Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale Mozna nasaknou hodne vody, jsou tezke a kdyz se nahodou pri zdimani nerozlozi v bubnu rovnomerne, ale jsou jen na jedne strane, tak buen nenabere dostatecne otacky. Me se to stava, kdyz se mi pei prani napinaciho prosteradla do nej zamotaji mensi veci a udela se z toho jedna „hrouda“. Reseni je, pokud se ti pradlo spatne odstredi, ubrat pulku a dat jeste jednou odstredit po castech.
@Hoa Mai aaaha. No já mám ty dečky dvě a peru je zvlášť, takže ubrat nemám co. Takže si asi nepomůžu, že?
Ahoj, mám úplně ten stejný problém, jedou ji pračka vyždíme po druhé ne, asi je nacucaná tou vodou moc těžká, suším na sušáku delší dobu.
@Lalelale To dělá nepravidelné rozložení váhy při odstřeďování. Mě to dělá jedna manželova mikina, pomáhá: ubrat nebo přidat náplň (třeba ručník), mikinu rozepnout/zapnout hlavní zip (což u předložek jde těžko) nebo trochu vyždímat v ruce a pak dát znovu na odstřeďování. Občas je potřeba provést všechny kroky než se vyždíme. Teď jsme měnili pračku (po 10 letech služby a 4 letech vyvařování plen to vzdala) a jsem zvědavá jak si s tou mikinou poradí nová pračka ale to přijde na řadu až se pořádně ochladí. ![]()
@Lalelale píše:
@Hoa Mai aaaha. No já mám ty dečky dvě a peru je zvlášť, takže ubrat nemám co. Takže si asi nepomůžu, že?
Mám to stejně, špatně vyvážené prádlo. Peru ještě s vecmi navíc
@Lalelale pokud je peres po jedne, tak je to tim, ze je buben nevyvazeny. Jak uz bylo receno, vyzdimat v ruce a nechat odstredit jeste jednou a/nebo neco k tomu prihodit podle toho, na kolik kilo mas pracku
Mě pomáhá akorát vyždímat ručně a pak dát znovu odstředit. Je to tím, jak pračka při odstřeďování registruje nerovnoměrnou zátěž.
Mě se to stalo jednou s dekou, totálně nasákla vodu a na pračce vůbec neubyval čas, jen se to tam smodrchalo. Tak jsem to vypnula, pak znova zapnula jen odstředění a zase nic. Pomohlo až ubrat otáčky ždímání, na 1000 to nepobrala, na 800 už jo. Podle mě je v tý pračce nějakej blbuvzdornej program, kterej když ví, že by to pračka nedala, tak to stopne nebo vůbec neždíme. Díky bohu, jinak bych už mohla kupovat tak třetí ![]()
Holky poradíte prosím? Děje se mi to pouze při praní koupelnových deček a to pouze někdy. Dečky jsou po vyprání totálně nasáklé vodou. Peru neustále stejné množství na stejný program - dvakrát je vše v pořádku a potřetí z nich teče voda proudem. Když je dám do pračky na odstřeďování, opět to někdy pomůže a někdy ne a já pak musím ždímat ručně. žádné jiné prádlo to nedělá, pračka je nová. Nenapadá vás, v čem je problém?