Nevyplacení nemocenských dávek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevyplacení nemocenských dávek
Ahoj holky,
manžel je již třetím měsícem na neschopence. Dvakrát přišla nemocenská v pohodě 9. nebo 10. v měsíci na účet. Ale tenhle měsíc nic. Čekali jsme, jestli se něco někde nezpozdilo, ale ani dneska, a to je 20. pořád nic. Kam se máme obrátit, na zaměstnavatele nebo na ČSSZ? Nepřišel ani žádnej dopis, upozornění, nic. A penízky docházejí pomalu ale jistě. Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
na zamestnavatele ne ten s tim nema nic spolecneho, musis na CSSZ
mimochodem nevim jak se ti podarilo ze ti to 2× za sebou prislo v terminu
normalne se ceka tak 3 mesice na vyplaceni te prni davky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Murko, nejdřív bych se optala za-tele, jestli nezapomněli poslat potvrzení o trvání pracovní neschopnosti, a pak bych volala na místně příslušenou správou sociálního zabezpečení, podle adresy za-tele. M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to radši prověřila nejdřív u zaměstnavatele, účetní mohla špatně vyplnit lístek na peníze nebo ho poslala pozdějc. A když nic, tak sociálka řekne co a jak. Ale i když je tam chyba, tak upozorňují až s hodně velkým zpožděním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napřed zavolej zaměstnavateli,jestly ti poslaly lístek na peníze a zeptej se na IČO podniku.Potom musíš zavolat na ČSSZ v místě bydliště kam patříš.Podle zákona mají 30.dní na vyplacení nemocenské ode dne,kdy jim dojde ten lístek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Judith, musí volat na správu, kam podle sídla patří organizace, ne podle svého trvalého bydliště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ok, díky moc holky, zítra bude manžel volat
jsem zvědavá kde se to zaseklo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manžel volal do práce, že nedostal nemocenskou. Nejdřív ho paní odbyla, že to není jejich problém, že je problém určitě na ČSSZ. Pak se ale podívala do papírů a hned otočila, že prej to tenhle měsíc posílali na ČSSZ dýl, tak to asi i dýl přijde a bla bla bla. Manžel mi pak říkal, že měl pocit, že tam ten neodeslaný papír drží v ruce a přemejšlí co říct ![]()
Takže si počkáme, a možná se i dočkáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, že to není přímo k dotazu, ale k tématu to je a nechce se mi zakládat novou diskusi
Potřebovala bych se zeptat:
Po ukončení RD jsem plynule navázala pracovní neschopností. Na RD jsem byla 3 roky a nyní jsem tedy na neschopence a zatím mi nepřišla od zaměstnavatele, žádná platba (první výplata nemocenské). Než to budu zjišťovat přímo u něj chci se zeptat jestli mám vůbec na něco nárok? Vím, že nějakou dobu nemocenskou vyplácí zaměstnavatel a nevím jestli mám na něco nárok, když jsem de facto nepracovala?
Nepřišla mi ani výplatní páska…
- Citovat
- Upravit
Murko to bude určitě ono.Člověk se musí doprošovat,aby dostal pár korun.A vinou někoho je bez peněz.
Raději se nebudu rozčilovat,ale je to bordel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Curly,
za-tel platí prvních 14 dní nemocenské. Platí pouze za pracovní dny, a první tři pracovní dny jsou neplacené.
Od 15.dne vyplácí nemocenskou správa soc.zabezpečení.
Určitě si zavolej do práce a zeptej se, kdy dostaneš výplatí pásku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
makina - děkuju moc. Já jsem nastupovala na nemocenskou 17.6. což by odpovídalo, že do konce měsíce platil zaměstnavatel…Ale mám opravdu nárok na něco i když jsem tam fyzicky vůbec nepracovala?
- Citovat
- Upravit
Taky záleží, jak máte stanovený výplatní termín. Pokud posílají pásky třeba poštou, má ještě čas na to, aby ti došla.
Za-tel vyplácí náhrady podle stanového plánu směn, podle mého názoru, pokud jsi nerozvázala pracovní poměr, na výplatu náhrad nárok máš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit