Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Perulko,
ty jsi toho taky zkusila. A s tím hyperstymulačním syndromem to je teda síla! Jak se to mohlo stát? Tobě nedaly dávku hormonů na míru? Ptám se, protože když mě moje gynekoložka stimulovala (dala mi Clostylbegyt), aby zjistila jestli se mi tvoří vajíčka tak mě bylo hrozně špatně a musela jsem to hned vy:,–(it. Bojím, že nebudu dobře stimulaci snášet ![]()
Perulko, ušla jsi kus cesty a na jednou jsi v 31tt to je krásný, gratuluji a přeju ti moc štěstí
Matesko, úplně tě chápu a toho tvýho. Když mýmu manželovi zjistili špatný SPG tak z toho byl taky úplně zdrcený. Museli jsme se přes to přenést, byly chvíle kdy to člověk vzdával. Teď už jsme díky internetu úplně někde jinde. Dá se tady najít tolik informací až z toho jde hlava kolem. Zkušenosti jiných, kteří si tím taky prošli jsou k nezaplacení. Díky za ně.
Naordinovali jsme si plno vitamínků, ještě si skočíme na další SPG a uvidíme co bude dál.
Ilčo, jestli tě trápí kvasinky tak bašti hodně jogurtů a nebo si kup probiotika v lékárně. Já na ty mršky taky trpím tak vím jak to člověka dokáže pěkně potrápit. Kam jedete na dovolenou? Smím-li se ptát.
Ahoj holky, nějak nemám čas se zapojovat
Teď jsem vás jenom rychle dočetla.
U nás o tom nikdo neví, že máme problémy i že se vůbec snažíme - ale asi to tuší, sice se nikdo neptá, a asi je to tak i lepší. Rozhodně bych nechtěla s někým rozebírat, jestli už jo nebo ne, nebo v čem je problém. Teda kromě vás tady. Ono by stejně nebylo s kým. Žádná z mých kamarádek totiž s otěhotněním problém neměla. Tak to asi vybírám za všechny ![]()
Ale některý už toho máte za sebou fakt hodně. My po třech a půl letech snažení jenom ten jeden SPG. A manža se o ničem dalším nechce bavit. Myslím si, že info si na netu určitě hledal, ale nemluví o tom. Na toto téma je u nás tichá domácnost
bohužel.
Až budu mít chvilku, zase se zastavím, zkusím vás aspoň průběžně sledovat
Ahoj Martesko, moc tě zdravím a nebuď smutná z toho, že se manžel uzavřel do sebe. Dej mu čas, musí to teprv rozdejchat. U nás se o všem hodně mluví a to je dobře. Taky jsme to chtěli všem okolo utajit, že jdeme na umělé oplodnění, ale nakonec se manžel přemohl a vysypal to z rukávů no já jsem žasla jak to dokázal. Vždyť je to takový choulostivý téma. Koukala jsem na něj chvíli jak blbá
Říkal, že mu to dalo přemáhání, ale díky tomu, že to jeho okolí přijalo s pochopením tak o to líp se mu o tom teď mluví. Byli jsme nakonec překvapení kolik takových lidí kolem nás je jen to v sobě dusily. My už zkoušíme otěhotnět klasickou cestou skoro 7 let takže to muselo být všem už dávno divný, že furt nic. Když měl někdo z blízkýho okolí blbý keci na ten způsob proč pořád nemáte mimi a tak tak jsme šly s pravdou ven a teď už se aspoň nikdo nediví a naopak nás strašně moc podporují a moc nám drží palce. Najednou nám chtějí všichni pomoct
Doteď si asi mysleli, že nechcem mít děti a to už nás dost štvalo tak jsem nakonec ráda, že to teď ví. Všem je to hrozně líto a někteří nám zjišťují informace sami od sebe, aby nám tu nelehkou situaci usnadnili.
Martesko, chápu tě, že to nechceš s nikým rozebírat já to taky neříkám každýmu na potkání taky se mi o tom nemluví lehce, ale aspoň mám v manžovi oporu. I když jeden z nás občas ztrácí optimismus tak se musíme neustále doplňovat. Je to u nás jak na houpačce. Chvíli dobrý a chvíli člověk ztrácí naději, že to někdy vyjde. Nesmíme přestat věřit, měj se moc hezky a klidně zas pisni. Budu se těšit, papa
Slavěno - oni samozřejmě ty hormony dávají člověku na míru, každé tři dny jsem chodila na kontrolu, přeměření a přepočet. Všechno bylo v pořádku až do odběru vajíček- po něm mi začlo být zle, ale ještě jsem to rozchodila. Ale pak po transferu se to zase zhoršilo a upozorňovali mě, že pokud budu těhotná, že se to ještě zhorší. A měli pravdu. Mně se ujaly obě embryjka, co mi dali a tak to bylo ještě dvakrát horší. no a pak už to mělo rychlý spád. Těhotenské testy jsem ani nedělala, protože to bylo jasné a pak už jen špitál a odsávání vody donekonečna,brrr. Ale jak říkám, přežít se to dalo a zase díky tomu jsem teďka odolnější a nemám ani strach z porodu, protože ten práh bolesti už je někde jinde. A říkám, že bych do toho šla klidně znovu a i půjdu, protože chci víc dětí. A co zjistili vám? Nebo co už jste absolvovali za ty roky?
