Nezaviněná exekuce

3155
25.3.19 19:37

Nemusíte být automaticky v registrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
25.3.19 19:41

Z registrů se můžeš nechat po zaplacení dluhu a za nějaký poplatek vymazat. Přesné podmínky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
25.3.19 19:48
@Aduš8 píše:
Z registrů se můžeš nechat po zaplacení dluhu a za nějaký poplatek vymazat. Přesné podmínky nevím.

To ale trvá celé 4 roky.

• Citovat
  • Upravit
19789
25.3.19 19:49
@truehanz píše:
Dobrý den,

měl jsem ne moc velký nedoplatek na sociálním pojištění. Z čssz mi přišel doporučený dopis, ve kterém byla výzva k úhradě dlužné částky. Dopis ale převzala má maminka, i když je určen výhradně do rukou adresáta. No a tímto převzetím začaly běžet zákonné lhůty. Psaní se založilo a ke mně se dostalo pozdě, až v bance jsem zjistil že mám exekuci. Dlužnou částku jsem ihned uhradil ale to bohužel nemění nic na tom, že jsem teď v registrech na 5 let nebo na jak dlouho a ne mojí vinou.

Jak dlouho vůbec pošta ukládá doklady o převzetí doporučeného psaní?

Má někdo podobnou zkušenost? Jak by jste postupovaly?

Děkuji za vaše odpovědi :kytka:

To bych tedy reklamoval a napadl, protože dopis nebyl řádně doručen. Zkuste se poradit s advokátem.

Rozhodnutí o zahájení exekučního řízení vám taky nebylo řádně doručeno?

Doporučoval bych za těchto okolností zřídit si datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.3.19 20:01

@Klopotkova jak píšu, jen jsem o tom slyšela, přesné podmínky nevím. Jen tedy, chápu, že nebyl doručen jeden dopis, ale dotyčný už má exekuci, té předchází několik pokusů o smír a upozornění.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.3.19 20:07

existuje fikce doručení, exekuce nepadá .nebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
25.3.19 20:09
@matkabagristy píše:
existuje fikce doručení, exekuce nepadá .nebe

Fikce doručení se neuplatní, pokud pošta zásilku do vlastních rukou doručí nesprávné osobě.

@truehanz Zřiďte a aktivujte si datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.3.19 21:06

Z ČSSZ chodí jen jeden dopis - platební výměr a pak až po exekuci částky vyrozumění o exekuci. Pokud si dopis nepřevezmete nebo nevyzvednete, automaticky se po pár dnexh vkládá do schránky, takže je otázka, jestli by těch pár dní natolik pomohlo.

Tyto exekuce probíhají jinak než ostatní exekuce, v rejstříku mít na 99% záznam nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.3.19 21:10

No každopádně je to nepříjemné, ale jako nezaviněnou exekuci bych to nenazval. 8) Dloužek tam byl a asi neměl být. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.19 23:05

@Fofrník Dloužek u čssz, ten je hned… Manžel měl loni platit zálohy asi 6500. Platil 11000, protože věděl, že dojde k navýšení příjmů. Měsíčně asi o 4500 víc. Teď v lednu se měnila splatnost záloh. V lednu se prostě mělo zaplatit 2×. Jo, vykašlal se na to, neposlal to v lednu 2× bral, že tam má asi tak 50 tisíc přeplatek, že to půjde z toho. A když tam nesl minulý týden nový přehled, tak hned dostal penále za nezaplacenou lednovou zálohu.

• Citovat
  • Upravit
19789
26.3.19 07:26
@Anonymní píše:
@Fofrník Dloužek u čssz, ten je hned…

Souhlasím, zadaří se. Kdo se nikdy nespletl, ať dělá ramena. Průšvih je, když doručovatel je ochoten předat dopis určený do vlastních rukou někomu jinému a přijmout zfalšovaný podpis, někdo doma je ochoten zfalšovat podpis a pak dopis do vlastních rukou ztopit.

@truehanz Řešení: Datová schránka. A přístupové údaje si radši nechat doručit do přechodně zřízeného PO BOXU (jestli to jde).

https://www.datoveschranky.info/…ky-na-zadost

https://www.datoveschranky.info/…povych-udaju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
26.3.19 08:10
@eumedon píše:
Fikce doručení se neuplatní, pokud pošta zásilku do vlastních rukou doručí nesprávné osobě.

To je sice pravda, ale je otazkou, zda to opravdu bylo dorucene nespravne osobě. Mohlo jit o vlozeni do schránky, akorat to misto toho dali matce do ruky, ale pokud to ona nepodepsala, tak je to „schranka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.3.19 08:28
@j.a.n.i1 píše:
To je sice pravda, ale je otazkou, zda to opravdu bylo dorucene nespravne osobě. Mohlo jit o vlozeni do schránky, akorat to misto toho dali matce do ruky, ale pokud to ona nepodepsala, tak je to „schranka“.

V každém případě doma někdo něco důležitého ztopil, takovou věc je třeba řešit co nejrychleji (jakmile se o tom adresát dozví) a aby se to neopakovalo, doporučuji zakladateli zřídit si datovou schránku.

Ve vlákně o kauze WLG Invest jsme zde měli podobný případ, matka a dcera bydlely na společné adrese a měly stejné jméno a příjmení. Dceři došel platební rozkaz od soudu, matka jej převzala a ztopila. Díky tomu se dcera nemohla bránit, i když stačili ve lhůtě 15 dnů namítnout promlčení.

A mně se stalo, že mi pošťák v jediném týdnu 2 x zfalšoval můj podpis na doručení doporučené zásilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel