Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky ![]()
Měla bych na Vás dotaz ![]()
Právě se rozhodujeme do jakého Caru v Brně jít. Zatím jsem částečně rozhodnuta pro REPROMEDU. Proto bych ráda uvítala jakoukoli informaci, co se tohoto centra týče.
Doporučení od lékaře mít budu a nejspíš, tak na 98% nás čeká IVF. Chtěla bych vědět, jak jste spokojeni. Jak dlouho je čekací doba od prvního objednání po tel. po osobní konzultaci?? A jak jsem spokojeni s péčí??
Předem děkuji za informace. Uvítám i negativní
ahoj,
do Repromedy chodím od září loňského roku. Jsem po počáteční nedostatečné důvěře maximálně spokojená. čekací doba žádná, vezmou tě hned, každé konzultace s tebou velmi ochotně provádí, nečekáč v čekárně, příjemné prostředí. Šla jsem tam poprvé bez doporučení lékáře, uděli nám SPG a mě vyšetření krve na hormony.
Hned na další schůzce nám sdělili dosti špatné výsledky (oběma) a hned navrhly IVF, proto jsem psala o počáteční nedůvěře.
Ale tím, že mi zjistili problém se štítnou žlázou a poslali mě k endokrinologovi a po té až se vrátím jsem se přesvědčila, že je to ok. I SPG manžela jsem si ověřovala na Obilném trhu a je to ok. Navíc na Obilňáku jsou strašné čekací lhůty a to prostředí na mě působilo dost depresivně.
V únoru jsem se vrátila zpět do Repromedy, už s probíhající léčbou ŠŽ a udělali nám genetiku, ta vyšla dobře a nyní procházíme prvním IVF+ICSI. Kdykoliv mám problém nebo nevím co a jak, hned můžu přijet a vše se mnou ochotně řeší. Za cca. 14 dní jdu na odběr vajíček tak Ti můžu poreferovat další nové poznatky ![]()
Lucka
LUCISKA,
moc dekuji za povzbuzuji informaci…
Studovala jsme i jejich web… a toto centrum mi doporucuje muj Gynekolog, nejka s nimi spolupracuje.....
A jak dlouho trva objednaci lhuta??…
Moc Ti drzim pesti, aby vam to vyslo!
Takze ted stimulujes… no 14 dni utece jako voda:-)
Budes moc hodna, kdyz mi zase pisnes, co a jak…
Krasny den! a to ze opravdu je…
nemáš zač ![]()
nenazvala bych to objednací lhůtou, já jsem tam volala a hned ten týden jsem byla na první návštěvě. Není dlouhá vše s tebou proberou a budou chtít udělat testy, sdělí Ti za jak dlouho budou výsledky a rovnou si tě objednají na první delší konzultaci.
Oproti tomu na Obilném trhu jsem čekala třeba měsíc a půl.
V Repromedě je navíc takové „domací prostředí“
a opravdu velmi ochotný personál.
Lucicku, pomalu se zacinam tesit:-)
No jsme zvedava, nejake vysledky si vezmu od sveho Dr. a zavolam tam… SPG nam teda jeste nedelali… tak na ten sjem taky zvedava, i kdyz u nas problem s otehotnenim nejspis nebude, jen to nedojde na to spravne misto…
No jsem zvedava, podle fotek to tam vypada prijemne…
Tak ja padim domu, vecer mrknu z domu ![]()
Zatim hezke odpoledne!
Já chodím do Unici ale píšu s holčinou jménem Dadka, a ta má první dítko z Repromedy a včera jí tam potvrdili na UTZ druhé těhu. Z toho co píše, velmi lituji, že jsem si vybrala Unicu a ne Repromedu, váhám o přestupu. Jinak přeju hodně štěstí a brzké těhu.
Jeeee PUSIKU, super!!!
O UNICE jsem take slysela… teda respektive neco si precetla…
Dadka - velka gratulace!!!
Takze je s pristupem spokojena??…to je super a mate nejakou diskuzi?
píšeme si na www.neplodnost.cz. V pokojíku IVF 2007. Klidně přijď a Dadka ti určitě ráda poradí s čím budeš chtít. Do Unici nedoporučuji, platíš prodlouženou kultivaci a trasfér se koná už 3 den a né až pátý. Takže dostaneš osmibuněčná embria a né blastocity. Přitom blastocity se daleko lépe ujímají a hlavně se už pozná líp která embrijka jsou špatná. Já byla při svém prvním IVF pěkně pitomá , že jsem netrvala na delší kultivaci, když už ji platím. Celá nedočkavá už už aby byly embrijka u mě , no a teď mám smůlu a musím na KET. Třeba kdyby déle kultivovali tak vybrali ty správné. No nedá se to stopro určit. Pokud nevíde KET, budu se rozhodovat jestli zůstanu nebo ne. Tobě hodně štěstí
Pusiku, dekuji, urcite nakouknu - dekuji za pozvani:)) a hodne stesti, at to vyjde!
