Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi by tam mohl jit pravnik v tvem zastoupeni. ale soud asi bude zajimat dovod a ten nejlepe popises ty. chces penize tak by ses mela premoci
@Timinka píše:
Asi by tam mohl jit pravnik v tvem zastoupeni. ale soud asi bude zajimat dovod a ten nejlepe popises ty. chces penize tak by ses mela premoci
Na právníka bohužel nemám peníze. Já zvýšit výživné nechci, on je chce snížit. A já ho nechci vidět.
Nebo takhle, zvýšení by se mně samozřejmě hodilo, ale nežádala jsem o ně. Nebudu se s ním handrkovat, navíc finančně jsem s soběstačná a o dítě se dobře postarám i ze svého platu. Jde mně jenom o to, že ho nechci vidět, takže bych raději abych k soudu nemusela nebo případně aby probíhal odděleně. Lze o to vůbec zažádat?
Urcite jsem nikdy neslysela o oddelenych soudech. pochybuji ze je to mozne.
Známá to udělala takhle, přišlo ji předvolání na nějaký den, ona tam šla o dva dny dřív že v době toho soudu bude mimo, vyslechli ji v kanclu, a s ním se neviděla
asi měla štěstí, že zrovna ten dotyčný měl čas ![]()
@Anonymní píše:
Nebo takhle, zvýšení by se mně samozřejmě hodilo, ale nežádala jsem o ně. Nebudu se s ním handrkovat, navíc finančně jsem s soběstačná a o dítě se dobře postarám i ze svého platu. Jde mně jenom o to, že ho nechci vidět, takže bych raději abych k soudu nemusela nebo případně aby probíhal odděleně. Lze o to vůbec zažádat?
můžeš zkusit požádat soud o jednání bez tvé přítomnosti. omezuješ svoje šance k vyjádření a kdo ví, zda ti to projde. ale pokud popíšeš dostatečné důvody, nejspíš by to nemusel být problém a za zkoušku nic nedáš ![]()
Můžeš o to zkusit požádat, ale pokud bude „blbý“ soudce, tak tím snižuješ svoje šance. Oddělené soudy nebo výslechy z jiných místností se dělaj u mafie, nebo u případů, kdy je ohrožen život.. u normálního nepředpokládám, že by Ti vyšli vstříct, navíc to budou brát jako výmysly z Tvé strany, může Ti to uškodit… ![]()
@Anonymní píše:
o tohle zažádat nemůžeš. Může Tě zastoupit advokát, v případě, že na něj nemáš, tak máš smůlu.. soud toto zajímat nebude..
No, ještě tam nemusíš dorazit, ale to mu nejspíš ty alimenty sníží…
Jelikož obecně občanské soudní řízení je svázáno zásadou koncentrace, má soud povinnost pokud možno vše vyřešit co nejrychleji - nejlépe bez odročení a samozřejmě v rámci jednoho jednání. Oddělené možné není. Doporučuji, aby ses jej i přes svou nevoli, zúčastnila a mohla oponovat. Samozřejmě se můžeš nechat zastoupit advokátem nebo na základě plné moci tzb. obecným zmocněncem (jiná osoba, která není advokátem). Nejlépe máš však o skutečnostech přehled ty, proto by mohlo být ke tvojí škodě tam nejít, zvláště pak pokud jde o snížení výživného. Doporučuji se co nejvíce informovat o příjmech partnera ( i těch případně neoficiálních) a trvat na výživném co nejvyšším.
Ahoj, omlouvám se za anonym. S bývalým řešíme zvýšení/snížení alimentů. Nechci ho u soudu vidět a chci se zeptat, zda může soud proběhnout odděleně nebo zda to lze vyřešit samosoudem nebo nějak jinak. Moc děkuji za rady.