Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@unuděná píše:
Hm, tak to je špatný no, nezodpovědný finanční negramota..
Tak ono je taky možný, že to nebere až tak vážně, a žije si prostě po svém.
Zakladatelka mi přijde dost bláhová v tom, že uvažuje / diskutuje o možnosti sestěhování, a přitom má 2 pubertální děti, které pouze tuší, že někoho má. Po dvou letech? To mi teda přijde spíš jako vztah kamarádský, milenecký, prostě občasné povyražení. Za této situace bych teda nesnesla, aby mi partner viděl do financí, natož mi něco plánoval, nedejbože vyčítal. Zatím spolu oba nepočítají---
Celkově je to vztah na pytel, max. bych ho udržovala pro obveselení.
@Anonymní píše:
Obavam se, ze ano
Osobně bych tomu nechala volný průběh. Neřešila stěhování ani jednoho a uvidíš časem, jak se to vyvine. A kdyby chtěl vědět důvod, klidně mu řekni, že ti vadí, jak dopadlo vaše poslední společné šetření a hospodaření s penězi. Co se třeba domluvit na šetření na letní společnou dovolenou? Jako takovou druhou šanci - je to za půl roku, takže krátký rámec. A uvidíš, jak moc jsi pro něj důležitá, aby byl schopný se finančně hlídat..
Čtyřicetiletý chlap s dospělými dětmi by měl mít hlavně vlastní bydlení a ne bydlet někde v nájmu. I to, že ho nemá, svědčí o jeho špatném vztahu k penězům či neschopnosti je vydělat. Takže za mě bych to vůbec neřešila a ani bych si s takovým chlapem vůbec nezačínala. Docela bych se vsadila, že ještě někde dluží peníze.
@Lojzísek Nojo, ale pokud se domluvili, že společně budou spořit, udělali si účet a během pár měsíců on zahlásil, že má nenadálý výdaj a končí, tak to svědčí poměrně dost o tom, jaký má přístup k penězům a koneckonců i k ní. Bohužel.
Nectu celou diskusi a jen dodam, ze neni normalni, aby chlap v jeho veku nemel uspory. Rudy vykricnik.
@unuděná píše:
@Lojzísek Nojo, ale pokud se domluvili, že společně budou spořit, udělali si účet a během pár měsíců on zahlásil, že má nenadálý výdaj a končí, tak to svědčí poměrně dost o tom, jaký má přístup k penězům a koneckonců i k ní. Bohužel.
V tom máš určitě pravdu, jen mi to celé přijde postavené na hlavu. Po dvou letech neznat děti, co má ona v péči? Taky nejsem pro to seznamovat potomky s každým „strýčkem“, co mi projde pelechem, ale 2 roky? Vážný vztah, kde se společně spoří? Uvažuje o bydlení? Oba mi přijdou mimo nebo k sobě prostě nejsou upřímní. Chlap asi nebude žádnej lumen, ale já bych té své řekla asi toto: „Hele Máńo, jaképak spoření, na to je čas. Vždyť jsem ještě neviděl ani Tvoje děti, neshodli jsme se na tom, kde bychom bydleli, přijde mi to předčasné. Zatím budu špórovat do matrace a uvidíme.“
@Da12 píše: Čtyřicetiletý chlap s dospělými dětmi by měl mít hlavně vlastní bydlení a ne bydlet někde v nájmu. I to, že ho nemá, svědčí o jeho špatném vztahu k penězům či neschopnosti je vydělat. Takže za mě bych to vůbec neřešila a ani bych si s takovým chlapem vůbec nezačínala. Docela bych se vsadila, že ještě někde dluží peníze.
mno tak asi je rozvedený a třeba vlastní bydlení přenechal nebožce. Ta ho sice možná vyplatila, ale spíš asi ne.
@Lojzísek Na jednu stranu ano, na druhou pořád lepší až po dvou letech uvažovat o seznámení s dětmi, než to na ně nahrnout po dvou měsících. Navíc jsou to puberťáci, o nějakého „strejdu“ nejspíš nemají vůbec zájem.
Ale až teď jsem si všimla, že on žije v nájmu. Já myslela, že tam má barák/byt, proto tě tam tahá. Tak to vůbec teda, stěhování 3 lidí někam do tramtárie do nájmu? Ani smykem. A že ve svém věku nemá vlastně nic, to je taky dost varovné…
@Anonymní píše:
Ahoj, jen bych chtela vedet nezaujate nazory. Asi tak nejak vim, ze je to cele spatne, ale precejen..
Jsem se svym pritelem pres dva roky. On bydli sam asi 70 km od nas, dite uz ma dospele, je mu 40. Me je o pet let mene, mam dve deti v peci na strednich skolach. Oba bydlime v pronajmu, ja v hlavnim meste.
