Nevysypávání popelnice

Anonymní
13.9.24 07:41

Nevysypávání popelnice

Maminky, prosím vy, které bydlíte v domě a máte „vlastní“ popelnice, jak byste řešily nevysypávání popelnice popeláři? Máme popelnici, bohužel pouze jednu. A taky jednorázové pleny. Vývoz teoreticky jednou za 14 dní, na jaře nejezdily měsíc, pokazilo se jim auto. Teď měli přijet včera, ale pršelo… Přijeli dnes brzo ráno, budiž. Ale popelnici půlku nechali nevysypanou. Když jsem si volala na technické služby, můžu za to já, podle ochotná pracovnice řekla, že tam musím dávat odpadky jemně, s láskou, aby se nekously. Kam mám dávat pleny, neřekla. Takže podle ní by popelnice měla bÿt ideálně prázdná asi. Vím, vše je o lidech, ale màm pocit, že veřejné služby jsou za trest. Myslela jsem, že popeláři s popelnici vždy trochu bouchají, aby vše vypadlo. Vždy tam zůstal nějaký ubrousek, něco malého. Takže otázka zní, jak s jednou popelnicí ( odpad třídím) a miminem přežít nevyvážené popelnice, které se samozřejmě platí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.9.24 08:17

Tak tos tam musela mít parádně napěchované, když se to nevysypalo… Zvážila bych přiobjednání druhé popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
13.9.24 08:23

Tak tohle asi moc nevyřešíš, pokud nejsou ochotni zajet extra k tobě, tak to musíš pořešit jinak. Ono, jestli jsi tam ten odpad moc zmáčkla, tak se to holt nevysypalo, schválně to asi nikdo neudělal. Máš možnost buď se domluvit s nějakými sousedy, kteří svoji popelnici nenaplní (důchodci, chalupáři) nebo prostě odvézt rovnou na skládku, kde za to zaplatíš. Osobně bych zkusila poprosit nějaké ty sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 08:27

@unuděná ne, bylo to tam na volno, nic na okraji přilepené, ani nebyla výjimečně přetékají… Další popelnici bohužel objednat nejde, až od počtu lidí v domácnosti 6…

• Citovat
  • Upravit
53190
13.9.24 08:27
@Anonymní píše: Více

To se mi nezdá, vždyť oni to dávají do toho zvedače, celou popelnici otočí hlavou vzhůru a vysypou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 08:29

@Housenkaromca já vím, že ne. Max. se přestěhovat. S důchodci to asi neklapne, ti mají jednu nalestěnou popelnici, ani nemají na tříděný odpad, takže ji asi musí mít dost plnou. :) jinak tady každý má jednu popelnici a každému před vývozem přetéká odpadky tak, že nejde zavřít víko.

• Citovat
  • Upravit
451
13.9.24 08:31

U nás je možnost vyzvednout si odpadkové pytle na pleny a pak je na sběrný dvůr odvést. Ale teda nikdy se nám nestalo, že by se do popelnice nelezly a to hlavne v zimě je plno odpadu z kotle. A jednou jsme ji meli taky z půlky nevysypanou, ale to byla naše chyba opravdu se to sprajclo. Když vidím jak se ta popelnice sype do toho vozu a celá se u toho třepe, tak je blbost, že by něco navolno zůstalo v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
13.9.24 08:32

Zkus víc třídit.
Máme čtyři děti, bez plen tedy už, ale popelnici dávám na vývoz 1× za dva měsíce. Třídím úplně všechno, směsného odpadu máme minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 08:33

@unuděná nevím, no. Oni s těmi popelnicemi i dost hází a taky je vysypané postaví tak 5 metru od původního místa… Takže k sousedům chodím pro vyšlapanou popelnici :mrgreen: asi je to o lidech, zjevně spěchali, aby moc nezmokli. Vím, že to nějak budu muset přetrpět, s technickými službami to řešit nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.24 08:34

@lu369 máme popelnici na směšný odpad, plast, papír, bio. Sklo se tady netřídí. Pleny udělají dost, vždy ke konci už počítám dny, kdy bude vývoz.

• Citovat
  • Upravit
53190
13.9.24 08:35

Jestli jsi doma, tak se příště mrkni, jak to vysypávají a případně na ně vyběhni, pokud to odfláknou a nezedvnou hlavou dolů. Koneckonců za tu službu platíš, takže nevidím důvod, aby to neudělali pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 08:36

@Alca1212 u nás bohužel možnost pytlů na pleny není… Uvidím příště, snad větsinu už vyvezou, i když nevím, jak tam vše nacpu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.24 08:37

@unuděná děkuji.

• Citovat
  • Upravit
95
13.9.24 08:46

S pytlíkama na pleny jsem se tedy ještě nesetkala, ale možná by bylo fajn si takové pořídit. Každopádně, máte velmi zvláštní popeláře, toto jsem ještě nezažila, aby byla vysypána jen polovina popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
13.9.24 08:53
@Anonymní píše: Více

Nejsem sice maminka, ale řešil bych to výzvou k plnění povinnosti adresovanou firmě, která to má na starosti + stížností adresovanou obci.

Příspěvek upraven 13.09.24 v 08:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová