Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vercaamartin tak pan Koukal už tam nepracuje (nám to ani nechtěli říct, jen že je prý nemocen a tak ho zastoupí paní doktorka) - přišlo mi to trošku nefér jednání
pokud bys zjistila, kde teď působí budem rádi
@Lulu007 TO JE škoda protože bych šla opět do jeho péče
to teda nevím kde se dá zjistit co dělá snad se zeptat tam někoho ![]()
Dobrý den,
Jsem tady nová a chtěla bych se někoho z vás zeptat, zda máte zkušenosti s preimplantační diagnostikou v Repromedě v Brně. S přítelem plánujeme miminko. Jelikož se z jeho strany v rodině objevilo vzácné genetické onemocnění, netroufáme si jít do dítěte přirozenou cestou. Ráda bych věděla, co vše mě bude čekat, jak dlouho vše bude trvat a co hradí a nehradí pojišťovna. Předem děkuji za každou odpověď. ![]()
@Týnninka I indukovaných případech pojišťovna výrazně přispívá na test sedmi embryí. Do nedávna měli na toto smlouvu ale jen z VZP a VoZP, nevím, jak je to teď. My jsme pře dvěma lety za těch 7 embryí platili 18400 (teda pouze za PGD), každé další se pak připlácelo 7000 (my jsme připláceli jedno navíc).
U PGD se používá metoda ISCI, kterou taky pojišťovna nehradí. Ale je třeba, aby se oplodnilo opravdu co nejvíc vajíček.
Já jsem měla průměrné dávky léků, možná spíš malinko nižší, jedenáct odebraných a osm oplodněných vajíček a osm jich prošlo PGD. Celkem jsme platili asi bez tří korun padesát tisíc.
Jinak se mrkni na aktuální ceník, možná se hodně změnilo. Určitě ty úhrady od pojišťovny.
Smím se zeptat, proč jste připláceli 7000 Kč navíc? Vaše embrya nebyla zdravá?
Ahoj holky, chci se zeptat na info ohledně tohoto centra.
Chci zde přejít z reprofitu a to proto, že tam člověk musí měsíc čekat až ho objednají, což mě příjde uplně postavené na hlavu, když potřebuji podle ovulace atd…
Můžete mi prosím poradit, jak je to tam s placením? Nemám žádanku..Slyšela jsem, že se tam za vše platí, ale nevím co je na tom pravdy.
Dělají tam i IUI?
Děkuji za odpověd.
@hyppytime Ahoj, základní vyšetření jsou zdarma. Za IUI se platí 1000 Kč a pak podle toho, jaké léky používáš. Třeba za Ovitrelle se doplácí 400 Kč. Objednací lhůty jsou krátké.
@fiona313 Tak to je super, gratuluji ![]()
A ke komu si chodila? Já jsem objednaná k primářovi.
Hele a když nemám žádanku tak to nemá vliv na ceny? Kdyby jo, tak bych pro ni skočila na gyndu..
@fiona313 Myslíš, že je reálné když tam jdu v uterý a OVU budu mít asi v pátek udělali IUI?
A lze provést IUI s hodně špatným spermiogramem? Promin, jestli se moc ptám. ![]()
@hyppytime Tak proč ne? Ale s tím spermatem nevím.
Nám řekli při lehce zhoršeném spermiogramu, že by bylo lepší IVF. IUI se dělá při lehké formě mužské neplodnosti. Ale tím, že to zkusíte, tak určitě nic nepokazíte. Moc držím palce. Dej vědět. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat jestli některá z Vás byla v Repromedě na IUI, jak to probíhalo???
Tedy zajímá mě jaká stimulace, potom jestli dělají UTZ těsně před zavedení sperma, a jestli dávají po zavedení klobouček? Nebo tam jen chvíli
ležíte?