Nevzali nás do školky

2338
5.10.17 14:13

Nevzali nás do školky

Syna nevzali do školky, ale čekali jsme, že se nám ozvou, když někdo nenastoupí nebo během roku vypadne. Tak je to ve všech školkách v okolí. Dnes jsem tam náhodou volala a řekli mi, že jestli chceme, aby nám dali vědět, když se uvolní místo, musíme znovu podat přihlášku. Setkali jste se s tím někdy, že neberou ty pod čarou, ale prostě se to uzavře a i kdyby se jim uvolnilo pět míst a nikdo se aktivně nepřihlásil, zůstanou jim volná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
5.10.17 14:16

U nas vyvesi na net zprávu o volném místě a je na rodičích zda se ozvou. Sama školka vědět nedává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.10.17 14:18

Mě třeba ředitelka volala sama když tenkrát nevzali holku a uvolnilo se místo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
5.10.17 14:19

Urcite je dobre se pripomenout, ze mate stale zajem, ale je i v zajmu skolky, aby mela naplneny stav a penize za dite. Takze reditelka vetsinou oslovuje neprijate, pokud ji nekdo vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.10.17 14:20

Tak nám zase ze školky volali, byli jsme první pod čarou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.10.17 14:22

Me je to divne, ze neoslovuji ty pod carou. Prihlasku jsme tam meli, ale te jak kdyby tam nebyla, musela jsem ji dodat znovu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.10.17 14:26

Někdy volali, ale dost často se jim maminky sami připomínaly. Takže spíš než, že kontaktovali postupně pod čarou, ale spíš dle aktivity maminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.10.17 14:27

A dokonce mi rekli, ze ted uz je jedno, kdo ma jake trvale bydliste a kolik mu je let, kdyz se uvolni misto, vezmou toho, kdo tam ted dodatecne dal driv prihlasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
5.10.17 14:29

Tak oni taky nemůžou vědět, jestli jste se nedostali do jiné školky, že. U nás taky nevolají,,,myslím, že z výše uvedeného důvodu. U nás dávají info na web. Ale jelikož jsem místo uvolňovala já, tak jsem hnedka dávala echo nepřijaté kamošce, ta se aktivně přihlásila, a vzali ji. Kdoví kolik dětí předběhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29606
5.10.17 14:33

Tak to je divné. Většinou bez podané přihlášky v řádném přijímacím řízení nepřijímají, když mají převis zájmu. Nové přijímací řízení se vypisuje, když třeba vzniknou nová místa ve školce, ne když se uvolní místo. Můžete se zeptat zřizovatele, jaká jsou kritéria pro přijímání do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
5.10.17 14:47

@koala123 Mě připadá postup ředitelky normální. O synovu školku je velký zájem a dostat do ní někoho jiného než sourozence je problém (loni přišlo na zápis 74 dětí a příjmali 16) většina rodičů podávala přihlášku i jinam a kdyby pak v září měla ředitelka kvůli jednomu místu obvolávat přes 50 rodičů tak nedělá nic jiného… Většinou ti co mají pořád zájem tak si zavolají nebo pošlou mejl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.10.17 14:54

@koala123 U nás je úplně ten stejný postup jako píšeš. Navíc má ředitelka na vyřízení 30 dní a pak už žádost propadá. Tzn. je třeba tu žádost obnovovat po každých 30 uplynulých dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.10.17 14:59

@Brouckova Neobvolavala by stovky rodicu, ale vsude to delaj tak, ze obvolavaj ty pod carou. Kdyz meli previs deti, musej oslovovat ty pod carou a ne vzit nekoho treba kdo tam ani nema bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.10.17 15:04

Syna mi také takhle vzali do školky, u řádného zápisu jsme nebyli, ale v září se uvolnilo místo, tak jsme se přihlásili, ale už je to 4 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.10.17 15:24
@koala123 píše:
@Brouckova Neobvolavala by stovky rodicu, ale vsude to delaj tak, ze obvolavaj ty pod carou. Kdyz meli previs deti, musej oslovovat ty pod carou a ne vzit nekoho treba kdo tam ani nema bydliste.

já nevím, proč by museli? ředitelka školky vypsala přijímací řízení, to proběhlo, někdo se dostal někdo se nedostal, někdo se odvolal a odvolání nějakým způsobem bylo vyřízeno, jiný se neodvolal a je konec, přijímací řízení skončilo. pokud se později uvolní místo a nějaký rodič o něj projeví zájem, tak ho ředitelka školky může přijmout a nemusí dohledávat, kdo jak skončil či neskončil v posledním přijímacím řízení.

jako řekla bych, že víc to zákon neupravuje. analogicky to je se středníma školama - přijímací řízení proběhne, a jsou-li i po něm volná místa, protože ne každý na škole odevzdá zápisový lístek, tak taky ředitel neobvolává nepřijaté uchazeče, aby zjistil, jestli jejich zájem o školu trvá, ale (po vyřízení případných odvolání) vypíše další přijímací kolo, které už může mít jiná kritéria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin