Oddělený soud - výše alimentů

Anonymní
24.1.13 14:47

Oddělený soud

Ahoj, omlouvám se za anonym. S bývalým řešíme zvýšení/snížení alimentů. Nechci ho u soudu vidět a chci se zeptat, zda může soud proběhnout odděleně nebo zda to lze vyřešit samosoudem nebo nějak jinak. Moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
24.1.13 14:49

Asi by tam mohl jit pravnik v tvem zastoupeni. ale soud asi bude zajimat dovod a ten nejlepe popises ty. chces penize tak by ses mela premoci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 14:53
@Timinka píše:
Asi by tam mohl jit pravnik v tvem zastoupeni. ale soud asi bude zajimat dovod a ten nejlepe popises ty. chces penize tak by ses mela premoci

Na právníka bohužel nemám peníze. Já zvýšit výživné nechci, on je chce snížit. A já ho nechci vidět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 14:55

Nebo takhle, zvýšení by se mně samozřejmě hodilo, ale nežádala jsem o ně. Nebudu se s ním handrkovat, navíc finančně jsem s soběstačná a o dítě se dobře postarám i ze svého platu. Jde mně jenom o to, že ho nechci vidět, takže bych raději abych k soudu nemusela nebo případně aby probíhal odděleně. Lze o to vůbec zažádat?

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
24.1.13 14:57

Urcite jsem nikdy neslysela o oddelenych soudech. pochybuji ze je to mozne.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
24.1.13 15:01

Známá to udělala takhle, přišlo ji předvolání na nějaký den, ona tam šla o dva dny dřív že v době toho soudu bude mimo, vyslechli ji v kanclu, a s ním se neviděla ;) asi měla štěstí, že zrovna ten dotyčný měl čas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5911
24.1.13 15:01
@Anonymní píše:
Nebo takhle, zvýšení by se mně samozřejmě hodilo, ale nežádala jsem o ně. Nebudu se s ním handrkovat, navíc finančně jsem s soběstačná a o dítě se dobře postarám i ze svého platu. Jde mně jenom o to, že ho nechci vidět, takže bych raději abych k soudu nemusela nebo případně aby probíhal odděleně. Lze o to vůbec zažádat?

můžeš zkusit požádat soud o jednání bez tvé přítomnosti. omezuješ svoje šance k vyjádření a kdo ví, zda ti to projde. ale pokud popíšeš dostatečné důvody, nejspíš by to nemusel být problém a za zkoušku nic nedáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.1.13 16:13

Můžeš o to zkusit požádat, ale pokud bude „blbý“ soudce, tak tím snižuješ svoje šance. Oddělené soudy nebo výslechy z jiných místností se dělaj u mafie, nebo u případů, kdy je ohrožen život.. u normálního nepředpokládám, že by Ti vyšli vstříct, navíc to budou brát jako výmysly z Tvé strany, může Ti to uškodit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.1.13 16:14
@Anonymní píše:

o tohle zažádat nemůžeš. Může Tě zastoupit advokát, v případě, že na něj nemáš, tak máš smůlu.. soud toto zajímat nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
24.1.13 16:50

No, ještě tam nemusíš dorazit, ale to mu nejspíš ty alimenty sníží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
26.1.13 14:47

Jelikož obecně občanské soudní řízení je svázáno zásadou koncentrace, má soud povinnost pokud možno vše vyřešit co nejrychleji - nejlépe bez odročení a samozřejmě v rámci jednoho jednání. Oddělené možné není. Doporučuji, aby ses jej i přes svou nevoli, zúčastnila a mohla oponovat. Samozřejmě se můžeš nechat zastoupit advokátem nebo na základě plné moci tzb. obecným zmocněncem (jiná osoba, která není advokátem). Nejlépe máš však o skutečnostech přehled ty, proto by mohlo být ke tvojí škodě tam nejít, zvláště pak pokud jde o snížení výživného. Doporučuji se co nejvíce informovat o příjmech partnera ( i těch případně neoficiálních) a trvat na výživném co nejvyšším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová