Nezaplatil alimenty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2090
20.1.13 00:48

nezaplatil alimenty

Ex. Ma soudem danne alimenty. Posilat je ma do 12. V mesici a stale nic. clovek ma jiste platebni povinnosti rozpocet a pocitam po korunach a ty alimenty vazne chybi. Jak postupovat? Zmuzu vubec neco? Prosim o radu, zkusenosti… dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7876
20.1.13 00:51

Ahoj :) Můžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
20.1.13 01:05

Aj… :-( toho jsem se prave bala… dekuji za odp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
20.1.13 01:07
@TereuliJa píše:
Aj… :-( toho jsem se prave bala… dekuji za odp. :kytka:

Není za co :kytka: Jsem na tom stejně :? Já teda už čtvrtý měsíc, takže 1. jdu podat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
20.1.13 01:31
@orionk píše:
Ahoj :) Můžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení :?

to je nějaká změna v posledním roce? Protože známá na to čekat nemusela.

• Citovat
  • Upravit
7876
20.1.13 01:33
@ohýnek píše:
to je nějaká změna v posledním roce? Protože známá na to čekat nemusela.

Tak to nevím jestli je to novinka :think: Před tím jsem to neřešila. A ted mi bylo řečeno že až po těch 4 měsících a opravdu jsem to našla i na netu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
20.1.13 01:35
@orionk píše:
Tak to nevím jestli je to novinka :think: Před tím jsem to neřešila. A ted mi bylo řečeno že až po těch 4 měsících a opravdu jsem to našla i na netu :think:

no tak vzhledem k tomu že vím že to teda bývalo jinak, tak nějak nechápu k čemu je to dobré :roll: Jinak přeji pevný nervy :)

• Citovat
  • Upravit
7876
20.1.13 01:38
@ohýnek píše:
no tak vzhledem k tomu že vím že to teda bývalo jinak, tak nějak nechápu k čemu je to dobré :roll: Jinak přeji pevný nervy :)

A vlastně druhá možnost je obrátit se přímo na exekutora :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
20.1.13 07:38

Kámoška kdysi od expřítele nedostávala peníze na malou a tak šla na socku, ten měsíc, co nic nedostala a ti ji dali nějaké peníze…zkus se optat.
Taky bych mu zavolala, co se stalo, jestli spolu dokážete komunikovat slušně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
20.1.13 07:52

@March7 Jo stím soulasím. Bejvalej má trvalé bydliště na radnici, takže s ním nikdo nic nezmůže. Nic nemá, takže mu nemaj co vzít, poštu nepřebýrá a paní na sociálce mi zdělila, že sem si měla rozmyslet s kým mět dítě a teť ať se nedivím :zed: Vzhledem k tomu že dělám mám sociální minimum a tak nemám na nic nárok. Že neplatí alimenty nikoho nezajímá. Policie ho nenajde a tak mám smůlu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
20.1.13 08:09

Kamarádka ex řekla, že zažádá o střídavku, aby jí tedy ty alimenty platit nemusel… a ejhle, korunky se zázračně našly…
Asi to není řešení pro všechny, ale proč to nezkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.1.13 08:32
@orionk píše:
Ahoj :) Můžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení :?

a pak, kdyz by se to nahramadilo a sel by sedet, dostane amnestii vid :cert:,no hruza v tomto state, ja mam take problemy s alimentama, ale narozdil od zakladatelky, neni uveden v rodnem liste, je to pro me lepsi nez se pak tahat po soudech a hadat o dite(on je ale cizinec).penize mu vzdy musim pripominat, vyslechnout si spoustu urazek a take narceni, ze uz nemam penize, abych mohla courat s chlapama a proto pisu jemu :cert:..ti chlapi, je hrozne jak se pak zmeni 8o :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Courtney
20.1.13 09:11

Soudní rozsudek o vyzivnem je zároveň exekuční příkaz, nemusíš čekat čtyři mesice, pokud tvůj ex pracuje nebo ma nejaký majetek, můžeš na nej hned podat exekuci na tzv. Bežné výživné + to jedno dlužné. Zajdi si za právníkem pomůže ti to sepsat. Pak to probíhá tak, ze oni mu obstavi majetek, Ucet, výplatu, a buď to zaplatí samozřejmě už i s náklady exekutora a tvého právníka, nebo se klasicky rozjede exekuce jeho majetku. A i kdyz to zaplatí, tak exekuce nebude zrušena, bude jen zastavena a oni ho budou kontrolovat, jestli ti ty alimenty posila včas - to znamená, ze zaplatí a doklad o zaplacení musí poslat i exekutorovi, kdyz se takzvaně osvědčí, za cca pul roku muže zažádat o zrušeni exekuce. V tom navrhu musis uvést ze ma spatnou platební moralku. Ale cele tohle je proveditelné, jen pokud si si jista, ze maji co vzít.

• Citovat
  • Upravit
2090
20.1.13 09:44

Courtney tak to je dobrá zpráva děkuji. Všem za rady, pokusím se s ním ještě domluvit. Dám mu ještě týden.. pak už čekat nebudu.. to by nemělo cenu protože to by už měl stejně výplatu prochlastanou.. :? Myslím že mu mají co vzít práci snad stále má a řidičák… Jo o tom jak se chlapi změní Denyska22 vím taky své.. je to až nechutný…
Zkusím mu pohrozit tím exekutorem no uvidíme… :nevim:
Nevím jako chlap má jedinou povinost a starost vůdči klukům a ani tu neni schopen splnit. Kdyby mi aspon sprostě netvrdil jak je miluje…

Děkuji ještě jednou za rady, snad to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetKarla
20.1.13 10:33

Pokud platí každý měsíc, jen se pár dní spožduje, neřešila bych to tak dramaticky, je mi jasný, že pokud s penězma počítáš, je to těžký, ale aby nezačal dělat nějaké naschvály…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová