Nezaměstnaný × důchod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.21 11:10

Nezaměstnaný × důchod

Zajímalo by mě, jak je to u lidí, kteří několik let nepracují, se starobní důchodem. Jedná se o příbuznou. Už asi 15 let pobírá ČID, ale je ciperna jak rybička. Samé lázně, dovolené, fotky z výletu na soc. sítích, aerobik. Její věc. Jenže se mi nelíbí, že na nás, co chodíme do práce, dělá dlouhý nos. Jak to má takový člověk ve starobním důchodu, kdyz nemá roky? Dostane ho stejně jako my? Ano, je to jizlivy, hnusny dotaz, nebudu dělat, že ne. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20858
13.11.21 11:13

Bez dalších informací se to nedá určit. Může si platit sociální sama nebo mít nějaký brigády apod. Z čeho se jí to sociální na důchod taky odvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.11.21 11:37

Těžko říct. Pokud nemá ID 3. stupně, tak se jí roky na důchod nezapočítávají. Ale může si sociální pojištění platit sama. A výše ID není žádná hitparáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
13.11.21 11:40

Jestli nemá nejvyšší stupeň invalidity tak se jí to nepočítá. Bude dále pobírat invalidní, na starobní důchod nebude mít roky.

• Citovat
  • Upravit
64983
13.11.21 11:40
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak je to u lidí, kteří několik let nepracují, se starobní důchodem. Jedná se o příbuznou. Už asi 15 let pobírá ČID, ale je ciperna jak rybička. Samé lázně, dovolené, fotky z výletu na soc. sítích, aerobik. Její věc. Jenže se mi nelíbí, že na nás, co chodíme do práce, dělá dlouhý nos. Jak to má takový člověk ve starobním důchodu, kdyz nemá roky? Dostane ho stejně jako my? Ano, je to jizlivy, hnusny dotaz, nebudu dělat, že ne. Prosím anonym.

Ja teda nevim, ale u nas delaji takove krky, kdyz nekomu maji schvalit ID, ze se mi moc nezda, ze by dostala za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18107
13.11.21 11:44

No a ona u toho ČID ještě pracuje?
Pochybuju, že by si jen z toho mohla tak vyskakovat a jezdit po dovolených a výletech, pokud nemá movitého chlapa nebo sponzora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.21 11:58

@bigl Před pár lety brala nějaký čas (tuším 5 let?) nějaké osetrovne na starou, bezdetnou teticku, která ji pak odkazala být, který pronajímá. Víc nevím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6116
13.11.21 14:11

A ty víš přesně, kvůli čemu má příbuzná invalidní důchod? Na jakou diagnózu, jaká má omezení? Ať pak nejsi za krávu s narušenými vztahy v rodině. Myslet si, že člověk pobírající ID se musí ploužit o holi a nejlépe, aby útrpně seděl doma u kousku suché kůrky, to je hodně úzkoprsé. Jsou závažné stavy, u kterých je mobilita úplně nedotčena. Možná si příbuzná vyhazuje z kopejtka právě proto, že ví, že moc příležitostí už k tomu mít nebude. Dobře ti radím, nevrtej v tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
13.11.21 16:08
@Anonymní píše:

Twl starej se o sebe :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.21 16:19
@Anonymní píše:

Odchod do důchodu a život v důchodu je to nejlepsi, čeho jsem se mohla dožít. A ještě k tomu doma žádnej chlap. Ráj. Výlety, dovolený, kamarádky, koníčky. Dělám si co chci. Celý produktivní život jsem nemohla. Furt mi někdo visel na krku a ukoloval mě. Ale jsou lidi, kteří bez biče nad hlavou a někoho, kdo jim dela program, neumí žít. A nebo jsou nemocní.
A ty nezaviď ženo. A přípravu se na důchod. Je to bezva.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat