama a delam neco spatne, nebo jestli mame obdobi vzdoru a dalsich veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.15 15:43

Je to jen známka toho, že se narodil mladší sourozenec a ten starší nechce být odstrčený, chce být stále tím opečovávaným a mazleným miminkem, které potřebuje mámu…proto se takto snižuje, i když mnoho věcí už umí. Je to celkem běžné pokud se starší s narozením sourozence nesmíříl…to je asi vše, co mi k tomu psycholog řekl. Některé děti to tak mají i v době, kdy cítí, že se „něco“ jen chystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.4.15 15:43

Má na to nárok, chce více pozornosti, lásky, péče.. nepřijde mi na tom nic zvláštního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.4.15 15:45

Musis pracovat na sobe. Ona se chova naprosto adekvatne veku a situaci. A do skolky bych ji nedavala. Je prilis mala. Zvlast kdyz ty jsi doma. Velmi pravdepodobne ti to pak muze osladit jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
10.4.15 15:47

@nuchka Teda, to máš moc těžké. On ji táta taky chybí, i když to neumí ještě tak pojmenovat a i z Tebe cítí smutek. Špatná máma určitě nejsi. Oni mrňata - můj nyní 22 měs. - rádi vzbuzují pozornost a chtějí být miminko. Ten můj chlapeček si třeba hraje a pak najednou s kňučením začne po mě natahovat ruce, chce se tulit, říká hají cici tzn. lehnout a nakojit, jenže mu jde spíš jen o ten kontakt, než že by měl žízeň. Pomazlíme se, nebo i nakojím a pak zase štrachá někde samostatně i v jiné místnosti a chvíli mě „nepotřebuje“. Období vzdoru a „já sám“ ještě nemáme, no kolem těch 2 let zaručeně přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
10.4.15 15:48
@jenny.fields píše:
Musis pracovat na sobe. Ona se chova naprosto adekvatne veku a situaci. A do skolky bych ji nedavala. Je prilis mala. Zvlast kdyz ty jsi doma. Velmi pravdepodobne ti to pak muze osladit jeste vic.

Rada trochu mimo. Píše, že je 4 měs. vdova a každou noc pracuje, aby uživila rodinu. Tak se nedivím, že chce dát dítko do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.4.15 15:49

@nuchka tady bude problem i v tom ze tak malo spis. Kdo ti hlida deti? Vzdyt musi mit vsechny sirotci duchod, ne? Je nutne tak dtir? Tohle je nejrychlejsi cesta ke kolapsu, panicke poruse ci jine chutovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí