Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Elisia píše:
Petka007 tak to o čem píšeš je asi nějaký nadstandard v repromedě nebo sis ho vydupala? oni totiž dnes mluvili jenom o ivf, inseminaci zavrhují - ale ne kvůli našemu výsledku prý to nemají rádi, bohužel mě nepřesvědčili asi jsem náročná .. a výsledek spermiogramu je takový že máme 3 rozdílné
Elisia, žádný nadstandard, MUDr. mi to sama nabídla. Měli jsme vše ok a i tak nám dala na výběr IVF nebo ten placený program, aniž by udělali další vyšetření… Tak zkuste jinou kliniku. Mě teď čeká kompletní vyšetření na Obilňáku, zatím jsem spokojená ![]()
@Petka007 Ahoj Peti,..já zase musím napsat, že jsme na tom úplně „naopak“.. Já zase s nechutí odešla z Obilňáku. Kromě HP a štítky mi nevyšetřili vůbec nic !!! A výsledky 1 IVF ? 7 vajíček a z toho jen 1 embryjko - negativní.
No přešla jsem do Repromedy a všechno se rozjelo, imuno vyš., hematologie, nový HP, znovu štítka, chlamydie, genetika… Nestačila jsem koukat,..a všechno bylo naprosto na návrh MUDr. a zdarma !!! IVF u nich pak dopadlo 17 vajíček, 2zavedeny a 4 mrazáčky. Bohužel to tedy zatím nevyšlo, ale nedávám to za vinu CAR, tam dělají co můžou. Na OBI se mě po 1 IVF jen zeptali " Tak co, kdy začnete zase stimulovat?„, žádné "Zkusíme ještě něco dovyšetřit, ať máme jistotu, že pro to děláme maximum“ - toto mi řekli v Repromedě.
Tak taková je tedy moje zkušenost. ![]()
@Cinkilinki Ahojky
Smím se zeptat na to imunologické vyš., co tady zmiňuješ? Píšeš, že ho máš z Prahy,..ale proč? Vždyť v Repromedě ho dělají taky, ne ?? ![]()
asi záleží, jaký má pár problém. Mě vyšetřili jen HP, který byl v pořádku i manželův SPG a hned mě navrhli IVF. Na Obilňáku mě čeká konkrétní vyšeření. Asi je to individuální, na koho člověk narazí, ale za mě Repromeda prostě ne ![]()
Já jsem v Repromedě moc spokojená. Výše nákladů je různá, záleží jakou máte pojišťovnu. Je dobré se předem zeptat a případně přejít k jiné pojišťovně. Vím o jedné paní, která změnou pojišťovny ušetřila 15 tisíc. Já podstoupila ivf v prosinci 2011 a stálo nás to 25 tisíc (jsem u VZP). Bohužel jsem musela v 8 týdnu podstoupit revizi, jelikož se ani u jednoho plodu nevyvinulo srdíčko. Teď čerpám síly na další pokus. Ale musím říct, že než jsem podstoupila ivf nám dělali plno vyšetření. Manželovi genetiku, hormonální profil, vyšetření na cystickou fibrózu a spermiogram . Mně dělali genetiku, hormonální profil, vyšetření na cystickou fibrózu a vyšetření štítné žlázy. Dalších plno věcí mně dělal můj gynekolog a výsledky jsem předávala v caru.
Musím říct, že není pravidlem tato vyšetření dělat. Od dvou kamarádek, které podstoupili ivf jinde vím, že jsou po přechodu do Repromedy překvapeny co jim vše dělají a hlavně ze solidního jednání. V jednom caru v Brně kamarádce řekli výsledky mezi futrama v čekárně před dalšími lidmi a to se prostě nedělá. Nám nábízeli různá řešení ivf a vždy s námi řešili i finanční stránku, která by nám vyhovovala.
Já jsem naprosto spokojená a všechny holky co znám a chodí do Repromedy taky.(2 z nich už mají děti, jedna je v očekávání a 2 čekáme na 2. IVF)
Můžu jen doporučit
Ahoj,
Jsem tu nová tak mám nějaké otázky.
Právě jsme se s přítelem dozvěděli že budeme muset jezdit do nějaké kliniky na asistovanou reprodukci.Nemame žádní inf.o klinikách a gyn.mě posílá do Repromedi.
Jaké máte sní zkušenosti?
Náš problém je na obou stanách přítel nemá žádné spermie a mě nedozrávají vejíčka,mám více mužskych hormonů a od 13 ti.se léčím se ŠŽ. V mém okolí nemám nikoho ským bych se mohla o takových starostech promluvit kdo má takové zkušenosti.
