Škola s náročným přístupem Praha

192
4.10.17 13:22

Škola s náročným přístupem Praha

Moc bych ocenila Vaše zkušenosti a rady. Hledám ZŠ s náročným přístupem na žáky. Pokud možno aby to byl klasický přístup, nejsem zastáncem alternativních přístupů typu Waldorf nebo Montessori ani ustupování z nároků na žáků. Existuje taková škola ještě? Samozřejmě nechci žádný dril a učitele s rákoskou, jen aby děti byly motivované, učily se a škola je podporovala v tom, co umí. Zatím jsem dostala tip na Kladskou a Sázavskou, máte ještě někdo nějaké zkušenosti? Děkuji! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12072
4.10.17 13:32

@katharina25 Záleží, odkud jsi. Kladská, Drtinka, Horáčkova, Plamínkové atd. Rákosku už tam asi nepoužívají, ale s drilem počítej. :-) A celkově s velmi klasickým přístupem, který se obvykle vyžaduje i od rodičů (zákaz vstupu do školy atd.). Motivaci a podporování dětí v tom, co umí, si asi každý představuje trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 13:41

Ještě bych dodala, že není vůbec jednoduché tam dítě dostat, pokud to není vaše škola spádová, a také, že to nejsou školy vhodné pro každý typ dítěte. Ale pokud máš doma snaživou holčičku, tak by to mohla být dobrá volba. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
4.10.17 13:47
@katharina25 píše:
Moc bych ocenila Vaše zkušenosti a rady. Hledám ZŠ s náročným přístupem na žáky. Pokud možno aby to byl klasický přístup, nejsem zastáncem alternativních přístupů typu Waldorf nebo Montessori ani ustupování z nároků na žáků. Existuje taková škola ještě? Samozřejmě nechci žádný dril a učitele s rákoskou, jen aby děti byly motivované, učily se a škola je podporovala v tom, co umí. Zatím jsem dostala tip na Kladskou a Sázavskou, máte ještě někdo nějaké zkušenosti? Děkuji! :)

Jednoznačně doporučuji víceletý gympl v Troji, akorát se tam platí. Ale opravdu tam naučí… Pokud myslíš první stupeň, tak neporadím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
4.10.17 15:16
@Kakachna píše:
@katharina25 Záleží, odkud jsi. Kladská, Drtinka, Horáčkova, Plamínkové atd. Rákosku už tam asi nepoužívají, ale s drilem počítej. :-) A celkově s velmi klasickým přístupem, který se obvykle vyžaduje i od rodičů (zákaz vstupu do školy atd.). Motivaci a podporování dětí v tom, co umí, si asi každý představuje trochu jinak.

Hele, máš někde zjištěné, jak to funguje na těchoto školách teď? Co já vám, tak drtinka taková bývaa, byla to výběrovka, mohli si to dovolit. Teď po změně berou 98% dětí spádových, 1-2 děti nespádové. Takže o výběru se nedá mluvit. A mě by samotnou zajímalo, jak se s tím poprali - jestli ti „nevybraní“ tam trpí, nebo individualizují přítup - po vybraných chtějí cíce a zbytek klasika nebo celkově rezignovali a stala se z toho běžná třída. Přímé info žádné nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 15:24

@Lama Lama Asi jak kde. Informace mám jenom z doslechu. Někde rozdělili třídy podle toho, jestli jde o děti spádové, nebo prošlé přes „přijímačky“. Obecně na těch školách z nové situace moc nadšení nejsou a přistupují k tomu spíš tak, že kdo nestíhá, ať vypadne. O individuálním přístupu asi nemůže být moc řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
4.10.17 15:28
@Kakachna píše:
@Lama Lama Asi jak kde. Informace mám jenom z doslechu. Někde rozdělili třídy podle toho, jestli jde o děti spádové, nebo prošlé přes „přijímačky“. Obecně na těch školách z nové situace moc nadšení nejsou a přistupují k tomu spíš tak, že kdo nestíhá, ať vypadne. O individuálním přístupu asi nemůže být moc řeč.

Hm, právě. Dovedu si představit, že bude dítě ve škole, kdy jsou v tom ty děti ( tedy spíš rodiče), dobrovolně. Prostě jsou tak nastavení z domova, chrtí, drtí a jede se na výkon, proč ne. Ale pokud tam bude mix dětí a oni se ty „horší“ budou snažit vyštípat, tak to mi přijde fakt hrozný prostředí pro výchovu dětí, šikana bude jen zkvétat.
Rozdělit třídy na spádové a přijímačkové - vzhledem k tomu, že téměř všechny tyto školy mají problém s kapacitou a obvykle berou 2-3 třídy, z nichž mimo spád berou max 5-6 dětí, tak jednu třídu z toho opravdu neudělají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 15:42

@Lama Lama Taky mi to přijde hrozné. Slyšela jsem, že některé tyhle školy si vyjednaly menší spádové obvody, takže furt většinu berou přes přijímačky. Mám dojem, že se to týká i Kladské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 15:48

@Lama Lama Tady máš tu vyhlášku se spádovýma oblastma:
http://www.praha.eu/…ka_c._17.pdf
Kladská má fakt malou. Kromě toho v těhle ulicích zas až tolik dětí třeba bydlet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
4.10.17 16:41
@Kakachna píše:
@Lama Lama Tady máš tu vyhlášku se spádovýma oblastma:
http://www.praha.eu/…ka_c._17.pdf
Kladská má fakt malou. Kromě toho v těhle ulicích zas až tolik dětí třeba bydlet nebude.

nevim, předloni jsem byla na drtince a brali asi 4 nebo pět nespádových. Možná nakonec jich bylo o pár víc, pokud nespádový nenastoupil ale prostě třídu to nedalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
4.10.17 16:52

@Lama Lama Fakt asi jak kde. Plamínkovka to vyřešila tím rozdělením tříd. Pro normální třídy má spádovou oblast, pro „výběrové třídy má napsáno tohle:
"třídy s rozšířenou výukou cizích jazyků (od 1. ročníku): území městské části Praha 7“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21720
4.10.17 18:25
@Lama Lama píše:
nevim, předloni jsem byla na drtince a brali asi 4 nebo pět nespádových. Možná nakonec jich bylo o pár víc, pokud nespádový nenastoupil ale prostě třídu to nedalo

Při přijímačkách pro tento školní rok už měla Drtinka velmi malou spádovost a dostalo se tam hodně dětí navíc. Mimo jiné i díky tomu, že letos otevřeli 3 třídy. Teď budou dva roky po sobě myslím otvírat pouze 2 třídy. Celkově atmosféra ve škole ale moc pozitivní není, učitelé si i stěžují na zhoršené chování, právě díky výrazným rozdílům mezi dětmi v nových třídách. Já tam mám dceru, ale je ve vyšším ročníku, takže ještě v té výběrové třídě. A pravda je, že jedou hodně rychle. Ona je tam ale moc spokojená, doma se učíme středně, dril si představuji jinak 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin