Nezadržitelně kynu!!!

Anonymní
24.7.11 22:11

Nezadržitelně kynu!!!

Předem se moc omlouvám za anonym, ale nechci, aby si tu o mých problémech četla tchýně, švagrová,… Zase by bylo drbů na dva roky a sama jsem z toho dost paf…
Nikdy jsem nebyla twigy, mám silnější, svalnatou postavu, ale nějak extrémně jsem se tím netrápila. Občas jsem nahodila nějakou dietu, po prvním porodu jsem od doktora dostala Adipex, protože jsem se nemohla pohnout s váhou, ale posledních pár let jsem byla s váhou naprosto spokojená. Až do teď… Nechápu, co se se mnou děje. Jím pořád stejně, poměrně zdravě, mám hodně ovoce, zeleniny,… A přesto jsem začala neskutečně přibírat. Za poslední 3 měsíce jsem přibrala 12 kilo 8-o :cry: . V podstatě je to 1kg za týden, což je naprosto šílený. Byla jsem u dr. , dělali mi testy na štítnou žlázu - výsledek OK, prý se tím nemám trápit, ono se to srovná,… 8-o . Ale kdy? Až budu mít metrák? Zatím kila úspěšně schovávám pod oblečení (volné, které jsem nosila v těhotenství :roll: ), ale sama na sobě cítím, jak kynu. Břicho jsem měla vždycky ploché, štíhlý pas, teď jsem jako soudek. Stehna a zadek… Ani nemluvím. Nosím volné rifle a triko a začíná mně užírat panika.
Těhotná na 100% nejsem, tak co se se mnou krucinál děje??? Nemáte někdo zkušenosti nebo rady? Děkuji Terka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21529
24.7.11 22:16

terko, a co antikoncepce? ta by s tím mohla houpat…
a ještě mě napadá, zkoušela jsi nějakou výživovou poradkyni? já jsem nedávno koukala na jeden díl „jste to co jíte“ a tam byla holčina, která 5× denně cvičila, jedla málo a přesto nemohla shodit. a bylo to v tom, že jedla příliš málo a sportovala moc intenzivně na to, aby shazovala.. zkusila bych nějaké komplexní vyšetření - každý z nás má nárok jednou za 2 roky na preventivní komplexní vyšetření placené pojišťovnou. a fakt toho výživového poradce. určitě něco vymyslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
24.7.11 22:24

Ono věkem se zpomaluje metabolismus a možná že u tebe to nastalo ne pomalu,ale najednou?Kolik je ti let?Kolik měříš a vážíš?
Asi bych si zašla na gynfu,oni naberou krev na hormony,i tam může být zakopaný pes.A s obvoďákem se domluvila na odeslání na endokrinologii.Ono to nemusí být jen hormony štítné žlázy,které jsou sice nejběžnější příčinou,ale ne jedinou.A hlavně odběrů na štítnou žlázu je víc a mohla si mít krev jen na jejich část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.11 22:32

Holky, díky za reakce. Já jsem z toho fakt docela paf. A manželovi se to líbí :cert: (nemusí žárlit :zed: ).
Antikoncepci beru už tři roky pořád stejnou, co se týče sportování, tak pomalý běh, procházky, a odpočinková jízda na kole. Žádný extrém :-?
Z toho vyšetření krve mi vyšlo jen to, že mám málo bílých krvinek (ta minimální hladina je tuším 3,3 a já mám 2,9 nebo tak nějak) a cholesterol 6,9 8-o (nevím z čeho, sladkému moc neholduji, tučnému také ne - taťka je diabetek, tak možná genetika?)
Je mi 27, tak myslím, že s tím zpomalením metabolismu by to ještě nemělo být tak zlý. Měřím 157 cm (jsem prcek a o to je to horší :oops: :cry: ) a vážím 69 kg (s takovou váhou jsem před čtyřmi lety rodila :cry: ). Jsem zoufalka :cry: .

• Citovat
  • Upravit
3595
24.7.11 22:42

Zkus si spočítat kalorie, příjem denní a výdej. Mělo by to být v rovnováze, abys nepřibírala. Pokud je to ok, tak pak bych řešila možnost, že se ti zpomalil metabolismus.Některým lidem nepřijde, že jí, ale když se metabolismus zpomalí, tak začnou přibírat a diví se proč, že jedí pořád stejně. Bývá to hodně u žen v přechodu.Možná jíš hodně a nepřijde ti to, protože dosud to byla norma a teď si s tím tělo neumí poradit.
Já mohla dřív sežrat na co jsem přišla a nic, ale pak jsem brala léky, po kterých jsem přibrala 20kg (díky nim se mi právě změnil metabolismus). Skončila jsem u výživové poradkyně, a to mi pomohlo. Zhubla jsem, ale hlavně jsem si uvědomila, že už nemůžu jíst jako dřív, podstatné je v pravidelných intervalech co 2-3 hodiny, vyvážené potraviny.A pozor - dřív jsem si myslela, že toho taky moc nepojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.7.11 22:50