Ilčo - a kdo ti řekl, že kvasinky jsou důvodem pro odklad? ty má dneska kdekdo a vliv to na to nemá.A před transferem si stejně děláš pravidelné proplachy pochvy. Jinak moje osobní zkušenost po dlouholetém trápení se s mykózama a podobnými svinstvy. Žádné prášky, čípky, prostě nic nefunguje. Maximálně na chvilinku. Začla jsem jíst laktobacily a po třech měsících se všechno upravilo a mám klid už dlouho. je to přírodní, pomáhá to i na trávení - nejlepší je od Swissu, mají ho v lékárně. Mám klid dokonce i teďka v těhotenství, kdy si většina mamin stěžuje na neustálé výtoky.
Hezký víkend všem!
ahoj holky tak kdy vy ste se dostali k pocitaci tak ja uz byla na ceste z prace domu. No a ted sem u brachy tak dneska sem tu zatim naposled a obecvim se tu az v patek nebo mozna pozdeji, no uvidim ale sem strasne rada ze tu sem s vama a strasne me to pomaha a je to uplne onecem jinem, proste mooooc dekuju ze tu ste.
Jo stema kvasinkama no me to jen muj doktor doporucil aby sme pockali do vysledku (delal mi i stery na rakovinu, tak proto taky). Jo taky kvuli tomu ze tento tyden sme na tech horach, a taky manza nastolil zdravou vyzivu tak si rikame ze by to treba mohlo klapnout jeste prirozene. No ale jinak se asi uz v patek jak se vratime obednam.
jinak to sem rada ze vim vic ohledne techto mylych potvurek a ze se delaji vyplachy ![]()
no sem rada ze to tvuj manza priznal a ze okoli bylo super. No budu to muset dat precist manzovi co si psala
![]()
Teda holky dneska je taaak krasne, uz se diky vam vpodstate tesim na to az se budu obednavat a bude se konecne neco dit ![]()
jo a jinak jak se mate takle v zivote? Ja mam doma zatim misto mimca kralicka a dneska sem ho vezla brachovy na hlidani zatim co budeme pryc tak snad mi znej neudela kouli nebo chrta ![]()
Tak ja se holky svama pro tento tyden loucim a hezky piste rada si vas pak prectu. Tak at se dari a uzivejte si slunicka
Jo a sem zapomela odpovedet jo jedeme pod insbruk a jedeme jen mi dva tak uz se tesim ![]()
Tak papa
Ahoj holky tak tu mame dobry pripojeni na net tak je to super ale dneska sem jak zbita to lizovani je desnej zahul aspon pro me
ale jinak strasne krasne a super tak papa a piste novinky ![]()
Teda Ilco! Ty si máš užívat dovolené a ne to tady „kontrolovat“
![]()
Ahojky všechny zdravím ![]()
Perulko, díky za tak dlouhou a výstižnou zprávu. Před tím jsem nikdy o hyperstimulačním syndromu a co to všechno obnáší neslyšela. Když už tak jen nějaký náznak a ty jsi mi to tak krásně vysvětlila. Ještě jednou díky a přeju ti moc moc štěstíčka, aby jsi měla tu vytouženou kopu dětí ![]()
Jsi silná a statečná ženská já bych to nevydržela určitě by to tam se mnou na sále seklo. Mě bude stačit aspoň jedno dítko i když bych raděj dvě, ale postupně. Jelikož se nám s manželem nedaří otěhotnět skoro 7 let tak mě moje gynekoložka zkusila dát Clostylbegyt (byl to takový pokus), aby zjistila jestli se mi tvoří dost vajíček a jestli mi dorůstá sliznice. Mě po těch prášcích bylo tak zle, že jsem to musela hned vy:,–(it a dál jsem si to už netroufla brát. Manžel se už na to dál nemohl dívat tak se sám rozhodl jít na SPG a tam nám zjistili tu špatnou morfologii atd. jak už jsem tady psala. No a teď papáme různé vitamínky a čekáme, jestli se to u něj náhodou nezlepší. Jsme stále na začátku a snad dojdem taky k tomu vytouženému cíli.
Měj se krásně a zas klidně napiš, budu se těšit. pa
Ilčátko
užívej dovolené. Máte tam dneska taky tak krásně? Tady svítí sluníčko snad se počasí nepokazí. Taky ráda lyžuju, letos jsme to stihli tady u nás v ČR 3× a stačilo mě to. Nejsem žádnej sportovec tak mě to taky vždycky hrozně zmůže
Měj se krásně, papa
Martesko
tak jaká? Už se manžel konečně přemohl a začal o tom vašem problému víc hovořit? Krásný den, pa
Ahoj Slavěno, on o tom prostě nemluví, a já už o tom ani nezačínám, protože to nikdy neskončí dobře
Ale spíš bych se tě chtěla zeptat, jaký zobete vitamíny? Že bych taky zkusila něco na:,–(it ![]()
ahoj holky tak sem to predcasne to lyzovani ukoncila ja sem uz nemohla desne me bolely nohy no holt vlezla sem na to po 3letech ![]()
jo tak vitaminky mam manza tyto: supradyn, vitamin E a prestal pit veskerej alkohol a ji hodne ovoce a źeleniny.Sme zvedavy jestli to pomuze takle se travuje teprve mesic a rikase ze dalsi SPG se dela az po 3 mesicich.
Teda holky ja sem mrtva a zmrzla tady zacalodesne snezit a ja nevidela muldy tak sem se parkrat malem octla na zemi. Du si dat poradne horkou sprchu.
Jinak sou tady desne krasny apartmnany, neco ve stylu jak byvaji zarizeny ti ukazkovy bytecky v ikei. Moooc se mi tu libi.
Jo a po sprse musim uvarit nejakej ten polotovarek pro manzu a sebe. Moc si to tu uzivame teda aspon ja
tak zatim