Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,jsem plná smutku a bolesti,tak se vám chci svěřit.Mám předčasné stárnutí vaječníků,takže jsem byla zařazena mezi čekatelky na darovaná vajíčka.Čekala jsem půl roku a ládovala se hormonama.Ve čtvrtek mi konečně volali z apolináře,že pro nás mají dárkyni.Taková nečekaná radost se ani nedá popsat,ale myslím že to každá z vás znáte.V pátek jsme šli s manželem „odevzdat spermie“-měli jsme počet 80milionů.Dnes ráno(v sobotu) jsme si v jedenáct hodin měli zavolat jak se embria vyvíjí.Laborantka nám řekla,že z pěti vajíček oplodnili tři ale ty se jako dvojbuněčné přestali vyvíjet.Takže se žádný transfer nekoná.Jsem z toho fakt zoufalá,tolik jsem se těšila a ted zase musím čekat bůh ví jakdlouho než se najde dárkyně.Chci vás poprosit,jestli s tím máte některá zkušenost?Stalo se to taky některým z vás?
Prosím poradte.
Veronika
Ahoj ja mam podobnou zkusenost, ja jsem v poradku, muz ma spatne SPG, pri prvnim IVF mi metodou icsi oplodnili 19vajicek a 13 se vyvijelo no 3 jsme zamrazili a ostatni sly na prodlouzenou kultivaci do 4dne se uzasne vyvijely a pak najednou VSECHNY se zastavily a umrely
tve pocity naprosto chapu, nikdo ti nerekne proc se to stalo, ale stalo se, ted me ceka Ket ale moc se bojim, aby ty tri mrazacci byli v poradku.
Ahoj ja mam podobnou zkusenost, ja jsem v poradku, muz ma spatne SPG, pri prvnim IVF mi metodou icsi oplodnili 19vajicek a 13 se vyvijelo no 3 jsme zamrazili a ostatni sly na prodlouzenou kultivaci do 4dne se uzasne vyvijely a pak najednou VSECHNY se zastavily a umrely
tve pocity naprosto chapu, nikdo ti nerekne proc se to stalo, ale stalo se, ted me ceka Ket ale moc se bojim, aby ty tri mrazacci byli v poradku.
holky,a měly jste v pořádku genetiku?slyšela jsem,že dnes dělají i genetiku z embrií,jestli jsou v pořádku,nemusí prý být vždy zdravá.mě genetiku před IVF nedělali,čeká mě to za týden,tak mi je to divné.
Ahoj mate nekdo zkusenost ze se vam neoplodnila embrya me vysli tri,ale ani jedno se neoplodnilo ale nevim pricinu protoze imunologicke vysetreni a geneticke nam vyslo v poradku a manzel ma sperma dobre ,dekuju
Ahoj holky, mame s manzelem idiopatii, zkousime dite 4 roky, jsme po 3 IUI.. Nyni prvni IVF..stimulace velke davky, i pres to mi dozral jen 1 dominantni folikul/ mudr se moc netvaril/ byla jsem na odber vajicek ale bez narkozy(prirovnal to k odberu krve, tak pro ne ze?) mudr tam nasla jeste 4 male folikuly/ hrozna bolest/ priste jedine s narkozou/ 2 dny jsem nemohla chodit. druhy den mi po tel rekli ze mame 2 zrala vajicka a 1 se podarilo oplodnit, rozplakala jsem se dojetim, jak ze me vse spadlo, ze ta bolest a strach nebyly zbytecne, za dalsi 3 dny jsem mela volat, kdy pujdu na transfer embrya, moc nadsena laborantka nebyla a rekla at zavolam zitra/ psychicky jsem byla pripravena, ale ne na to ze je transfer zruseny a ze nase jedine embryo zaniklo
, jsem nestastna, je mi 32 a doufam ze se nam zadari, neco tomu musime objetovat, to nemluvim o mem strachu z jehel atd..
Holky moc nam vsem fandim, verim! ![]()