Děkuji za rady…
@lenuleeee píše:
@Cinkilinki AhojkySmím se zeptat na to imunologické vyš., co tady zmiňuješ? Píšeš, že ho máš z Prahy,..ale proč? Vždyť v Repromedě ho dělají taky, ne ??
Lenul, já jsem si našla imunoložku, která publikuje přímo k mému problému - antifosfolipidovému syndromu, tak proto. Vlastní iniciativa se mi vyplatila. V Repromědě nám pak vyšlo 1. IVF po čtyřech letech neúspěchů. Jsem teď ve 21. týdnu, už krásně cítím pohyby miminka a doufám, že zdárně dobojujeme do konce ![]()
Také máme za sebou první konzultaci v Repromedě
Už jsem si byla pro výsledky SPG a mého HP, ještě čekáme na genetiku. Zjistili mi až moc velkou zásobu vajíček, nemají místo ani sílu dozrávat, takže nás čeká IVF, asi v září.. ![]()
Ahojky, chci Vás podpořit a Repromedu jen a jen doporučit. Jezdila jsem do Repromedy před 10lety a byla jsem nadšená jednak s péčí a jednak s lékaři, moc nám pomohli, máme 8leté dvojčata kluky. Jediné kouzlo bylo to, že jsem od začátku věřila, že nám pomůžou a ono to vyšlo, sice až na potřetí, ale vyšlo!!! Tak držím palečky!!! Jana ![]()
@Jjaaanina píše:
Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat ohledně IVF. Chystáme se Repromedy, u mě i u přítele je všechno v pořádku, ale prostě to nejde. Někde jsem četla, kolik peněz to stojí, ale sestřenka byla před 5 lety a platila pouze 500,–Kč. Můj gyn. lékař chce po nás 1000,–Kč za vstupní konzultaci ohledně umělého oplodnění, je s Repromedou v kontaktu a tak do Brna bychom jeli akorát na odběr a pak na zavedení. Jinak veškeré kontroly a sledování u svého gyn. lékaře. Nevím ale, jestli ten vstupní poplatek je i v přímo v Repromedě. Díky za Vaši odpověď a všem přeji hodně štěstí.
Tak my jsme zatim platili 60.000,– takze 500,– to urcite nebude
!!!
Ahoj holky, mohu se k vám přidat a případně pozjistovat nějaké informace, dneska jsem byla na gynde a předali nás do CAR repromeda v brne, i po stimulaci utrogestanem stale trpím na Oligomenorea, PCO, takže nás čeká vyšetření včetně spermiogramu. Můžete mi přiblížit co nás všechno čeká?
Taky mám PCOs a taky jsme chodili do Repromedy. Šli jsme tam v červnu, udělali všechny testy pres prázdniny, v září jsme měli prvni nativní IVF a minulý týden me předali zpět k obvodní gyndarce v 7tt
Jinak jsou tam moc hodní a milí, nemůžu si stěžovat absolutně na nic
Tak moc držím pesti, aby jste se také dočkali co nejdřív ![]()
@Maky.p píše:
Taky mám PCOs a taky jsme chodili do Repromedy. Šli jsme tam v červnu, udělali všechny testy pres prázdniny, v září jsme měli prvni nativní IVF a minulý týden me předali zpět k obvodní gyndarce v 7ttJinak jsou tam moc hodní a milí, nemůžu si stěžovat absolutně na nic
Tak moc držím pesti, aby jste se také dočkali co nejdřív
a jak je to cenově? to se platí hned při první návštěvě?
@petullle Ahoj, záleží, jestli máš všechna vyšetření. V Repromedě ti napřed udělají vyšetření a podle výsledků se rozhodnou. Určitě ti udělají hormonální profil, hematologii a jestli potřebují tak i genetiku. Vyšetření hradí pojišťovna, takže při první návštěvě zaplatite tak maximálně 30 Kč. Ten spermiogram hradí pojišťovna taky. A podle výsledků vám nabídnou řešení.
Petka007 tak to o čem píšeš je asi nějaký nadstandard v repromedě nebo sis ho vydupala? oni totiž dnes mluvili jenom o ivf, inseminaci zavrhují - ale ne kvůli našemu výsledku prý to nemají rádi, bohužel mě nepřesvědčili asi jsem náročná .. a výsledek spermiogramu je takový že máme 3 rozdílné