Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popeláři se třeba dívají, jestli v popelnici není něco, co tam nemá být a pak ji třeba nevyvezou. Ale stát se mi, že by mi nevzali popelnici, kde není nic závadného, tak jdu na úřad s tím, že další rok neplatím. Když obec/město neplní službu, proč za ní mám platit. To jsou pořád nějaké daně, poplatky,… a pak na to někdo kašle. U nás třeba máme plán svozu odpadu na celý rok a tak je jasné, kdy přijedou. A je tam taky napsáno, že jezdí od pěti od rána do desíti do večera. Takže popelnici je potřeba jim nachystat už den před tím večer.
Hm, myslím, že jednou se stalo, že jeden svozový den nepřijeli, ale nějak připadlo na svátek, takže se svoz z 1×14 dní natáhl na 1× za měsíc. Mám další své popelnice a tak venku potom stál dvojnásobný počet popelnic.
Pokud to zvedli až nahoru a něco se tam seklo, opravdu to nemusí uvolňovat ručně. To není na stížnost. Upřímně, z toho, co píšeš, si myslím, že to tam máš napěchované a nejspíš se to neuvolnilo.
@Anonymní píše: Více
Máme popelnici na bio a na komunál, takže v sezoně střídání jeden týden bio, druhý komunál. Taky jsem používala jednorázovky. Ano občas se stalo, že komunální popelnice „přetékala“ odpadky, ale že by to bylo až takové, že se vysypala pouze půlka, to fakt ne, a to ty pleny zabrali kolikrát i půlku popelnice. Řekla bych, že jsi tam vyhodila něco, co „přilepilo“ část odpadu k popelnici a holt to nešlo vysypat (taky se mi občas stane). Za to fakt popeláři nemůžou. Pokud odpad nejde vysypat překlopením popelnice do auta, jak to mají ti popeláři vyřešit?
![]()
To je divné… u nás se vždycky ještě dívají, jestli to je všechno venku. Jestli se nevejdete do jedné, pořiďte si druhou, normálně ji kupce a zaplaťte odvoz na obecním úřadě. Sousedi to tak dělali, přes zimu v jedné popelnici pleny, v druhé popel. A sem tam nějaký odpadek. Asi toho odpadu máte nějak hodně, více třídit. My komunální odpad, pokud odečtu pleny, nemáme skoro žádný ![]()
@eumedon píše: Více
A jak bys to chtěl vyřešit? Popeláři svou práci odvedli, ale část odpadu zkrátka nešla vysypat. To jako ti popeláři mají do té popelnice vlézt a ručně se hrabat v odpadcích, aby odpad odlepily?? To fakt není v jejich náplni práce.
@werajsik píše: Více
Asi jsem to špatně přečetl. Pochopil jsem to tak, že popeláři svou práci neodvedli.
@eumedon píše: Více
Zakladatelka píše, že přijeli ráno a že půlka popelnice zůstala nevyvezená. Já jsem pochopila, že měla popelnici plnou, z toho půlka odpadu vysypat šla a půlka zůstala v popelnici. Což se může stát - do popelnice se vyhodí něco, co ten odpad slepí k sobě i k popelnici (občas se mi to taky stane). Pokud to nejde vysypat a nepomůže ani „zatřepání“ popelnicí na vidlici, tak to nemají ti popeláři jak vysypat.
@werajsik píše: Více
Mně se to ještě nestalo. Pokud bych do popelnice vyhazoval něco, co by to mohlo udělat tak pod to dám něco těžkého - rozbitý beton, třeba.
Pokud ti popelnici nevyvezou, nebo v ní nechají odpad, tak si zavolej tomu, komu platíš poplatky. Pokud městu, obci, tak jim. Není možné, aby přijeli po měsíci, když máš mít popelnici vyvezenou 1×14 dní. Ale musíš to reklamovat. To samé, když vyvezou půlku.
@Adaneli píše: Více
ano, taky bych radila, řešit s městem, obcí,,
nicméně není možné úmyslně vysypat pouze půlku popelnice - opravdu tam musela mít něco hodně napěchovaného, co se šprajclo - což ty slepené napěchované pleny můžou být
@Adaneli Přesně tak. Nám se dvakrát stalo, že nám nevyvezli popelnici, protože ostatní měli popelnice na chodníku a my popelnici na plácku k tomu určenému. Ale asi se jim nechtělo udělat krok, dva navíc a podívat se, jestli je plná. Byla plná z půlky, ale i tak si myslím, že by ji měli vyvézt. Manžel volal starostovi, když se to stalo podruhé (fakt nevidím důvod, když je tam plácek, kde mají popelnice stát, aby se nechávali na chodníku, kde překáží) a světě div se. Už to vyváží. Stačí se jen slušně domluvit, zeptat, zavolat.
My teda máme dvě velké popelnice. A do každé dáváme obrovský pytel, když je prázdná. Pytle objednává manžel někde v eshopu. Poradila nám to známá, která dělá na sběrném dvoře šéfovou. Nestane se, že by tam něco zůstalo.
@Petr-33
Ty máš všechny čipováné nebo nemáte čipy? My máme od letošního roku nově čipované popelnice každý. Takže my dvě popelnice = 2× čip, protože to nějak váží nebo co. Bez čipu žádnou jinou nevezmou. Čím víc čipů, tím víc se platí.
@Kelsey1 píše: Více
to má každé město, každá obec jinak,
my jsme si zase přikoupili za své popelnice-nádoby, takže máme 2 na komunální a 2 na bio odpad a platíme stejně, jako za jednu popelnici