Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nevim jestli mate nekdo zkusenosti. Ma 2den po transferu. Oplodnilo se mi 6 vajicek, ale vyslo 1 C-ckove a ostatni D-ckove em. Zavedli mi 4em. Mam strach, ze to nebude v poradku. Otehotnel nekdo z vas s C a D em?
Ahoj Ajuso,
já sice nejsem tvůj případ, otěhotněla jsem po A. mívali jsme vždy pěknou stimulaci, takže A nebo B. Ale myslím, že by jsi se neměla tím zbytečně trápit, proto to jich dali 4, mě vždy jen 2 embrijka a i přesto, jsem otěhotněla až po 4.IVF. Mysli pozitivně a nad tím se netrap, stejně už to nezměníš, věř, že aspoň jedno embrijko bude bojovník a nebo i dvě
.
Přeji ti hodně štěstí! Kati
Ahoj Ajuso,
vůbec se tím netrap, a věř! My měli taky C a D a otehotněli při 1. IVF! Na transferu se mnou byla holka, která měla A a byla už na 2. IVF a ani jednou se, bohužel, nezadařilo.
Jsem toho názoru, že by se nemělo vůbec říkat, jestli jsou A, B, C nebo D. Člověk se zbytečně nervuje… je to jen „vizuální“ hodnocení a nemusí nic znamenat …
HODNĚ MOC ŠTĚSTÍČKA!!!
![]()
Ahoj,
tohle ted vubec neres, neda se to ovlivnit a hlavne je to nazor na embryjka z urciteho dne, dalsi den mohou byt ohodnocena zase trochu jinak. Byla jsem na IVF-ICSI 5×, kvalitu embryi jsme meli dle tabulek slusnou a presto se nam zadarilo az na 4. a 5. IVF. Myslim, ze se nam zadarilo az tak za dlouho pro to, ze pak se teprve nasla optimalni stimulace, ktera prinesla vysledky..Chodila jsem stale do jednoho centra, i kdyz jsem po 3.neuspesnem IVF zacala mit o vsem velke pochybnosti, ale nakonec jsme zustali..:-).
Drz se, moc preji //.
My měli kvalitu B a C sa povedlo se hned 1. IVF a doma teď z něho máme tříletá dvojčata.
Kamarádka mívala už dokonce blastocystu (vajíčko už mělo 60 buněk - už je to vyšší stádium), valitu dokonce mívala AA a stejně se jim nepovedlo. Až 5. pokus vyšel.
Nezlobte se, můžete mi někdo říct, co je to A B C D embryjko?
To jako první, druhé atd.?
Nikdy jsem to neslyšela, jen tak mě to zajímá.
Docela mě překvapilo, že jste měly úspěchy právě s méně kvalitními embrii, opravdu mě to přesvědčuje o tom, že na tom tak nezáleží!
Kira,
A B C D se značí kvalita embrijka, to znamená, že A jsou nejlepší, vyvíjejí se jak mají a jsou vhodné i pro prodlouženou kultivaci. C D se vyvíjejí pomaleji a může se stát, že se jejich vývoj úplně zastaví = zaniknou. Ty se většinou transferují do těla ženy brzy, aby byla ještě šance k uchycení.
Kati
Kati - díky moc za vysvětlivky.
Tak teda kvalita
, to by mě asi ani ve snu nenapadlo.
Moc všem Vám, kteří to potřebujete držím pěsti, ať už z jakéhokoliv embryjka(třeba Q), ať už brzy máte ty své štěstíčka u sebe.