Chtela bych tu byt, dokud deti nedostuduji. Pritel me taha k sobe do mesta. S tim, ze mi to vlastne pripada ted uz, ze potrebuje matku a sluzku. A proc mi to tak pripada? Mesicne nam zbude oboum tak nejak stejne, s tim, ze ja pomerne polovinu svych prijmu dam za povinne a nezbytne vydaje (najem, skoly, benzin apod), pritel da polovinu svych prijmu za najem a splatky nebo leasing. O co jde. Ze ja ze sveho zbytku usetrim treba 10 tis mesicne, jenze pritel nic. Jestli to je tedy pro me varovani? Protoze kdyz se na tohle tema dostaneme, tak mi sdeli, ze ted proste zije a ze az budeme bydlet spolu, tak to bude jine, ze vse se zaridi podle me a tak. Bavime se porad teda o financich. Jenze me proste nejde na mysl, ze to bude jine. Mam pocit, ze uz se v tomto nezmeni a byla bych radsi, kdyby mel taky neco usetreno, byla bych jistejsi a tak vsechno. Tohle me odrazuje za nim jit. Drasa mi nervy takovahle rozhazovacnost. Nevim Proste jestli to mam takhle risknout, protoze pro me a deti by to byla zmena velika.
Dekuji za nazory.
Měla by sis uvědomit, že Tvoje děti se jen tak nemůžou přestěhovat jenom proto, že Tobě se chce za jiným chlapem. Pokud mají děti otce, ten musí souhlasit s jejich odstěhováním. Taky nechápu, že Tě vůbec napadlo změnit dětem život jenom kvůli pochybnému chlapovi, který neumí udržet korunu. Co když se děti nebudou chtít stěhovat. Necháš je přejít do péče otce a odstěhuješ se sama? ![]()
@K2 8611 píše:
Měla by sis uvědomit, že Tvoje děti se jen tak nemůžou přestěhovat jenom proto, že Tobě se chce za jiným chlapem. Pokud mají děti otce, ten musí souhlasit s jejich odstěhováním. Taky nechápu, že Tě vůbec napadlo změnit dětem život jenom kvůli pochybnému chlapovi, který neumí udržet korunu. Co když se děti nebudou chtít stěhovat. Necháš je přejít do péče otce a odstěhuješ se sama?
Já myslím, že se jí právě moc nechce. A ujišťuje se, že nepřehání. ![]()
@Da12 píše: Čtyřicetiletý chlap s dospělými dětmi by měl mít hlavně vlastní bydlení a ne bydlet někde v nájmu. I to, že ho nemá, svědčí o jeho špatném vztahu k penězům či neschopnosti je vydělat. Takže za mě bych to vůbec neřešila a ani bych si s takovým chlapem vůbec nezačínala. Docela bych se vsadila, že ještě někde dluží peníze.
Ja si to teda taky tak trosku myslim, ale nahlas to radsi nerikam. Kazdeho vec, ze. ![]()
@Lojzísek píše:
V tom máš určitě pravdu, jen mi to celé přijde postavené na hlavu. Po dvou letech neznat děti, co má ona v péči? Taky nejsem pro to seznamovat potomky s každým „strýčkem“, co mi projde pelechem, ale 2 roky? Vážný vztah, kde se společně spoří? Uvažuje o bydlení? Oba mi přijdou mimo nebo k sobě prostě nejsou upřímní. Chlap asi nebude žádnej lumen, ale já bych té své řekla asi toto: „Hele Máńo, jaképak spoření, na to je čas. Vždyť jsem ještě neviděl ani Tvoje děti, neshodli jsme se na tom, kde bychom bydleli, přijde mi to předčasné. Zatím budu špórovat do matrace a uvidíme.“
Urcite bych tuhle tvou citaci s Manou uvitala vic nez se v tomhle takhle placat. Aspon bych vedela, ze mu to kde a nebyla bych tak nejista. Proste slovo chlapa, ale tento pripad, bohuzel. ![]()
@K2 8611 píše:
Měla by sis uvědomit, že Tvoje děti se jen tak nemůžou přestěhovat jenom proto, že Tobě se chce za jiným chlapem. Pokud mají děti otce, ten musí souhlasit s jejich odstěhováním. Taky nechápu, že Tě vůbec napadlo změnit dětem život jenom kvůli pochybnému chlapovi, který neumí udržet korunu. Co když se děti nebudou chtít stěhovat. Necháš je přejít do péče otce a odstěhuješ se sama?
No jejej, skoda, ze jsem sem nenapsala driv. Tohle by me dostatecne probralo. Diky
@unuděná píše:
@Lojzísek Na jednu stranu ano, na druhou pořád lepší až po dvou letech uvažovat o seznámení s dětmi, než to na ně nahrnout po dvou měsících. Navíc jsou to puberťáci, o nějakého „strejdu“ nejspíš nemají vůbec zájem.