Kez By: ahoj sem tu mezi vami dnes poprve.My sme s manzelem uz byli na doporuceni dr v Repromede a zatim dobry, no teda jako lidi tam dobry ale vysledky blby
. jinak zatim nic vic o repromede nevim jen to ze se hodne zabivaji embriema a jejich vyzkumem jako jediny tady v Brne. taky bych rada slysela na ne neci nazor a zkusenosti.
ahoj ilco,
Repromedu mohu jenom doporučit, jak z vlastní zkušenosti tak i ze zkušenosti mých přátel. Byli jsme tam s manželem velmi spokojeni, všichni jsou tam moc příjemní a vstřícní. Pomohli nám k největšímu štěstí v našem životě!! ![]()
Pokud se nám druhé mimi nepodaří přirozenou cestou, máme tam schované ještě dva mrazáčky.
Co se týče diagnozy problém byl u mě i u manžela - on 5% pohyblivých spermii a já se léčím se štítnou žlázou a k tomu mám jěště PCO.
Pokud by tě zajímalo něco konkrétního napiš, rádá Ti co budu vědět zodpovím
Luciška
Luciska: no teda ty si mi udelal ohromnou radost
jo zajima me snad vsechno.
U nas je to tak ze manzel pred 10lety prodelal nehodu na motorce a tak mel pocit ze asi neni neco v poradku kdyz nam to (sice je to jen pul roku)nejde. Tak ho muj dr poslal at si skoci na SPG no tak tam sel na odber no a na vysledky sme sli spolu, byli do dvou dnu. No ja to necekala ze to bude tak spatny a rozbrecela sem se tam, strasne me to mrzelo. Takze sme se ani moc nezvladli zeptat co a jak dal. Muj manzel jich pry ma malo a malo pohyblive. progresivne rychle tech ma 0% a pomalu tech ma 25% a s normalni morfologii jichh ma 13%. jak byl na tom tvuj manzel? No a ja sem vpodstate na zadnym vysetreni jeste nebyla. Akorat ted sem byla u svyho dr s vysledkama tak mi udelal prohlidku a podle vysledku jestli nebudu mit nejou tu potvurku (kvasinky,…) tak se obedname do repromedy. kdy vas vzaly na konzultace a jak to probihalo a za jak dlouho si cekala mimco?
Pokud ti to nevadi rada bych vedela vsechno, chci byt na to pripravena a ne se tam zase hroutit. sem strasna citlivka vsecko me rozbreci i blba reklama na plynky
![]()
Tak já Ti to zkusím celé popsat ![]()
do repromedy jsme přišli v září 2006, to bylo po půl roce snažení, přišlo mi to divný a chtěla jsem mít jasno.
Udělili manžovi SPG a mě odběr krve na hormonální rozbor.
To dopadlo tak jak jsem ti psala, manža 5% pohyblivých jinak mrtvé a zmutované a já totálně všechno špatně. Zjistili mi tu špatnou funkci štítné žlázy, vysokou hladinu testosteronu a ostatní hormony vypovídaly o tom, že vůbec neovoluji=PCO. Takže nejdřív jsem musela začít řešit tu štítnou žlázu, v Brně máme strašně dlouhé objednací lhůty, takže než jsem se někam dobrala a navrhli mi léčbu tak byl únor 2007 a to jsme se vrátili zpět do repromedy.
Ještě jsem zapoměla, že v prosinci jsme byli oba na odběru krve kvůli genetice, trvá to přes měsíc než příjdou výsledky, tak si to nechte udělat co nejdříve. Genetiku naštěstí máme naprosto v pořádku. Toto vyšetření se dělá jenom jednou v životě a je zdarma.
No a k tomu únoru, provedli se znovu vyšetření, já i manža (SPG se po 3 měsících dělá znovu) a připravili nám plán.
Dají ti různé léky (prášky a injekce) aby si v tvojem těle vypěstovali ve vaječnících plno folikulu, ze kterých pak odebírají ty vajíčka. Tady je to tak, že každý má léky rozdílné je to právě podle té hormonální hladiny. No a pak už chodíš jenom na kontrolní UTZ, kde se sleduje růst a počet těch folikulů, aby se naplánoval včas odběr.
U mě se musel první cyklus přerušit ještě před odběrem, protože se mi udělala cysta. Taky jsem to obrečela, ale zase jsem nabrala optimismus, že nic není ztraceno. V Repro mi udělali punkci cysty a já počkala na měsíčky a začali jsme znovu. Tentokrát to vyšlo ok, 12. května mi dělali odběr a 17. května mi tam šoupli dvě embrijka. Vajíček mi odebrali 11, 8 se podařilo oplodnit a 4 to přežili do toho páteho dne a v pořádku, takže 2 máme zamražený, kdyby se nám druhý mimčo nepodařilo přirozenou cestou.
Injekci se vůbec neboj, nebolí to, píchala jsem si je sama, ukázali mi jak a fakt je to bezbolestné.
Chodila jsem k doktorce Hromadové, ale vyšetřovali mě i ostatní, při těch častých návštěváchto ani jinak nejde, ale maximální spokojenost!
11. června mi paní doktorka potvdila srdeční akci u jednoho embrijka a těd máme doma nádhernýho chlapečka ![]()
Pokud Ti můžu poradit, naprosto se odprosti od toho, že něco takovýho podstupuješ, musíš si neustále opakovat, že se nic neděje a že všechno dobře dopadne. A už vůbec nikam nespěchejte, pěkně v klidu, objednejte se na tu první konzultaci, stejně musí vyšetřit ještě tebe a uvidíte.