Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já myslím, že když si nepřebíráš něco důležitýho, tak tě můžou šoupnout mezi hledané osoby, ne? ![]()
Pokud ti přijde něco od soudu, tak budou rozhodvat o tobě v tvůj neprospěch… od nového roku je prý nový zákon. Kamarádka se takhle soudila s ex o alíky, ten si nevyzvedl na svým trv. bydlišti poštu. Nedostavil se 2× a pak rozhodli bez něho v její prospěch. Dali jí alimenty 2500 a že jí má splatit zpětně výživné, plus dluh 35 000 a žádný styk s dítětem. Takže na to dojel, že si poštu nevyzvedává.
@gabriela82 já si taky myslim, že už to není jen tak si poštu nevyzvedávat.
Doručovaná pošta je považována za doručenou, i když si jí nepřevezmeš. (to není žádná novinka)
@mag píše:
Doručovaná pošta je považována za doručenou, i když si jí nepřevezmeš. (to není žádná novinka)
Tak tak.. ale ne u každé zásilky. jedná se o úřední psaní (zelený pruh) nebo o barevné pruhy kde je dodatek - vhodit do schránky adresáta- pak má adresát smolíka i když na adrese nebydlí a má označenou schránku. opis byl doručen a basta.
Nevyzvedávání pošty, resp. nekontaktnost, na adrese trvalého bydliště se může pěkně vymstít. Úřady, soudy atd. vychází z údajů centrální evidence obyvatel a doručují na adresu trvalého bydliště (a to například i korespondence týkající se zrušení trvalého bydliště - stačí když vlastník objektu podá návrh na zrušení trvalého pobytu a vy se ani nemusíte dovědět, že jej už máte hlášeno na obecním úřadě). Může se taky stát - a často se to stává - že zjistítě, že je po vás (ať už oprávněně či neoprávněně) vymáhána pohledávka až ve fázi exekuce (tedy mnohonásobně vyšší pohledávka) - to už ale víceméně máte smůlu. Uplatňuje se zákonná fikce doručení. Stručně řečeno, nepřebírání pošty na adrese trvalého bydliště jde plně k Vaší tíži.
Maminky, chtěla jsem se zeptat, co hrozí osobě, když si na trvalém pobytu nevyzvedává poštu?