(Ne)začít spolu bydlet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1785
29.11.21 11:56

Já ze svého mladého pohledu (27 let) bych rozhodně nechtěla muže, který neumí hospodařit s penězi. Nejde ani o to, že utratí měsíčně nějaké peníze, ale rezervu by měl mít jak muž, tak i žena. Obzvlášť, když plánuje, abyste spolu bydleli. Co třeba nějaké šetření na dovču, výlet, atd.? To on platí z čeho?
Taky za 2 roky nezná tvé děti, což by se mi taky nelíbilo. Děti jsou tvou součástí a nejde je nějak ignorovat. Zdá se mi i sobecké, že chce, abyste se vy stěhovali, když jste vlastně 3 a děti jsou vázáni na školu.
Jak tu už psali, červená kontrolka bliká a moc se mi to nezdá. Jestli ti to za to ale stojí, to ti my odpovědět nedokážeme. Já bych do toho nešla. Spíš se mi zdá hodně pohodlný a vyhovovalo by mu mít ženu, která se postará a která má našetřeno, když se něco pohnojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 11:59
@Lojzísek píše:
Jasně, jen se snažím na to nekoukat jednostranně.
Ten vztah není natolik blízký, aby se seznámil s dětmi, ale aby spořil a zpovídal se z financí, ano. On nemusí být bez koruny, třeba jí to jen nechce povídat. Upřímně si to nedovedu představit. Bez závazků, mít nabrnknutého pána s dětma v péči, občas se s ním stýkat… Pán mě nepozve ani na bábovku v neděli za účasti svých dětí (po dvou letech by už mi to smrdělo), zato chce společně spořit a znát výšku mého konta :-O Fakt Vám to přijde normální? Kdyby tohle chtěla vědět moje známost, taky mám v hlavě vykřičníky..
Oba jsou v nájmu, nemusí si nic vyčítat a tuším, že investovat do vily Na Ořechovce nebudou. Neshodnou se na místě bydliště. Tohle není žádný vážný vztah, ona na něj tlačí, on se vymlouvá a vykrucuje… Představy a povahy evidentně rozdílné.

To se zase musim trosku branit. Ja na nej netlacim, spis naopak. Vse o jeho financich bych nevedela, pokud by to horem dolem on sam mi necpal. Mozna jsi prehlidla muj prispevek o tom, ze ja jsem mu nabizela variantu, at jde k nam. Ale to mu prislo ve vsech smerech drahe. A na to konto se nezna ani s detma. Co si myslis o tom ted? Ja se to snazim nejak vyresit, ale evidentne druha strana z toho ma legraci a tady zacinam byt podezrela, ze jsem na prachy :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
29.11.21 12:02
@Anonymní píše:
To se zase musim trosku branit. Ja na nej netlacim, spis naopak. Vse o jeho financich bych nevedela, pokud by to horem dolem on sam mi necpal. Mozna jsi prehlidla muj prispevek o tom, ze ja jsem mu nabizela variantu, at jde k nam. Ale to mu prislo ve vsech smerech drahe. A na to konto se nezna ani s detma. Co si myslis o tom ted? Ja se to snazim nejak vyresit, ale evidentne druha strana z toho ma legraci a tady zacinam byt podezrela, ze jsem na prachy :lol:

Znáš ho dva roky, ale kolikrát jste se ta tu dobu sešli? Prakticky máte vztah tak půlroční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
29.11.21 12:04

@Lojzísek Chápu, jak to myslíš. Já to beru zase z toho pohledu, že obzvlášť ve vyšším věku by už člověk neměl dělat takové tajnosti ohledně čekoholi. Ať to jsou děti anebo peníze. Je dobré vědět, na čem člověk je. Jakmile se někdo v něčem moc ošívá, tak je to vždy divné. Není čas ztrácet čas.
Já bych potom s dvěmi dětmi taky chtěla vědět, kolik chlap přibližně má. Člověk si tím ušetří spoustu problémů, protože děti jsou větší a přece jenom už chce trochu žít a né přežívat. Jinak my máme s manželem společné finance, proto možná vůbec nerozumím tajnosti o penězích. Vlastně vůbec nerozumím, proč lidé mají problém přiznat výši platu, ale to je čistě můj osobní postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.21 12:05

Hele a jak to děláš, abyste se viděli? Odjedeš k němu na víkend, děti necháš doma/u chlapa? On za tebou nejezdí? Proč ještě nepadlo na přetřes, že bys ho představila dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
29.11.21 12:06

Máte rozdílný přístup k financím, což je ale úplně jedno.

