Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ex. Ma soudem danne alimenty. Posilat je ma do 12. V mesici a stale nic. clovek ma jiste platebni povinnosti rozpocet a pocitam po korunach a ty alimenty vazne chybi. Jak postupovat? Zmuzu vubec neco? Prosim o radu, zkusenosti… dekuji.
Ahoj
Můžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení ![]()
@TereuliJa píše:
Aj…toho jsem se prave bala… dekuji za odp.
Není za co
Jsem na tom stejně
Já teda už čtvrtý měsíc, takže 1. jdu podat ![]()
@orionk píše:
AhojMůžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení
to je nějaká změna v posledním roce? Protože známá na to čekat nemusela.
@ohýnek píše:
to je nějaká změna v posledním roce? Protože známá na to čekat nemusela.
Tak to nevím jestli je to novinka
Před tím jsem to neřešila. A ted mi bylo řečeno že až po těch 4 měsících a opravdu jsem to našla i na netu ![]()
@orionk píše:
Tak to nevím jestli je to novinkaPřed tím jsem to neřešila. A ted mi bylo řečeno že až po těch 4 měsících a opravdu jsem to našla i na netu
no tak vzhledem k tomu že vím že to teda bývalo jinak, tak nějak nechápu k čemu je to dobré
Jinak přeji pevný nervy ![]()
@ohýnek píše:
no tak vzhledem k tomu že vím že to teda bývalo jinak, tak nějak nechápu k čemu je to dobréJinak přeji pevný nervy
A vlastně druhá možnost je obrátit se přímo na exekutora ![]()
Kámoška kdysi od expřítele nedostávala peníze na malou a tak šla na socku, ten měsíc, co nic nedostala a ti ji dali nějaké peníze…zkus se optat.
Taky bych mu zavolala, co se stalo, jestli spolu dokážete komunikovat slušně…
@March7 Jo stím soulasím. Bejvalej má trvalé bydliště na radnici, takže s ním nikdo nic nezmůže. Nic nemá, takže mu nemaj co vzít, poštu nepřebýrá a paní na sociálce mi zdělila, že sem si měla rozmyslet s kým mět dítě a teť ať se nedivím
Vzhledem k tomu že dělám mám sociální minimum a tak nemám na nic nárok. Že neplatí alimenty nikoho nezajímá. Policie ho nenajde a tak mám smůlu ![]()
Kamarádka ex řekla, že zažádá o střídavku, aby jí tedy ty alimenty platit nemusel… a ejhle, korunky se zázračně našly…
Asi to není řešení pro všechny, ale proč to nezkusit?
@orionk píše:
AhojMůžeš ho udat pro neplacení výživného, ale až po čtyřech měsících neplacení
a pak, kdyz by se to nahramadilo a sel by sedet, dostane amnestii vid
,no hruza v tomto state, ja mam take problemy s alimentama, ale narozdil od zakladatelky, neni uveden v rodnem liste, je to pro me lepsi nez se pak tahat po soudech a hadat o dite(on je ale cizinec).penize mu vzdy musim pripominat, vyslechnout si spoustu urazek a take narceni, ze uz nemam penize, abych mohla courat s chlapama a proto pisu jemu
..ti chlapi, je hrozne jak se pak zmeni
![]()
Soudní rozsudek o vyzivnem je zároveň exekuční příkaz, nemusíš čekat čtyři mesice, pokud tvůj ex pracuje nebo ma nejaký majetek, můžeš na nej hned podat exekuci na tzv. Bežné výživné + to jedno dlužné. Zajdi si za právníkem pomůže ti to sepsat. Pak to probíhá tak, ze oni mu obstavi majetek, Ucet, výplatu, a buď to zaplatí samozřejmě už i s náklady exekutora a tvého právníka, nebo se klasicky rozjede exekuce jeho majetku. A i kdyz to zaplatí, tak exekuce nebude zrušena, bude jen zastavena a oni ho budou kontrolovat, jestli ti ty alimenty posila včas - to znamená, ze zaplatí a doklad o zaplacení musí poslat i exekutorovi, kdyz se takzvaně osvědčí, za cca pul roku muže zažádat o zrušeni exekuce. V tom navrhu musis uvést ze ma spatnou platební moralku. Ale cele tohle je proveditelné, jen pokud si si jista, ze maji co vzít.
Courtney tak to je dobrá zpráva děkuji. Všem za rady, pokusím se s ním ještě domluvit. Dám mu ještě týden.. pak už čekat nebudu.. to by nemělo cenu protože to by už měl stejně výplatu prochlastanou..
Myslím že mu mají co vzít práci snad stále má a řidičák… Jo o tom jak se chlapi změní Denyska22 vím taky své.. je to až nechutný…
Zkusím mu pohrozit tím exekutorem no uvidíme… ![]()
Nevím jako chlap má jedinou povinost a starost vůdči klukům a ani tu neni schopen splnit. Kdyby mi aspon sprostě netvrdil jak je miluje…
Děkuji ještě jednou za rady, snad to dopadne ![]()
Pokud platí každý měsíc, jen se pár dní spožduje, neřešila bych to tak dramaticky, je mi jasný, že pokud s penězma počítáš, je to těžký, ale aby nezačal dělat nějaké naschvály…