Ale až teď jsem si všimla, že on žije v nájmu. Já myslela, že tam má barák/byt, proto tě tam tahá. Tak to vůbec teda, stěhování 3 lidí někam do tramtárie do nájmu? Ani smykem. A že ve svém věku nemá vlastně nic, to je taky dost varovné…
Jasně, jen se snažím na to nekoukat jednostranně.
Ten vztah není natolik blízký, aby se seznámil s dětmi, ale aby spořil a zpovídal se z financí, ano. On nemusí být bez koruny, třeba jí to jen nechce povídat. Upřímně si to nedovedu představit. Bez závazků, mít nabrnknutého pána s dětma v péči, občas se s ním stýkat… Pán mě nepozve ani na bábovku v neděli za účasti svých dětí (po dvou letech by už mi to smrdělo), zato chce společně spořit a znát výšku mého konta
Fakt Vám to přijde normální? Kdyby tohle chtěla vědět moje známost, taky mám v hlavě vykřičníky..
Oba jsou v nájmu, nemusí si nic vyčítat a tuším, že investovat do vily Na Ořechovce nebudou. Neshodnou se na místě bydliště. Tohle není žádný vážný vztah, ona na něj tlačí, on se vymlouvá a vykrucuje… Představy a povahy evidentně rozdílné.
@Anonymní píše:
Ono to tenkrat bylo tak, ze jsme oba pracovali v Praze. Ale on uz tenkrat vedel, ze se bude vracet do sve domoviny. Bylo to na zacatku vztahu, takze plno veci bylo nejasnych jeste. Jeho argument byl nebo je, ze se mu v Praze nelibi, ze je to pro nej drahe a ze ‚by neutahnul a je pro nej drahe‘ i kdyby mi mel davat pulku na najem, kdyz by byl tady s nama. Ohradila jsem se, ze by to ani nebyla pulka, kdyby se to rozpocitalo na mezi ctyri lidi. No i presto nezustal. Sem proste nechce a vzdycky si to nejak obhaji nebo vymluvi. Ach jo
Ty se stehovat chces?
Deti se stehovat chteji?
Prijde mi, ze tech problemu je vic. Presne jak psala uzivatelka vyse, utratit 10k za mesic v teto dobe neni zas tak moc…ale myslim, ze kazdej si ten zivot predstavujete jinak a to je problem a nedela na me dojem, ze bys byla stastna po odchodu.
@Anonymní píše:
Ahoj, jen bych chtela vedet nezaujate nazory. Asi tak nejak vim, ze je to cele spatne, ale precejen..
Jsem se svym pritelem pres dva roky. On bydli sam asi 70 km od nas, dite uz ma dospele, je mu 40. Me je o pet let mene, mam dve deti v peci na strednich skolach. Oba bydlime v pronajmu, ja v hlavnim meste.
Chtela bych tu byt, dokud deti nedostuduji. Pritel me taha k sobe do mesta. S tim, ze mi to vlastne pripada ted uz, ze potrebuje matku a sluzku. A proc mi to tak pripada? Mesicne nam zbude oboum tak nejak stejne, s tim, ze ja pomerne polovinu svych prijmu dam za povinne a nezbytne vydaje (najem, skoly, benzin apod), pritel da polovinu svych prijmu za najem a splatky nebo leasing. O co jde. Ze ja ze sveho zbytku usetrim treba 10 tis mesicne, jenze pritel nic. Jestli to je tedy pro me varovani? Protoze kdyz se na tohle tema dostaneme, tak mi sdeli, ze ted proste zije a ze az budeme bydlet spolu, tak to bude jine, ze vse se zaridi podle me a tak. Bavime se porad teda o financich. Jenze me proste nejde na mysl, ze to bude jine. Mam pocit, ze uz se v tomto nezmeni a byla bych radsi, kdyby mel taky neco usetreno, byla bych jistejsi a tak vsechno. Tohle me odrazuje za nim jit. Drasa mi nervy takovahle rozhazovacnost. Nevim Proste jestli to mam takhle risknout, protoze pro me a deti by to byla zmena velika.
Dekuji za nazory.
Nestěhovala bych se.
@Anonymní píše:
No jejej, skoda, ze jsem sem nenapsala driv. Tohle by me dostatecne probralo. Diky
Ty jsi nevěděla, že když se otec postaví proti odstěhování dětí, tak se Ti ta situace řádně zkomplikuje a může se stát, že se ty děti neodstěhují? ![]()
Už to není tak, že se sbalíš i s dětmi a jedeš.
Jestli potřebuješ vysvětlení k tomu, proč Ty se stěhovat nemůžeš, tak chlapovi po pravdě řekni, že otec dětí by nesouhlasil s odstěhováním dětí a Ty se bez nich stěhovat nebudeš.