Fakt sis připustila možnost stěhování 70 km od domova se dvěma puberťáky, kteří tvého přítele nikdy neviděli? 8o 8o

Co tvoje práce? Tam máš možnost hned začít pracovat? Co tvé koníčky, tví známí?
Co škola dětí, kroužky, vazby na kamarády?
Co jejich kontakt s tátou?
No a to ani nezmiňuji možnost, že i kdyby děti byly ochotné všechno opustit a šly tam s tebou, tak jak v případě rozchodu - zůstanete ve městě, kde nikoho neznáš?
Nebo budeš hledat nové bydlení a práci zase v Praze? V téhle době?

To jsou otázky, které si příčetný člověk položí.
Vždyť se vůbec neznáte v běžném každodenním fungování v jednom prostoru s tvými dětmi. :nevim:

Vidíš to správně - zůstat s dětmi DOMA v Praze, dokud nedokončí střední školy. Jestli s ním chceš do budoucna být, tak ho doma představit a ať k vám jezdí a máš šanci ho poznat i v jiných situacích, než při randění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 12:07
@Russet píše:
Znáš ho dva roky, ale kolikrát jste se ta tu dobu sešli? Prakticky máte vztah tak půlroční.

Kdyz jeste pracoval tady, tak nekolikrat do tydne. Po jeho odstehovani parkrat do mesicem. Vetsinou jsem chodila nebo jezdim ja..

• Citovat
  • Upravit
53518
29.11.21 12:20
@Anonymní píše:
Kdyz jeste pracoval tady, tak nekolikrat do tydne. Po jeho odstehovani parkrat do mesicem. Vetsinou jsem chodila nebo jezdim ja..

Takže je zvyklý, že dojedeš. On chce své pohodlí. Já bych vztah spíš ukončila a hledala v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
29.11.21 12:25

Nikam bych se nestěhovala a on počítá že ty našetřené peníze budou obou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 13:52

Nikam se nastěhuj!!! Drž si své finance, své úspory. A zůstaň, kde jsi.
Toto není chlap pro život.
Ponech si ho jako zábavu a nic víc.
Ty jsi finančně schopná a on naprosto ne. Není, co řešit. Vůbec to neřeš.
Hlavně zajistí sebe a děti. Žiji trochu něco podobného. Taky přes dva roky, já ho mám tedy u sebe. A už jsem sundala růžové brýle. Peníze si držím striktně svoje, svůj dům si živím sama. Moje úspory mu neříkám. Už mi to ani nevadí, ať si dělá, co chce.

• Citovat
  • Upravit
12936
29.11.21 14:03

Z jakého důvodu po dvou letech nezná ani děti. Tys nechtěla, nebo on ani nejeví zájem?
Já bych se vzhledem k tvým dětem rozhodně za někým takovým nestěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106439
29.11.21 14:48
@Anonymní píše:
Ahoj, jen bych chtela vedet nezaujate nazory. Asi tak nejak vim, ze je to cele spatne, ale precejen..
Jsem se svym pritelem pres dva roky. On bydli sam asi 70 km od nas, dite uz ma dospele, je mu 40. Me je o pet let mene, mam dve deti v peci na strednich skolach. Oba bydlime v pronajmu, ja v hlavnim meste.
Chtela bych tu byt, dokud deti nedostuduji. Pritel me taha k sobe do mesta. S tim, ze mi to vlastne pripada ted uz, ze potrebuje matku a sluzku. A proc mi to tak pripada? Mesicne nam zbude oboum tak nejak stejne, s tim, ze ja pomerne polovinu svych prijmu dam za povinne a nezbytne vydaje (najem, skoly, benzin apod), pritel da polovinu svych prijmu za najem a splatky nebo leasing. O co jde. Ze ja ze sveho zbytku usetrim treba 10 tis mesicne, jenze pritel nic. Jestli to je tedy pro me varovani? Protoze kdyz se na tohle tema dostaneme, tak mi sdeli, ze ted proste zije a ze az budeme bydlet spolu, tak to bude jine, ze vse se zaridi podle me a tak. Bavime se porad teda o financich. Jenze me proste nejde na mysl, ze to bude jine. Mam pocit, ze uz se v tomto nezmeni a byla bych radsi, kdyby mel taky neco usetreno, byla bych jistejsi a tak vsechno. Tohle me odrazuje za nim jit. Drasa mi nervy takovahle rozhazovacnost. Nevim Proste jestli to mam takhle risknout, protoze pro me a deti by to byla zmena velika.
Dekuji za nazory.

nesla bych do toho hlavně kvůli dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný