Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kaja00 píše:
Nechala bych ho, snad brzy přijde na to, že je to hnus
Hnus mi to mepřijde, mně to taky chutná, ale já si to dám tak 4× do roka
.
@Anonymní píše:
Hnus mi to mepřijde, mně to taky chutná, ale já si to dám tak 4× do roka.
No tak jestli je to dobré (já to nikdy neměla, mě se ekluje všechno kupovaný v těchto řetězcích
), tak bych se s ním domluvila na tom, kolikrát do měsíce jsi ochotná tolerovat ![]()
Problémy s váhou nemá, nejí tam každý den tak to neřeš. Buď ráda že si nekupuje cigára nebo něco horšího, to pak zlatý KFC ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu.
Jaký je váš názor na stravování v KFC, syn (puberťák) je závislák, kapesné ( 400 Kč měsíčně ),,prožere,, v KFC, nechodí tam denně, ale miluje křidýlka a coleslaw a na narozky si taky přeje oslavu tam.
Nemohu ho celý den hlídat, chodí na gympl a KFC má blízko.
Zlobily byste se? Vyhrožovaly? Nechaly to být? Je to tak 4× měsíčně.
McDonalds mu nic neříká, ale to kuře, to je jeho.
A ty seš nějaká biomatka, nebo co?
Kolik si toho asi koupí za 4 stovky měsíčně, žejo. Pokud mu to vyjde na jednou týdně, tak je to přece normálka a v pohodě. Ať si svoje kapesné utrácí za co chce, nepřikládala bych tomu velký význam. Musí se naučit nést zodpovědnost za svoje jednání. Moje nejstarší dcera taky kapesné spíš rozhází, ale mladší syn nepustí korunu a šetří si na x-box. Hodnotu peněz se jim snažíme nějak tak objasnit, ale co si nakonec s tím udělají, je jejich věc. Já bych ty děti až tak neřídila. On tam nebude chodit věčně, myslím, že toto je jen dočasná záležitost. MOžná lepší, než kdyby to prochlastal nebo vím já co.
@Ou píše:
4× kfc puberťáka fakt nezabije.Scény s pokusy o to neúspěšně převzít kontrolu nad celým jeho životem dělejte, jen pokud chcete, aby se prostě naučil dělat si věci po svém tak, abyste na to nepřišla a zase nevyšilovala. A hlavně na tom důsledně trvejte - jestli chcete ztratit poslední zbytky autority.
Chce žít svůj život a s tím se jaksi nese i možnost dělat vlastní chyby. sestismiřte.
Hubený puberťák jednou týdně v KFC? Proč to řešíte? Kdyby hodně pil, fetoval…
Tak ja uplne kfc atd., jako tabu nevidim, ale to proto, ze my si tam zajdeme 2-3× za rok a to kdyz se treba sebereme a jedeme na cely den do Brna pochodime po obchodech, kino tam atd. a zajde se i na to jidlo.
To je tak minimalne, takze nase decka nemaji sanci se stat zavislaci.
Doma maji normalni stravu. Navic ja mam decka, ktere kdyz necham na lince cerstvou zeleninu, ovoce tak budou chodit ujidat, tak dlouho dokud to nesni, takze obcasne zhreseni mi vubec nevadi. Par dni zoet se mi stalo, ze jsem nechala na lince ledovy salat at stepla nez udelam salat a ja kam to mizí, ze se zmensuje, decka chodili otrhavat listky jen tak na chut kroupali zajici moji.
Ale pokud by byli na fastfudu zavislaci, tak jim utahnu opasek a zdravejsi verzi toho sameho delam doma nekdy na obed.
Nanejvys jednu navstevu mesicne bych tolerovala.
Chudak kluk. Pokud ma kapesne jen na to, aby si kupoval to co chce a prozere to u kfc, no a? 400? 4× mesicne?! To je nic. Je to pubertak, ma kapesne, neres to. Dobre, ke to smazeny, ale jinam je to jen kure. Co si jako ma za kapesne kupovat? Kedlubny?!? Se pak nedivim, ze pubertaci matky nesnasi kdyz jim kecaj do takovejch veci.
Já myslím že mu to časem přestane chutnat, přežere se toho
a navíc myslím že není to zas tak často
A přiznejme si že KFC je fakt dobré ![]()
Já si sice nedělám iluze o kvalitě kuřat odvážených do KFC, ale promiň 4 krát do měsíce?? To si moc z kopýtka nevyhodí, ještě k tomu si dává salát…neblázni, přej mu to, není na tom nic špatného. Buď ráda že si nekupuje cigára a nebo nějaké drogy. Oslavu mu tam udělej, buď ráda, že jí a pořád lepší než kdyby si kupoval za 400 kč sladké pití a nějaké sladké hnusy. Tohle je banální blbost, promiň.
Já taky miluju ve vedlejším městě čínskou res. v Tescu, dělají tam skvělé věci se zeleninou, i když vím, že do toho cpou glutamát. Ale jejich jarní zeleninové rolky a vepřové na zelenině je nedostižné.
Jinak jíme domácí stravu a snažím se vařit zdravě. Ale tohle jsou naše hříchy a když tam jedu nakoupit, tak si vždy nechám něco zabalit domů, cca 2-3 do měsíce. Nemyslím, že na to umřem.
![]()
A zas je fakt, ze tady ti nactileti maji takoveho pohybu pokud jim rodice nedavaji zbytecne zarachy (jsem par dni zpet cetla na fb) a nenuti je sedet doma na zadeli, tak spaluji dost, ti kluci jsou sama ruka, sama noha, tak to ani neni poznat, ze chodi do kfc. Tak ho nech.
@Bong Obézní není, je hubený.