Ahoj…

mě se stalo něco podobného před těhotenstvím. Najednou jsem během dvou měsíců přibrala 10kg. Problémy s váhou jsem měla vždycky, ne že bych byla nějak extrémně obézní, ale prostě holka krev a mlíko už od puberty.
Taky jsem z toho byla vykolejená, ale pak jsem otěhotněla a přestala to řešit. Dodnes nechápu z čeho najednou takovej příbytek váhy :nevim: Štítnou žlázu taky mám ok. Ségra a babička jí mají špatnou tak si mě pozvali na vyšetření krátce předtím.
Byla jsem u profesora Martiníka, možná ho znáte ze Sama doma. A dost uvažuju že k němu zase vyrazím. Jsem víc jak rok po porodu a pořád mám 100kg a i když jsem od porodu 22kg zhubla tak je to furt mazec teda.
I když jsem dost vysoká, ale stejně. :zed:
Takže za mě rada, zajdi si k lékaři na poradu. Njelépe metabolická poradna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.11 23:07

Ahoj je možné, že přibíráš díky tomu, že tě to trápí víš, že se tím zabýváš a hodně stresuješ, psychika udělá s člověkem své. Mám podobný problém, při prvním těhu jsem přibala 22 kg, když jsem otěhotněla podruhé tak jsem měla stále + 12 kg nahoře. Teď jsem ve 32 tt a mám jen 5 kg nahoře, pořád jím, celý den se něčím cpu a od začátku cvičím na elipticalu až do teď, není to jak běhání, ale jak chození do schodů. Roste mi jen břicho, do teď obleču rifle, které jsem nosila o Vánocich při otěhotnění, jen je musím zapínat pod pupkem, ale stále je dopnu. Takže jestli ti můžu poradit, kup si domů ten eliptikal,cvič každý den u telky aspoň 30 minut, když vydržíš dýl tak i hodinu denně, ono to zabírá. Pořiď si dvd zumby nebo choď na zumbu, ta hodně pomáhá. Já mám fobii cvičit na veřejnosti, takže musím cvičit jen doma něco a tyhle dvě cvičení jsou jediné, které mě baví už tak dlouho. Zumbu teď nedělám, abych si nevyvolala dřív porod. Hlavně se netrap a nestresuj, aby to nebylo ještě horší. Na tchýni nakašli, hlavní je, aby si byla spokojená sama ze sebou. Zkus omezit používání tuku při vaření, cukru a soli, mouku. A hlavně se furt něčím cpi, aby si neměla pocit hladu, to je nejhorší, nepij slazené pití. Neboj se ono se to zlepší a na ty čarodějnice se vykašli! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.11 23:14
Kristanka píše:
Zkus si spočítat kalorie, příjem denní a výdej. Mělo by to být v rovnováze, abys nepřibírala. Pokud je to ok, tak pak bych řešila možnost, že se ti zpomalil metabolismus.Některým lidem nepřijde, že jí, ale když se metabolismus zpomalí, tak začnou přibírat a diví se proč, že jedí pořád stejně. Bývá to hodně u žen v přechodu.Možná jíš hodně a nepřijde ti to, protože dosud to byla norma a teď si s tím tělo neumí poradit.
Já mohla dřív sežrat na co jsem přišla a nic, ale pak jsem brala léky, po kterých jsem přibrala 20kg (díky nim se mi právě změnil metabolismus). Skončila jsem u výživové poradkyně, a to mi pomohlo. Zhubla jsem, ale hlavně jsem si uvědomila, že už nemůžu jíst jako dřív, podstatné je v pravidelných intervalech co 2-3 hodiny, vyvážené potraviny.A pozor - dřív jsem si myslela, že toho taky moc nepojím…

Jenže některé ženské jí málo a taky přibírají, protože tělo si bere zásoby na tuk i s toho zdravého a mála co se sní. Musí jíst pravidelně, ve stejnou dobu, něčím se cpát, nesmí kručet v žaludku a bude to dobré, jsem jen o něco mladší, jak zakladatelka diskuse a jediné co mi pomáhá je cvičení a pravidelné jídlo a taky jsem na to přišla až jsem v lednu otěhotněla. Diety a hladovění je na hov.. po tom se akorát tak přibírá víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
25.7.11 00:02

IvkaH - já jsem taky za to jíst pravidelně a nezmínila jsem se ani slovem o dietě a hladovění, správná výživa pod dohledem výživového poradce není žádná dieta, je to zdravé stravování šité na míru člověku podle jeho individuálního stavu. Kolikrát jsem s jídelníčkem od poradkyně byla tak přežraná, že jsem nevěřila tomu, že hubnu. Je to všechno čistá matematika. :wink: Jinak souhlasím s Petruchou a případně metabolickou poradnou, co jsem pochopila, tak zakladatelka není těhotná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.7.11 01:06

