Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
lemaz píše:
Nee, ovulku mám v pořádku. Mám neprůchozí jeden vejcovod, jinak je vše v pořádku. No, ale stejně to nestačí k tomu, abych měla dítě. Mám za sebou jedno neúspěšné IVF. Na jaře se chystáme na další pokus.
Aha, to já mám právě problém s dorůstáním folikulů. jinak by to mělo být ok…jinka držím pěstičky
Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo z vás zkušenosti s poruchou zkapalnění spermatu. Manželovi to vyšlo na spermiogramu v Repromedě a lékař mu doporučil používat ACC long. Všechny ostatní hodnoty byly v pořádku. Ale pravděpodobnost přirozeného oplození kvůli té poruše je 0 procent.
Nevíte, jestli to ACC long někomu zabralo a za jak dlouho?
Gladiola čau, máme podobnej problém, vlastně stejnej, ACC měl, ale nemůžu říct, že by to fungovalo. U mého muže je ta porucha taková, že někdy je a někdy není, podstoupili jsme už asi 10 odběrů na různá IUI a jedno IVF a asi 25% těch odběrů bylo bez poruchy a zbytek s problémem. Muž teda hodně pije mlíko, prý by to taky mohlo mít vliv, takže toto taky je záhodno omezit.
Suvik, děkuji ti za odpověď. Tak nám asi nezbývá nic jiného než čekat, jestli to ACC long zabere a otěhotním přirozeně. I když při mém nepravidelném cyklu a často i bez ovulace tomu moc nevěřím. Pan doktor ale řekl, že to máme ještě tak dva až tři měsíce zkusit takhle a pak tam kdyžtak znova přijít a začali by s náma něco dál dělat. Pak by nám asi zbývalo už jen zkusit to IVF+ICSI. ![]()
lemaz píše:
No, to dost záleží na tom, jaký postup ti navrhnou a co si zvolíš. Existují preparáty v injekcích, které hradí pojišťovna, ale prý moc nefungují. Pak jsou preparáty kvalitnější, které si platíš sama a jsou v peru. Uvedu například Puregon. 300 jednotek 1300,–. Také záleží na tom, jakou dávku ti dají. Je to hrozně individuální, takže ti nikdo asi neporadí přesně. Ale jedno je jisté - levné to není.
Dobrý večer,po všech problémech,které jsme měli máme díky Repru 3 krásné kluky!6,5a dvojčata3,5roku.Jezdili jsme od roku 2000.jinam bych nešla! a to jsem dojížděla 360km.IVFnevyšla ani jednou ani mrazáčci.Ale stimulovana inseminace.obě těhu.držte se papa
ahoj holky, nezlobte se, že se budu možná ptát, co tu už padlo. Něco jsem četla a je toho tu strašně moc. Nikde jsem nenašla náš případ. Nemáte nebo neměla jste některá stejný problém jako my? Manžel má spermiogram v pořádku, moje doktorka mi tvrdí, že bych také měla být v pořádku, ovuluji, tak nevím kde je problém. I po Clostilbegytu nic. Snažíme se cca 1,5 roku a pořád nic, už jsem z toho zničená, tak jsme se rozhodli, že navštívíme CAR. Neměla jste některá stejný problém a jakou Vám stanovili diagnozu? Děkuji všem
AHOJ MAME DA SE RICT STEJNY PROBLEM.MANZEL MA SPERMIO OK.JA HORMONALNI PROFIL TAKY OK.A PRESTO SE 3ROKY MARNE SNAZIME.TAKY JSEM BRALA CLOSTIK A PREGNYL ASI 6MESICE FOLIKUL JSEM MELA VZDYCKY NADHERNY ALE NIKDO TONEVYSLO.OD LISTOPADU CHODIME V BRNE DO CARU,ABY ZJISTILI PROC TO NEJDE.HORMONALNI PROFIL I IMUNO VYSETRENI V PORADKU.ZITRA JDU NA VYSETRENI ZDA MA PRUCHODNI VEJCOVODY DELA SE TO AMBULANTNE.JEN MAM STRACH ZDA BUDOU PRUCODNE
já zatím na hormon.profilu ani na žádném tomto vyšetření nebyla, tak vůbec nevím, co mám čekat nebo co se bude dít, mám docela strach… :/
JA TEDA CHODIM DO CARU V BRNE NA OBILNAK JSU TAM SPOKOJENA PRIJEMNY SESTRICKY A I DOKTORKY.A VY SE CHYSTATE KAM?
moje doktorka mi doporučila právě repromedu, tak jsme se už objednali, uvidíme, mám z toho ale smíšené pocity. Přeji aby vám to brzy vyšlo a těšili jste se z miminka ![]()
petko hormonalni profil ty mela udelat gyndarka me ho udelala.niceho se neboj.zacnou urcite takle tvymu udelaji spermiogram a tobe napred hor.profil a imuno je to vse z krve a provadi se 2-5 jak dostanes menstruaci.takze se nemas ceho bat.aspon budes vedet kde je problem.taky preji hodne stesti
hanka1120 píše:
petko hormonalni profil ty mela udelat gyndarka me ho udelala.niceho se neboj.zacnou urcite takle tvymu udelaji spermiogram a tobe napred hor.profil a imuno je to vse z krve a provadi se 2-5 jak dostanes menstruaci.takze se nemas ceho bat.aspon budes vedet kde je problem.taky preji hodne stesti
Děkuji moc za podporu Hanko ![]()