Nemáš nějaké nervy? Nebo vůbec psychika, je v pohodě?
U mě se přibírání/nepřibírání objevuje s nervama.Když je mám, přirozeně hubnu, i když jím jak čuně.Když jsem spokojená, kynu.
Upřímně občas mám taky stavy, které nechápu.Např.za dva roky s manželem jsem nabrala 15 kg.Pak jsem otěhotněla, jedla jsem stále stejně, ale paradoxně jsem hubla a hubla.Nárůst váhy za celé těhu - 3 kg.Po porodu jsem opět hubla a hubla, skončilo šestinedělí a od té doby kynu a kynu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.11 09:03
Anonymní píše:
Holky, díky za reakce. Já jsem z toho fakt docela paf. A manželovi se to líbí :cert: (nemusí žárlit :zed: ).
Antikoncepci beru už tři roky pořád stejnou, co se týče sportování, tak pomalý běh, procházky, a odpočinková jízda na kole. Žádný extrém :-?
Z toho vyšetření krve mi vyšlo jen to, že mám málo bílých krvinek (ta minimální hladina je tuším 3,3 a já mám 2,9 nebo tak nějak) a cholesterol 6,9 8-o (nevím z čeho, sladkému moc neholduji, tučnému také ne - taťka je diabetek, tak možná genetika?)
Je mi 27, tak myslím, že s tím zpomalením metabolismu by to ještě nemělo být tak zlý. Měřím 157 cm (jsem prcek a o to je to horší :oops: :cry: ) a vážím 69 kg (s takovou váhou jsem před čtyřmi lety rodila :cry: ). Jsem zoufalka :cry: .

Neporadím ti jak zhubnout, jenom něco pro uklidnění. Měřím 156cm, vážím 80kg, 29 let (mám necelé dva měsíce do porodu), před otěhotněním jsem vážila 70 kg...... Tak na co že si ty stěžuješ????? Takže kliiid a nohy v teple :palec:

• Citovat
  • Upravit
74217
25.7.11 09:04
Kristanka píše:
IvkaH - já jsem taky za to jíst pravidelně a nezmínila jsem se ani slovem o dietě a hladovění, správná výživa pod dohledem výživového poradce není žádná dieta, je to zdravé stravování šité na míru člověku podle jeho individuálního stavu. Kolikrát jsem s jídelníčkem od poradkyně byla tak přežraná, že jsem nevěřila tomu, že hubnu. Je to všechno čistá matematika. :wink: Jinak souhlasím s Petruchou a případně metabolickou poradnou, co jsem pochopila, tak zakladatelka není těhotná. :kytka:

Mám vystudovanou hotelovku, učili jsme se sestavovat zdravé jídelníčky, aby jsme byli v praxi použitelní pro dětské jídelny, pro ozdravovny atd. Jsem přesvědčena, že výživový poradce je jen módní hit dnešní doby, úplně stačí, když člověk nemyslí na to, jak vypadá, jí pravidelně a hýbe se. Taky není cvičení a cvičení, že na někoho zabírá posilovna na někoho, když běhá. Jinak s tou metabolickou poradnou souhlasím, určitě by si tam měla zajít. Ale stejně i kdyby ji vyšetřili, pak ji někdo sestavil zdravý jídelníček, bude cvičit, pokud bude psych. v háji, tak to s tukem ani nehne. Držím palce zakladatelce diskuse, aby byla v pohodě a povedlo jí upravit tělo, tak aby zas měla ráda. Mi se to teď mluví, ale uvidíme, jak mi to půjde za pár týdnů až budu po porodu dolů, že. Sice jsem přibrala jen 5 kg, ale ještě mám shazovat 12 kg po první dceři, takže mě taky čeká boj. Ale já neřeším kg ty mě nezajímají, měřím centimetry. Na té fotce z malou mám břicho ve 22tt a není nic vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kubanatko
25.7.11 09:54

Ahojky,tak to ti věřím,že je nepříjemný.Ale alespoň že to není z nějakých zdrav.problémů.Opravdu to může být psychikou a nebo špatným metabolismem.
Já nemohla taky dlouho zhubnout…a to jen díky pomalýmu metabolismu.Pak jsem tady v jedné diskuzi narazila na Emulips Forte( markovaveronika.webnode.)
A od tý doby jdou kilča dolů,hlavně já se cítím daleko líp,jsem míň unavená,skončily mi problémy se zažíváním…Paráda.Snažím se k tomu pravidelně jíst,dodržuju pitný režim,občas přidám pohyb a za 3měsíce mám dole 9kg.

• Citovat
  • Upravit
3396
25.7.11 10:09

S tím emulipsem nevím teda no :cert: Já ho brala dva měsíce… Užívala jsem ten Emulips anýz - měl být na hubnutí a podpory mlíka u kojení… Dopadlo to tak, že jsem nezhubla ani gram a malá se mi asi pro nedostatek mlíka odstavila… Takže za mě emulips fakt ne, vyhozené prachy…
Zakladatelko, držím palce, vím jaký to je boj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.11 10:41
Banny.J píše:
S tím emulipsem nevím teda no :cert: Já ho brala dva měsíce… Užívala jsem ten Emulips anýz - měl být na hubnutí a podpory mlíka u kojení… Dopadlo to tak, že jsem nezhubla ani gram a malá se mi asi pro nedostatek mlíka odstavila… Takže za mě emulips fakt ne, vyhozené prachy…
Zakladatelko, držím palce, vím jaký to je boj :zed:

Co je emulips? To je zas nějaký nový herbalife a podobné blbosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová